Azt mondja (írja) a szurkoló...

Szívet melengető üzenetek érkeztek a Gorilláktól elszenvedett váratlan vereség után a csapathoz: részben a fórumon, részben e-mailben. Talán nem érdektelen ezek közül néhány biztató gondolatot ideidézni - majdhogynem egy publicisztika összeáll ezekből a segítő szándékú beírásokból, üzenetekből. Íme!

Keresem a szavakat, nem tudom mit lehet írni egy ilyen meccs után. Látom magam előtt Kojak idegtől remegő kezét, Iván dühös arcát. Tudjátok mit, csak azt írom, amit gondolok. Jó volt látni benneteket! Igen, ez a meccs ma nem úgy jött össze, ahogy reméltük. De gyerekek, őszintén mondjátok meg, könnyű ellenfélre számítottatok? Mind tudtuk, hogy ez nem a tavalyi Dunaújváros! Azt is tudtuk, hogy a saját keretünkben is jelentős változások következtek be. Új embereknek kell beépülniük, régi embereknek kell teljesen új poszton játszaniuk, és vannak hiányzóink. Én szeretném az új embereket megdícsérni legelőször. Néhányan most érezhettétek először az igazi meccs-feelinget, és ez azért nem edzés! Láttam, hogy hogy néha elment a fonal, de ez így törvényszerű! Emlékezzetek a novemberi, Grizzlies elleni meccsre: jó csapat, profi edző, profi háttér, és nagyon sok-nullal mentek haza... Igen, néha nem tudtátok, merre szaladjatok, de ez csak gyakorlás kérdése. Jók voltatok, becsülettel bemutatkoztatok, most annyi a dolgotok, hogy hallgassatok a tapasztaltabb játékosok tanácsaira, és jó lesz az! Vannak régi embereink új posztokon. Én azt gondolom, hogy nem kis felelősséget és gondot vettek a nyakukba, a csapat érdekében. Mondhatták volna, hogy ők nem akarnak más poszton játszani, könnyebb lett volna. De nem, ők fejest ugrottak a mélyvízbe, vállalták. Szerintem ez igen nagy dolog, és én ezt nagyon nagyra értékelem. Persze, nem lehet egyik napról a másikra eredményes egy ilyen váltás, de szeretném, ha minden csapattag átgondolná, hogy mibe vágták ezek a fiúk a fejszéjüket és segítenék őket!
És most végre már szeretnék dícsérni! Az alapemberek ma is nagyot alkottak! Írhatnék névsort, de úgyis tudjátok, kik ők! Máté! Én nem vagyok csalódott! (A defensive koordinátor ugyanis saját csalódottságát osztotta meg a többiekkel nem sokkal korábbi beírásában - a szerk.) A diff ma is hozta a szokásos szintet! Gratulálok! Jó munkát végeztek, és nem hiába való a munkád, sőt! Kellesz nekünk, és tudom, hogy bármit megtennél ezért a csapatért, úgyhogy meg sem hallottam az írásod egy részét, tudom, hogy nem fogod sajnálni a munkát, időt, energiát ezután sem!
Egy éve veletek vagyok jóban, rosszban, talán elfogadjátok tőlem, ha véleményt mondok az előttünk álló szezonról. Minden siker alapja, ha helyesen határozzuk meg a célokat. Ma Magyarországon ez a sport minden pillanatban változik és az erőviszonyok is minden évben változnak. Tudom, hogy egy sportoló mindig nyerni akar, higgyétek el, hajtottam én is a görcs beálltáig anno, tudom, miről beszélek, és sokszor nehezebb nekem a pálya szélén, még így negyvenévesen is, mintha a pályán tehetnék valamit. De akkor is! Ki kell mondani, hogy lehetnek álmaink, de a célokat reálisan kell megfogalmazni!
Szerintem most a célunk a csapatépítés kell legyen! Pótolni kell a hiányzókat, be kell építeni az új embereket a csapatba, és senkit sem szabad elengedni a régiekből! Ha ez olyan könnyű lenne, mondjátok most. Persze, tudom. Tudjátok, hogy mégis miért hiszem el, hogy sikerül? Mert ez nem csak egy csapat! Ez a Steelers! Én büszke vagyok arra, hogy ott állhatok a pálya szélén, és higgyétek el, hogy a halálos ágyamon csak azt fogom felróni a sorsnak, hogy legalább egyszer nem küzdhettem veletek együtt a pályán!
(...)
Igen, urak, nézzetek rá az órára. (A fórumbejegyzés éjjel fél 3 tájban született - a szerk.) Nekem kell ez ez a csapat! KELLENNEK A MACSKÁK, AZ IVÁNOK, A DÖMÉK, PLOPPOK, A LEVIK, A „BUTÁK”, AZ IOWÁK (REMÉLEM JÓL ÍRTAM), SZÓVAL AZ IMRICSKÓK, A PAULENKÁK, A FARKASOK, A LAKATOSOK, A HUSZÁROK, BOCS, AKI KIMARADT! SZÓVAL MINDENKI KELL! NEKEM, A SZURKOLÓNAK! MIATTATOK LESZEK OTT ÚJPESTEN ÉS BÁRHOL, EZ A STEELERS CSALÁD! EZT SENKI NEM ÉRTHETI, CSAK TI, ÉS MI!
Csaba

Srácok! Életemben először láthattam élőben amerikaifutball-mérkőzést, és nem egyedül, nyolcéves gyermekemmel együtt voltunk kint a mérkőzésen. Kikaptunk, ez igaz. De szeretnénk megköszönni ezt a szombat délutánt a CSAPATNAK és a KÖZÖNSÉGNEK egyaránt! A CSAPAT elveszített egy mérkőzést, de hogy újabb két rajongót szerzett magának a társaság, az biztos! Még egyszer köszönjük!
Ha van CSAPAT, amiért érdemes szurkolni, akkor a Steelers az! Meglesz a javítás! Szurkolni fogunk!
Gonzales

Semmi gond srácok! Én szurkoltam nektek, hogy meglegyen, csak késő este tudtam meg, mi lett a végeredmény! Kicsit sajnálom, de fel a fejjel! Mindenkinek becsússzanak ilyen dolgok, legközelebb a másik csapat lesz, akinek rossz napja lesz, és azt kivánná, bárcsak fel se keltek volna reggel...
Woobel

Először voltam meccsen (családdal) és meg kell mondjam, kellemes meglepetés ért. No, nem az eredmény miatt (azt sajnálom), hanem mert sokkal gyengébb játékra számítottam.
Egészen komoly színvonal volt. Gratulálok!
Az irányító nagyon hiányzik, de még így is sokkal változatosabb játékot mutatott a Steelers, mint a Gorillaz, akik inkább csak futottak (bár azt jól). Mondjuk ránézésre kétszer akkorák voltak a dunaújvárosiak védői, ahhoz képest elég jól bírta a csapat a gyűrődést.
Lesz ez még jobb is, ha az irányító(k) belejön(nek) és rutint szerez(nek)!
Személy szerint nekem a 22-es védő játéka tetszett, az parádés volt. Neki külön gratula! (Mindjárt meg is nézem, ki ő.)
Amikor sérüléssel kiment a mentőhöz Apó (Apjok Zoltán - a szerk.) és a fájó karja-válla miatt nem tudta kicsatolni és levenni a sisakját, a kisebb gyermekem megkérdezte: „Rászorult a fejére a sisak?”
Bocs, Apó! Jobbulást!
Atari

Élmény volt titeket játszani látni, bár egy győzelem jobban esett volna! LELKIISMERETES edzések, és a szurkolótábor nyerés után meghálája a teljesítményeteket! HAJRÁ! Szurkolunk.
Mary

Ne haragudjon, amiért zavarom, azonban gyermekem érdeklődik az amerikaifutball iránt, ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni az utánpótlás szakág vezetőjét, hogy nyolcévesen gyermekem látogathatja e esetleg az edzéseket, avagy még várnia kell pár évet arra, hogy játszhasson? Sajnos, nem igatzán vagyok tisztában azzal, hogy mikor érdemes elkezdeni ezt a gyönyörű sportot. Jelenleg floorballozik, azonban az edzések közötti jelentős szünetek-kihagyások miatt nem igazán jelent számára igazi kihívást.
A szombati remek délutánt (az eredménytől függetlenül) pedig ezúton is szeretnénk megköszönni önöknek, büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen remek csapatot ismerhettünk meg! Remélem, hogy ez a családias hangulat továbbra is jellemezni fogja a Steelers csapatát. További sok sikert kívánunk! Hajrá, Steelers!
Viktor

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs