"Szinte teljesen elölről"

Az Észak-Magyarország 2012. január 12-i számában megjelent riport (a Borsod Online-ról átemelt szöveg alapján).

Miskolc Steelers: szinte teljesen elölről
A miskolci ,,acélosoknál” óriási változások történtek, nagyon megfiatalodott a keret.

Alig volt egy-egy ismerős arc a Miskolc Steelers csapatának (amely 2011-ben, a divízió I-ben bekerült a rájátszásba) szokásos évzáróján, az új srácok nem csupán a klubbal, hanem egymással is ismerkedési fázisban vannak. Szegedi Máté csapatvezetőtől először azt kérdeztük: a 2011-es bajnokságban szerepelt csapat játékosainak 90 százaléka elhagyta a klubot. Van-e ennek – mármint hogy egyszerre és ennyien – valami konkrét oka?

– A sok játékos távozásának több oka is volt – kezdte a klub titkára. – Egy részük akiket még junior koruk óta versenyeztettünk más városban kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat, így ők távoztak. A csapat nagy részét mélyen érintette korábbi amerikai edzőnk távozása, akinek szerződését elsősorban anyagi okok miatt nem tudtuk meghosszabbítani: úgy gondolták, hogy más, magyar edző nem tudja az ő fejlődésüket szakmailag garantálni, ezért inkább kérték sportolói szerződésük felbontását. A legkisebb csoportba azok tartoztak akik valamilyen sérülés vagy egyéb elfoglaltságok miatt amúgy is befejezték volna pályafutásukat nálunk. Természetesen ennyi játékos egyszerre való távozása minden egyesületet alapjaiban rengetett volna meg, nálunk se volt másképp. Azonban az elnökség úgy határozott, hogy akkor ismét elkezdjük a „nulláról”; csak más modell szerint, nem felülről lefelé építkezünk, hanem alulról felfelé, tehát junior korúakat toboroztunk, és ahogy kiöregednek a korcsoportból, belőlük lesznek a majdani felnőtt csapat játékosai. Ezek után is főleg a junior-toborzásra fogjuk a hangsúlyt fektetni, noha ez nem jelenti, hogy olyan érdeklődőknek ajtót mutatnánk, akik már idősebbek 19 évesnél. Őket is szívesen várjuk az Acélcsapatba, de nekik tudniuk kell, hogy az idén elsőbbséget élvez az utánpótlás. Velük a 2013-as elsőosztályú bajnoki keretben számolunk, addig is edzenek velünk és tanulják a játékot.

A hírportálon illusztrációként használt fotó még a korábbi csapatot, a 2011 őszével lezárult Steelers-korszakot idézi A hírportálon illusztrációként használt fotó még a korábbi csapatot, a 2011 őszével lezárult Steelers-korszakot idézi


Folyamatos fejlesztések

A Steelers megalakulása óta folyamatosan fejlődött, ez most megtörik. De bejárhat-e újabb felfelé ívelő utat a klub és mik ehhez a legszükségesebb dolgok?
– A fejlődésünkben eddig is akadtak kisebb törések, bár tagadhatatlanul ez volt a legnagyobb – ismerte el Szegedi Máté. – A kialakult helyzetben elkezdtünk egy új utat járni, az utánpótlást kiépíteni, ez a bázis ki fogja termelni a jövő csapatát, és biztos alapot teremt az egyesület egyenletes fejlődéséhez. A legszükségesebb dolgok a klubvezetésnek köszönhetően biztosítva vannak évekre előre, így a rendőr-szakközépiskola edzőpályája, és a költségvetésünk is egyensúlyban áll, biztosítva a rendes működést. A fejlesztésekkel sem álltunk le, azok is folyamatosak. Úgy látom, hogy ez a jelenlegi junior csapat, a jelenlegi edzői gárdával az első két bajnoki elsőosztályú évében képes lehet megismételni az idei csapat teljesítményét.

A külföldi trénerről
2011-ben Philip Hilderbrand volt a Steelers edzője. A klub szerette volna, ha marad? Mi volt az elképzelése ezzel kapcsolatban a trénernek? – kérdeztük ezt is Szegedi Mátétól.
– Philip Hilderbrand nagyon jó kapcsolatokat épített ki a játékosainkkal és szerte a városban, ezért logikus lépés lett volna a szerződésének meghosszabbítása. De az anyagiak közbeszóltak és megakadályozták, hogy akár még egy újabb fél évre is szerződést ajánljunk neki. Tehát ilyen szempontból mindegy, volt mit szerettünk volna, kényszerpályán mozogtunk. Neki határozott elképzelése volt, hogyan fejlessze a csapatot, mindenképpen maradni szeretett volna.
Molnár István

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs