Mi vár ránk a következőkben?

Rég nem volt érdemi hír a Steelers jelenéről és közeljövőjéről - most ezt pótolandó, összegyűjtjük, amit tudunk.
A legfontosabb, hogy folyik a felkészülés a 2010-es bajnokságra. A szezon, ahogy szokott, a tavaly folyamán zajlik, várhatóan március végétől, április elejétől nagyjából júliusig. Ugyancsak fontos tudnivaló, hogy a Miskolc Steelers idén is másodosztályúnak vallhatja magát; igaz, ez a Div. II nem ugyanaz a Div. II, mint amiben tavaly, azaz eddig végig szerepelt a klub.
Nem, ugyanis egyrészt, mint ismeretes, a csapat nem vívta ki a bentmaradást a novemberi wild card-mérkőzés révén, így papíron "kiesett". De mégsem - mivel másrészről viszont úgy alakult át a magyar amerikaifutball rendszere, hogy jelen állás szerint nem is volt hova lejjebb zuhanni. A legmagasabb kategória iránti, úgymond, érdektelenség (emlékezetes, például a 2009-ben Div. II-bajnok Dunaújváros elutasította a feljebb lépés lehetőségét) arra kényszerítette a szövetséget, hogy alaposan átgondolja a helyzetet és megreformálja az osztálybeosztást.
Ebből az lett, hogy a Div. I két részből áll majd ebben az évben, tukajdonképpen az eddigi Div. II-ből feltöltve; és a korábbi harmadosztályúak és egyéb újoncok alkotják mostantól azt a Div. II-őt, ahova a Steelers is besorolódott. A továbbiakban elmondjuk, kikkel kell majd megküzdeni a következő hónapokban. Valamint kik várnak ránk a hétvégén esedékes Aréna-kupán, és milyen rendben folynak a téli edzések.

Kezdem gyorsan az utóbbival, mert sokakat érdekelhet: a nagycsapat jelenleg szerdánként és péntekenként gyakorol, előbbi napon a rendőriskolai kis tornateremben délután 5-től 7-ig, utóbbi napon a nagy tornateremben este fél 7-től fél 9-ig.
A juniorok - kiegészülve az elmúlt hónapok toborzásai révén érkezett fiatalokkal, akikre elméleti oktatások is várnak (például épp ma délután 5-kor) - hétfőn és pénteken látogatják a kis tornatermet 5 és 7 óra között.
A cheerleader szakág sportolói ugyancsak edzésbe álltak az elmúlt hetekben, sőt, mint tudott, a pompomlányok már egy bemutatkozáson is túlvannak.

Lépjünk tovább időben. Február 7-én az immár hagyományos Aréna-kupát (hivatalosan: IV. Cellect Aréna Kupa) ahol a tavalyi kudarcot kellene feledtetni, noha a szakmai cél aligha ez: inkább az újjáformálódó csapat összerázódása, a közösség erősítése, újoncok felmérése és beépítése. És, persze, a színes sportélmény. Az egynapos versenyt tehát vasárnap rendezik (szerencsétlen módon az amerikai Super Bowl napján...), reggel fél 9-es kezdéssel. A Steelers elsőként a Tata Mustangsszal mérkőzik 10-től, másik csoportellenfele a Délalföldi Gang (ez utóbbi Szeged és Békéscsaba közös alakulatát jelenti). A további program értelemszerűen az eredmények függvényében alakul; az előre eltervezett műsor itt olvasható (a liga honlapján, ahonnan a versenykiírás is letölthető).
Helyszín a budapesti Sportmax csarnok (Soroksári út 48., Hungária Malomudvar, 14-es épület)

Ha már csoportbeosztásról beszéltünk: ismeretessé vált a napokban az is, kikkel találkozhat a fentebb említett új szisztémában a miskolci Acélcsapat a tavaszi bajnokság küzdelmei során. A MAFSZ közzétette 2010-re érvényes versenykiírását. Ennek egy korai verziója tartalmazta a várható csapatnévsort is, a jelenlegi már nem, mondván, még változhat, bővülhet. Nagyjából azért mégiscsak mutat egy képet:
Szeged Bats, Miskolc Steelers, Budapest Eagles, Békéscsaba Raptors, Haladás Crushers, Fehérvár Enthroners, Tata Mustangs. A többit meglátjuk.

A végére egyetlen kiegészítő tudnivaló: a Miskolci Amerikai Futball és Szabadidő Sport Egyesület február 10-én, szerdán tartja (5 órától a felsőzsolcai Pokol csárdában) szokásos évi közgyűlését.

mérkőzések

2018 HFL,
alapszakasz:

március 25.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers ELHALASZTVA!

április 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 24-25

április 29.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 6-35

május 6.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves21-13

május 19.:
Budapest Eagles - Miskolc Steelers

június 3.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners

június 9.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers

június 17.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers

elődöntő, június 30-július 1.
döntő, július 14.


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers
6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2

bajnokság

2018, HFL, alapszakasz

W
L
point
Tigers
3
0
120:29
Wolves
3
1
105:36
Cowbells
3
1
93:80
Steelers2
1
80:44
Eagles2
2
66:106
Enthroners1
3
56:121
Sharks1
3
19:93
Gorillaz
0
4
37:67

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs