Mi vár ránk a következőkben?

Rég nem volt érdemi hír a Steelers jelenéről és közeljövőjéről - most ezt pótolandó, összegyűjtjük, amit tudunk.
A legfontosabb, hogy folyik a felkészülés a 2010-es bajnokságra. A szezon, ahogy szokott, a tavaly folyamán zajlik, várhatóan március végétől, április elejétől nagyjából júliusig. Ugyancsak fontos tudnivaló, hogy a Miskolc Steelers idén is másodosztályúnak vallhatja magát; igaz, ez a Div. II nem ugyanaz a Div. II, mint amiben tavaly, azaz eddig végig szerepelt a klub.
Nem, ugyanis egyrészt, mint ismeretes, a csapat nem vívta ki a bentmaradást a novemberi wild card-mérkőzés révén, így papíron "kiesett". De mégsem - mivel másrészről viszont úgy alakult át a magyar amerikaifutball rendszere, hogy jelen állás szerint nem is volt hova lejjebb zuhanni. A legmagasabb kategória iránti, úgymond, érdektelenség (emlékezetes, például a 2009-ben Div. II-bajnok Dunaújváros elutasította a feljebb lépés lehetőségét) arra kényszerítette a szövetséget, hogy alaposan átgondolja a helyzetet és megreformálja az osztálybeosztást.
Ebből az lett, hogy a Div. I két részből áll majd ebben az évben, tukajdonképpen az eddigi Div. II-ből feltöltve; és a korábbi harmadosztályúak és egyéb újoncok alkotják mostantól azt a Div. II-őt, ahova a Steelers is besorolódott. A továbbiakban elmondjuk, kikkel kell majd megküzdeni a következő hónapokban. Valamint kik várnak ránk a hétvégén esedékes Aréna-kupán, és milyen rendben folynak a téli edzések.

Kezdem gyorsan az utóbbival, mert sokakat érdekelhet: a nagycsapat jelenleg szerdánként és péntekenként gyakorol, előbbi napon a rendőriskolai kis tornateremben délután 5-től 7-ig, utóbbi napon a nagy tornateremben este fél 7-től fél 9-ig.
A juniorok - kiegészülve az elmúlt hónapok toborzásai révén érkezett fiatalokkal, akikre elméleti oktatások is várnak (például épp ma délután 5-kor) - hétfőn és pénteken látogatják a kis tornatermet 5 és 7 óra között.
A cheerleader szakág sportolói ugyancsak edzésbe álltak az elmúlt hetekben, sőt, mint tudott, a pompomlányok már egy bemutatkozáson is túlvannak.

Lépjünk tovább időben. Február 7-én az immár hagyományos Aréna-kupát (hivatalosan: IV. Cellect Aréna Kupa) ahol a tavalyi kudarcot kellene feledtetni, noha a szakmai cél aligha ez: inkább az újjáformálódó csapat összerázódása, a közösség erősítése, újoncok felmérése és beépítése. És, persze, a színes sportélmény. Az egynapos versenyt tehát vasárnap rendezik (szerencsétlen módon az amerikai Super Bowl napján...), reggel fél 9-es kezdéssel. A Steelers elsőként a Tata Mustangsszal mérkőzik 10-től, másik csoportellenfele a Délalföldi Gang (ez utóbbi Szeged és Békéscsaba közös alakulatát jelenti). A további program értelemszerűen az eredmények függvényében alakul; az előre eltervezett műsor itt olvasható (a liga honlapján, ahonnan a versenykiírás is letölthető).
Helyszín a budapesti Sportmax csarnok (Soroksári út 48., Hungária Malomudvar, 14-es épület)

Ha már csoportbeosztásról beszéltünk: ismeretessé vált a napokban az is, kikkel találkozhat a fentebb említett új szisztémában a miskolci Acélcsapat a tavaszi bajnokság küzdelmei során. A MAFSZ közzétette 2010-re érvényes versenykiírását. Ennek egy korai verziója tartalmazta a várható csapatnévsort is, a jelenlegi már nem, mondván, még változhat, bővülhet. Nagyjából azért mégiscsak mutat egy képet:
Szeged Bats, Miskolc Steelers, Budapest Eagles, Békéscsaba Raptors, Haladás Crushers, Fehérvár Enthroners, Tata Mustangs. A többit meglátjuk.

A végére egyetlen kiegészítő tudnivaló: a Miskolci Amerikai Futball és Szabadidő Sport Egyesület február 10-én, szerdán tartja (5 órától a felsőzsolcai Pokol csárdában) szokásos évi közgyűlését.

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs