Pályán kívül jobban gurult a tojáslabda

(A fenti címmel az alábbi cikk jelent, afféle évvégi összefoglalóként, áttekintésként a csapat a 2009-es esztendejéről a legutóbbi hétvégén az újságosstandokra került Vasárnapi Észak hetilapban. A bevezető mondatok utáni folytatás, azaz a komplett cikk kattintás után teljes terjedelmében olvasható.)

Ellentmondásos esztendőt zár(t) a borsodi megyeszékhely amerikaifutball csapata. A Miskolc Steelers várakozáson alul szerepelt a (tavaszi) bajnokságban és ősszel is csak kudarc érte; siker ugyanakkor, hogy beért a junior korosztály és elsőként el is indult saját bajnokságában. Még inkább büszkeségre ad okot az egyesület berkeiben, hogy a klub pompomlány-szakosztálya a második ízben kiírt magyar cheerleader-bajnokságban aranyérmet szerzett. Így teljes a 2009-es kép a Steelersnél.

Az utóbbi hetek sem teltek tétlenül. A szakmai stáb sorra járja a miskolci középiskolásokat, hogy az egy éve beindított utánpótlásképzés hátországát biztosítsa; a toborzás majd januárban lép igazán érdemi szakaszába. Az elnökség az elmúlt időszakban biztató kapcsolatokat épített ki a városi önkormányzat, újabb támogatók, valamint az egyetem - úgy is mint potenciális bázis - irányába, és akkor nem beszéltünk még a clevelandi "vonalról", hiszen az év legfőbb pályán kívüli történése alighanem a négy Steelers-edző tengerentúli, a híres Browns NFL-csapatát is magáénak tudó amerikai metropolisban (Miskolc testvérvárosa) tett tanulmányútja volt.
Mindeközben, mint említettük, a zöld gyepen jóval kevésbé eredményesen kergették a tojáslabdát a felnőtt keret tagjai. A balszerencsével is "jó barátságban" álló steelersesek olyan pechesen játszották végig az áprilistól júliusig tartó másodosztályú versenysorozatot, hogy a pontszámok összevetése nyomán egy úgynevezett wild card meccs megvívásának kötelezettségével találták magukat szembe. Aminek dátuma aztán ráadásul demoralizáló módon húzódott a nyár, majd az ősz folyamán, hogy mire elkövetkezzen, addigra a némileg már megtizedelt, korántsem a topon lévő Acélcsapat kerüljön szembe a sikeréhes jászberényiekkel - és maradjon alul hihetetlen módon, egy utolsó másodperces touchdownnal... A történtek következményei még jódeig éreztetik hatásukat a klubnál, igaz, a komoly pofon talán éppen hogy összerántja a gárdát, a klubvezetést mindenesetre megerősítette abban, hogy érdemes folytatni az egészet, fokozott lendülettel. Alighanem a keret is alapos megújítás előtt áll. A trénerek csapat is erősödik, nem csak a clevelandi két hét során szerzett bőséges szakmai tapasztalatok révén, de azáltal is, hogy a kispadra ül - az eddigi edzők és koordinátorok mellé - a Miskolci Egyetemen dolgozó Ted Bailey, aki nevéből kikövetkeztethetően amerikai, igazán nem idegen számára az amerikaifutball, noha magyarországi tartózkodása alatt eddig inkább baseballal foglalkozott. Őt egyébként néhány napja mutatták be hivatalosan, azon az évadzáró fogadáson, amelyet az „aranyos pompomok, azaz a Steelleaders egyesületi köszöntésére, valamint az év játékosának választott („Plopp Anyu” díj) Lakatos Bence WR tiszteletére rendeztek; mellesleg ez alkalommal mutatták be a Miskolc Steelers újonnan készült reklámklipjét is, amely a klubhonlapon (miskolcsteelers.hu) is megtekinthető immár.

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs