Jön a helyosztó - mert már ideje „jönnie”

A mafl.hu-n, a liga honlapján a következő rövid cikk olvasható:

Az V. Hungarian Bowl napján nem csak az derül ki, hogy ki lesz a magyar bajnok, hanem az is, hogy marad-e a másodosztályban a Steelers, vagy a Wolverines kerül a helyükre.

A mérkőzésre a határidő november 15-e volt, de végül november 7-ére került a találkozó, mely időpontot mindkét fél, valamint a Versenybizottság is jóváhagyott.

A két csapat között hosszú egyeztetés zajlott le, mint azt megtudtuk Bús Dánieltől, a jászberényiek elnökétől, de Steelers Juniors elleni mérkőzésük után megkezdődött a helyosztó szervezése. A helyszín a már szokásosnak mondható Lehel-pálya lesz, a kezdőrúgásra pedig délután egy órakor kerül majd sor. Mindkét csapat kemény, de sportszerű mérkőzésre készül, melynek igen komoly a tétje.

A fentieket annyival kell kiegészítenünk, illetve korrigálnunk, hogy a határidő nem november 15. volt - s ez egyúttal magyarázat arra is, hogy az elmúlt hetek, sőt, hónapok folyamán honlapunk olvasóit mi magunk miért nem tájékoztattuk erről a találkozóról, a pontos dátumáról.

Az már jó régen kiderült, hogy esedékes egy ilyen összecsapás.

(Korábbi cikkeink a tárgyban: Hűtőgép- vagy téglagyár?; Legfrissebb forgatókönyv: se ez, se az...?; Október 20-ig kell lejátszani a nyárra várt wild card meccset)

De mikor? Volt először egy határidő, a versenyszabályzat szerint a harmadosztályú döntőt követő 8 napon belül - ez július közepén lejárt. A megelőző hetekben erre készült a Steelers, de nem lett meccs.

Aztán augusztus vége - úgyhogy a steelersesek a nyári szünet hátralévő részét is azzal töltötték, hogy félszemmel legalábbis Jászberény felé kacsintgattak; de meghívó nem érkezett.

Előkerült egy határozat a szövetség elnöksége részéről - „a fiók mélyéről” -, amiben új határidő bukkant fel: október 20-ig kell wild card-ozni. Ám ez is hiába közeledett, nem volt kiírva semmilyen jászberényi mérkőzés, amire a miskolci csapat elutazhatott volna. A háttérinformációkból olyasmi rajzolódott ki, hogy nem sikerült volna egyetlen hétvégét sem találni szeptember-október folyamán, amikorra lett volna szabad bíró (méghozzá hét fő). Erre ugyan érkezett cáfolat bőven, de továbbra sem volt hol, mikor és ki ellen kiállnia az Acélcsapatnak...

Amikor eljött, majd elmúlt, meccs nélkül az október 20. is, nyilvánvalónak tűnt, hogy a Jászberény nem ragadta meg a lehetőséget, amit a versenykiírás neki kiállt, nevezetesen hogy bár saját divíziója döntőjében alulmaradt s nem nyert jogot az egy osztállyal feljebb lépésre, „menekülőpályán” még wild card-meccset vívhat és révbe érhet. Persze, a Steelersnél nem ismernék a magyar amerikaifutball-szövetséget, ha ebben a pillanatban megnyugodhattak volna a közeljövő felől...

Merthogy ebben a sportágban előfordulhat, hogy ha valaki egy szabályt nem tart be, hát az elnökség hoz olyan új szabályt, amit már majd csak betart valaki! Ha nem volt elég a július, az augusztus, az október sem, szülessék határozat újabb dátumokról. Így most előkerült a november hónap és a 7-es szám...

Ebben a két egyesület illetékesei már „meg tudtak egyezni” - már csak azért is, mert Miskolcon érezték, ebből máshogy jól úgysem jöhetnek ki.

Hogy ezek után november 7-én tényleg lesz-e wild card-mérőzés... Hogy annak az eredménye számít-e majd valamit (mert ha például 2010-re összevonná a szövetség a két alsóbb osztályt, akkor nyilván utólag feleslegesnek bizonyulna az egész hajcihő)... Hogy sikerül-e végül, akárhogy is, lejátszani ezt az „elátkozott” derbit... és mi következik utána? Mindezeket a fenti előzmények nyomán nemhogy nem tudjuk, de még megtippelni sem mernénk. Eluralkodott a sportágban a bizonytalanság. Amely sportág egyébként - nem a pályán zajló játékot illetően -, a világ más tájain, amúgy a kiszámíthatóságáról, a megtervezettségéről híres.

November 8-án tehát kérjük olvasóinkat, figyeljék a honlap hírrovatát. Vagy arról írunk majd itt, hogy volt előző nap egy meccs Jászberényben, vagy egy újabb szövetségi manőverről. Megjósolhatatlan. Mindenesetre az Acél-fiúk nagyon készülnek. A játékra.

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs