Új kezekbe száll a labda, 2.

Szabó Krisztián,ahogy korábban már két városban, illetve klubban, úgy idén az Acélosoknál is megszokott elkapó-párjával együtt játszik. Hanász Róbertet már bemutattuk előző cikkünkben, most a másik, ugyancsak 2014 elején a Steelershez igazolt wide receiver következik. A Matyi becenéven ismert Krisztiánt is arra kértük, kezdje történetét a legelején.

- Úgy kezdődött, hogy 2006-ban kerültem közel a focihoz. Eleinte szurkolni jártam a Gladiators meccseire egy barátom által, aki már akkor játszott a csapatban.Majd a Győr elleni döntő másnapján csináltak egy nyílt edzést, amire elmentem - és a csapatnál ragadtam. Debrecenben irányítóként kezdtem és játszottam majdnem végig, majd az utolsó ott töltött évemben már elkapót is. Nem elhanyagolható hogy a Gladiátoroknál nőttünk össze Dallasszal (Hanász Róbert - a szerk.), akivel azóta is közös az utunk és céljaink!

- A kedvező rajtot csúnyább folytatás követte...
- Sajnos, az ottani pályafutásom egy bokaszalag-szakadással fejeződött be 2008 végén, és mire felépültem, addigra nagyon elmérgesedtek a dolgok a klubon belül, így lépnünk kellett. Ezt nem fejteném ki bővebben, mert lefagyna a gép, mire leírnám, meg aki régi játékos, úgyis tisztában van az akkori dolgokkal... Tehát Dallasszal közös elhatározásból lépnünk kellett, így került képbe a Tigers. Az együtt elért eredményeink a következő időszakban így alakultak: I. Blue Bowl :ezüstérem, III. Hungarian Bowl : ezüstérem, II. Hungarian Pro Bowl kerettagság 2007.

Az Az "örök" csapat- és elkapótárs mellett - azaz Hanász Róberttel (utóbbi jobb oldalt)

- Mesélj ezekről részletesebben!
- Nyíregyházán 2009- ben lettünk tagjai a csapatnak, amely újonc volt az elsőosztályban. És itt alakult ez a trió Jordannel és Dallasszal. Ugye, nekünk nem nagyon kellett több annál, mint hogy ilyen szintű irányító dobálja a labdát. Első évben, ha jól emlékszem, egy győzelmünk volt a bajnokságban, majd télen megnyertük a Szolnok által rendezett I. Forelle Aréna Kupát. Következő idényben egészen a döntőig meneteltünk, ahol egy emlékezetes pofont kaptunk a Budapest Wolves együttesétől, így ismét az ezüst lógott a nyakunkban. Ám 2011-ben jött az áttörés, mikor megnyertük a Div. I-et a Békéscsaba Raptors elleni döntővel, így mi lettünk a magyar bajnokok! Még ebben az évben második helyen végeztünk a a Fall Bowl versenysorozatban, ahol újfent a Wolves állított meg minket... Aztán 2012-ben megnyertük Az EFAF CEI Interleague nemzetközi kupát a Bratislava Monarchs ellen egy elég emlékezetes mérkőzésen. HFL-szereplés jött a következő esztendőben. Télen pedig megnyertük a Cellect Aréna kupát. Ezek mellett részt vettünk különböző más kupákon, mint például a mostani szlovák csapattársak által rendezett versengésen, ahol ezüstérmesek lettünk. Ott egyébként irányítóként szerepeltem, mert Jordan akkor nem játszott.

- Eredményes időszakot zártál tehát Nyíregyházán.
- A Tigers csapatánál töltött évekről csak jókat tudok mondani, mivel rengeteg barátra tettem szert az itt játszott éveim alatt és még annál több élménnyel lettem gazdagabb. Hihetetlen szurkolótábor buzdított minket folyamatosan és meg sem tudnám köszönni elégszer azt, amit a csapattól, az akkori vezetőségtől és a társaimtól kaptam, mind a pályán, mind azon kívül.

- Ezek után miként vezetett az utatok az újabb szomszédos megyébe?
- Igazából ez egy elég egyszerű sztori. A Steelers megkeresett minket, hogy Jordanék itt fognak játszani és hogy velük tartanánk-e mi is erre a szezonra. Amire az volt a válasz, hogy nagyon szívesen, mivel receiver szemszögből nézve muszáj kihasználni a lehetőséget, hogy egy ilyen irányító mellett kapkodhassuk el a labdát. És a Tigersnél úgyis rengeteg a fiatal, akiknek kell a meccstapasztalat, a Div. II. és az idei év egy tökéletes lehetőség lehet számukra. Így nem vesszük el a lehetőséget az újoncok elől, a Steelers pedig már nagyon éhes a sikerre, és remélem, hogy a segítségükre leszünk abban, hogy elérjék az idei célukat!

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs