Cheerleader-lányainkra újabb megmérettetés vár

A pompomosok bajnoksága következik e hétvégén, úgyhogy az amerikaifutball szimpatizánsai ezúttal nem a sisakos srácokért, hanem a színes szőrpamacsos lányokért szoríthatnak, vagy pontosabban szólva, az ő produkcióikban gyönyörködhetnek. A szombati budapesti versengésen a Miskolc Steelers cheerleaderjei is részt vesznek, méghozzá komoly esélyesként.

A Miskolc Steelers pompomlány-csapata, a Steelleaders 2008 márciusában tartotta első edzését. Ez az időszak jelentette az ismerkedést a sportággal az akkor létrejött csoport számára. A kezdeti nehézségeken túl, kemény felkészülés után azév júliusában bronzéremmel tértek haza az I. Magyar Cheerleader Bajnokságról. A következő időszakban a lányok nagyon sokat fejlődtek mind tánctechnikailag, mind akrobatikailag, hiszen ennek a sportágnak egyik alappillérei a látványos, de nagyon nehéz erőelemek és tornászgyakorlatok. 2009 februárjában már aranyérmet és a legjobb produkciónak járó különdíjat hozták el egy neves budapesti verseny cheerleader –kategóriájában – foglalja össze az eddig eredményeket Molnár Ágnes szakágvezető.

- A csapat jelenleg 12 taggal, heti két edzéssel működik. Nagyon lelkes, kitartó és rendkívül fejlődőképes közösségnek tartom őket. Egy kívülálló talán el sem tudja képzelni, mennyi munka van egy-egy koreográfia és kunszt, azaz magasba tartott emelés begyakorlása mögött. A lányok viszont a sokszor komoly sérülések ellenére is maximálisan odateszik magukat az edzéseken és a meccseken is. A szurkolást, ami egy pompomlány elsődleges feladata, nagyon komolyan veszik, szívvel-lélekkel osztoznak a csapat örömében és fájdalmában.
 Az idei bajnokságra teljes erőbedobással és heti 3 edzéssel készül a Steelleaders. A hónap elején háromnapos edzőtáborban vettek részt Bükkszentkereszten, ami nagyon hasznosnak bizonyult erőnléti, technikai szempontból egyaránt, és kiváló csapatszellemet eredményezett. - Úgy gondolom – mondja erről az edző –, felkészültünk az idei év megmérettetésére. Célunk elsősorban az, hogy sérülésmentesen, és tökéletesen megcsináljuk a kötelező és show-programunkat, amire hónapok óta gyakorolunk és edzünk. Persze, nyerni sem lenne rossz! Nagyon örülünk annak, hogy rengetegen szeretnek minket, ezt is bizonyítja, hogy egy teljes szurkolóbusz indul a számunkra a nagy napon, amit ezúton is köszönünk az egyesületnek. Ismét megmutatjuk, hogy a Miskolc Steelers egy igazi nagy család!A Magyarországon még gyerekcipőben járó sportág képviselői idén november 28-án 10 órától a fővárosi Eosport csarnokban (Budapest XI.ker. Hunyadi János u. 162.) mutatják meg a nagyközönségnek, a médiának és minden érdeklődőnek, mi is az a cheerleading.

A amerikaifutball szövetsége, a MAFSZ Magyar Cheerleading Bizottsága az ICU (International Cheerleading Union) és az ECA (European Cheerleading Associacions) szabályai szerint végzi munkáját, amelynek egyik része az évenként egyszer megrendezett Magyar Cheerleader bajnokság. A bajnoki döntőbe jutott és érvényes nevezéssel rendelkező csapatok:
Újpest With Cats
Miskolc Steelleaders
Győr Sharks Ladies
Zala Predators Cheerleader team
Wild Roses
A bajnoki döntőn résztvevő zsűri összeállítása:
A zsűri elnöke:
Kuti Kis Rita  teniszező, a 2000-es Brasil Open győztese
Zsűritagok: Nagy Tamás, a NOX együttes koreográfusa; Rozbora András, mozgássérült (kerekesszékes) táncművész; Farkas Zoltán (hip-hop) Nike mester tréner; Nagy Aliz, a rendezvény támogatójának képviselője.

A verseny programja:
2009. november 28.
09.00 -09.30 csapatok érkezése, regisztráció
09.30 -10.00 bemelegítés
10.00 Megnyitó
10.30 -11.10 kötelező programok bemutatása
11.20 -11.40 Roll Dance bemutató*
11.45 -12.00 Mazsi Oldstar Dance bemutató
12.00 -13.00 Szabadon választott programok bemutatása
13.20  Eredményhirdetés
A rendezvényre a nézők belépti díja 300 forint.
(* utólagosan azt az információt kaptuk, hogy az előzetes tervhez képest változtatva ténylegesen e ponton a Step and Roll duó lépett fel.)

mérkőzések

2018 HFL,
alapszakasz:

március 25.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers ELHALASZTVA!

április 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 24-25

április 29.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 6-35

május 6.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves21-13

május 19.:
Budapest Eagles - Miskolc Steelers

június 3.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners

június 9.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers

június 17.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers

elődöntő, június 30-július 1.
döntő, július 14.


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers
6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2

bajnokság

2018, HFL, alapszakasz

W
L
point
Tigers
3
0
120:29
Wolves
3
1
105:36
Cowbells
3
1
93:80
Steelers2
1
80:44
Eagles2
2
66:106
Enthroners1
3
56:121
Sharks1
3
19:93
Gorillaz
0
4
37:67

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs