Pályán kívül jobban gurult a tojáslabda

(A fenti címmel az alábbi cikk jelent, afféle évvégi összefoglalóként, áttekintésként a csapat a 2009-es esztendejéről a legutóbbi hétvégén az újságosstandokra került Vasárnapi Észak hetilapban. A bevezető mondatok utáni folytatás, azaz a komplett cikk kattintás után teljes terjedelmében olvasható.)

Ellentmondásos esztendőt zár(t) a borsodi megyeszékhely amerikaifutball csapata. A Miskolc Steelers várakozáson alul szerepelt a (tavaszi) bajnokságban és ősszel is csak kudarc érte; siker ugyanakkor, hogy beért a junior korosztály és elsőként el is indult saját bajnokságában. Még inkább büszkeségre ad okot az egyesület berkeiben, hogy a klub pompomlány-szakosztálya a második ízben kiírt magyar cheerleader-bajnokságban aranyérmet szerzett. Így teljes a 2009-es kép a Steelersnél.

Az utóbbi hetek sem teltek tétlenül. A szakmai stáb sorra járja a miskolci középiskolásokat, hogy az egy éve beindított utánpótlásképzés hátországát biztosítsa; a toborzás majd januárban lép igazán érdemi szakaszába. Az elnökség az elmúlt időszakban biztató kapcsolatokat épített ki a városi önkormányzat, újabb támogatók, valamint az egyetem - úgy is mint potenciális bázis - irányába, és akkor nem beszéltünk még a clevelandi "vonalról", hiszen az év legfőbb pályán kívüli történése alighanem a négy Steelers-edző tengerentúli, a híres Browns NFL-csapatát is magáénak tudó amerikai metropolisban (Miskolc testvérvárosa) tett tanulmányútja volt.
Mindeközben, mint említettük, a zöld gyepen jóval kevésbé eredményesen kergették a tojáslabdát a felnőtt keret tagjai. A balszerencsével is "jó barátságban" álló steelersesek olyan pechesen játszották végig az áprilistól júliusig tartó másodosztályú versenysorozatot, hogy a pontszámok összevetése nyomán egy úgynevezett wild card meccs megvívásának kötelezettségével találták magukat szembe. Aminek dátuma aztán ráadásul demoralizáló módon húzódott a nyár, majd az ősz folyamán, hogy mire elkövetkezzen, addigra a némileg már megtizedelt, korántsem a topon lévő Acélcsapat kerüljön szembe a sikeréhes jászberényiekkel - és maradjon alul hihetetlen módon, egy utolsó másodperces touchdownnal... A történtek következményei még jódeig éreztetik hatásukat a klubnál, igaz, a komoly pofon talán éppen hogy összerántja a gárdát, a klubvezetést mindenesetre megerősítette abban, hogy érdemes folytatni az egészet, fokozott lendülettel. Alighanem a keret is alapos megújítás előtt áll. A trénerek csapat is erősödik, nem csak a clevelandi két hét során szerzett bőséges szakmai tapasztalatok révén, de azáltal is, hogy a kispadra ül - az eddigi edzők és koordinátorok mellé - a Miskolci Egyetemen dolgozó Ted Bailey, aki nevéből kikövetkeztethetően amerikai, igazán nem idegen számára az amerikaifutball, noha magyarországi tartózkodása alatt eddig inkább baseballal foglalkozott. Őt egyébként néhány napja mutatták be hivatalosan, azon az évadzáró fogadáson, amelyet az „aranyos pompomok, azaz a Steelleaders egyesületi köszöntésére, valamint az év játékosának választott („Plopp Anyu” díj) Lakatos Bence WR tiszteletére rendeztek; mellesleg ez alkalommal mutatták be a Miskolc Steelers újonnan készült reklámklipjét is, amely a klubhonlapon (miskolcsteelers.hu) is megtekinthető immár.

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs