Bravúr-bronz az arénában - "Iowa" hét TD-je

(Az Észak-Magyarország és a Borsod Online számára kiadott beszámoló.)

Imricskó Péter nevét jegyezhették meg - ha eddig nem tették volna - a miskolci amerikaifutball barátai a hétvégén a IV. Cellect Aréna Kupa vasárnapi fővárosi küzdelmei nyomán (voltak drukkerek személyesen a helyszínen, sokan pedig élő netes közvetítésben nézték): a korábban TE-ként és WR-ként, azaz elkapóként is szerepelt, Iowa becenéven ismert játékos idén új szerepkörben tűnik fel a Miskolc Steelersben, és running back poszton összesen hét touchdownt szerzett. Az ő kiemelkedő játékával, valamint az egész csapat kiegyensúlyozott és csupaszív teljesítményével az Acélcsapat felülmúlt bármely előzetes várakozást, s harmadik helyen zárta a hazai mezőny (első-másod-harmad osztály) javát felvonultató tornát.
Az amúgy a tavaszi nagypályás bajnoki rajtra készülő Steelers hibátlan csoportgyőztesként került az arénafocin a középdöntőbe (-Tata Mustangs 21-12, -Békéscsaba Raptors 16-0), ahol a Fehérvár Enthronersszel vívott öldöklő küzdelmet, hogy az adok-kapok végén 18-14-re diadalmaskodjon, ami az elődöntőbe jutást jelentette. Ott a Győr Sharks várt a miskolciakra - a Cápák, ugyebár, az első liga korábbi kétszeres magyar bajnokai -, s itt is szinte végig partiban tudott maradni jóval nevesebb ellenfelével a piros-ezüst gárda. A vége 20-6 "oda", a meccs 8-6-ig volt szoros, utána kijött a tudáskülönbség. A dél-budai SportMax sportcsarnok közönségének szimpátiáját azonban elnyerte a Steelers.
További miskolci pontszerzők: Lakatos Bence és Huszár Gábor, egyaránt a juniorkeretből ez alkalommal a felnőttbe "felhozott" irányító, Hegedűs Ádám passzait TD-re váltva. A védelem részéről nevesíthető produkciók kötődnek Szabó Dávid és Szabó Ferenc (1-1 safety), Kegyes Ákos (2 INT), Tomesz Béla (FF rec) nevéhez.

Kattintás után a sajtóban is olvasható rövid közlést kiegészítő részletesebb információk.

Ha minden igaz, először gyűjtött be "érmet" története során az egyesület; az idézőjel azért szükséges, mert egy kuparendezvény végén nem érmeket osztanak, hanem kupát és emléklapokat, másrészt a vasárnap esti ünnepélyes eredményhirdetés (amely amúgy is már kiürült lelátók előtt zajlott) csak a döntő résztvevőit érintette... a harmadik helyezetteket (Steelers és Predators, nem rendeztek közöttük döntő "bronzmeccset") oda már nem hívták a szervezők.
Mi viszont megtehetjük, és meg is tesszük, hogy a szép sikert elért csapat teljes névsorát megörökítjük az alábbiakban az utókornak.

Aggod Péter (TE), Apjok Zoltán (OG), Farkas Máté (QB), Gável Iván (OG), Hegedűs Ádám (QB), Horváth Viktor (DL), Huszár Gábor (WR), Imricskó Péter (RB), Lakatos Bence (WR), Lippai Péter (RB), Müller Csaba (CB), Nádi Máté (DL), Nagy Levente Gábor (LB), Novák Tamás (OG), Szabó Ferenc (DL), Szabó Dávid (DL), Szajkó Balázs (OG), Tomesz Béla (LB), Varga Zoltán (TE), Vaszily László (RB), Vencel Tibor (CB), Kegyes Ákos (CB), Janocskó Kornél (LB), Gyenis Dávid (LB), Pusztai Gábor (CB). Szakmai stáb: Harda Attila, Száraz Zsolt, Szegedi Máté

És álljanak itt a Steelers február 7-i szereplésének számadatai is (forrás, minden más meccsel: www.focibajnoksag.hu), némi vázlatos leírással fűszerezve:

Tata Mustangs - Miskolc Steelers 12-21
(Első drive: Imricskó, futott TD, az ő extrapontjával. Újabb futás, ugyanő, plusz 1 pont, már 14-0 "ide". Az ellenfél egy hosszú passzal szépít. A tataiak még három hasonlót is elejtenek a gólterületünkön belül... Ötödikre megint megvan nekik, 14-12-re feljönnek. A Steelers kárára safety-veszély, büntetés, rossz passz, majdnem újabb "bekapott" hosszú átadás. Helyette labdaszerzés, és újabb futás a megállíthatatlan 81-esünktől.)
Délalföldi Gang - Miskolc Steelers 0-16
(Az ellenfél elvileg a Szeged-Békéscsapat vegyescsapatot jelentette volna, ám egyes hírek szerint előbbiek visszaléptek, csak utóbbiak képviselték a Dél-Alföldet. Safetyvel szereztünk ellenük vezetést, majd az immár megszokott Imricskó-futás, szerzett interception, megbízható TE-elkapások, a 81-es újabb TD-je és egy második safety tették teljessé a kapott pont nélküli győzelmet.)
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 18-14
(Az első play a fehérváriaktól TD-t hozott számukra, ismét egy end zone-ba szálló passzt vett könnyelműen a miskolci secondary. A Steelers kisvártatva hasonlóval válaszolt, újabb játékos iratkozott fel a ponttáblázatra: a WR Lakatos Bence, a passzadó Hegedűs Ádám QB. 8-6 "oda". A félidő végére egyre jobban érik a fordítás, mégis szünet utánra marad. Aztán 81-esünk wild cat formációból szerzi az ehhez szükséges TD-t, de a végső sikerhez szükséges még az említett irányító ezúttal Huszár Gábornak adott, Hail Mary-jellegű TD-passza, a vége így 18-14, és ez az elődöntőbe jutást eredményez.)
Győr Sharks - Miskolc Steelers 20-6
(A döntőért a nemhogy elsőosztályú, de ott már kétszer bajnok győriek testén vezetne az út, s hamar kiderül, ez még nagy falat a Miskolcnak. Ennek dacára a pálya korántsem billen fel a kétszer 10 perc során, sőt, az eredmény alakulása viszonylag szorosra sikeredik. Mindenesetre a Sharks megérdemelt győzelmét nem fenyegeti semmi... legfeljebb ha nekünk nagy mázlink lett volna, nekik pedig látványosan pechjük, akkor alakul a dolog fordítva.)

A teljesség kedvéért:
Döntő: Budapest Wolves - Győr Sharks 27-14


(A táblázat forrása, valamint szubjektív beszámoló a versenyről: gridiron.blog.hu)

Az említett hivatalos rendezvény-honlap cikkünk megszületésekori különössége, hogy az eredményeket bemutató aloldalon a helyezettek közül csak a döntősök neve szerepel; a harmadik helye rubrikája üres... Ennek lehet oka technikai: szűk az illető táblázati kocka két csapatnév számára. De összefügghet azzal is, hogy az elődöntőbe jutás fázisát a vasárnapi eseményen kisebb botrány színesítette, mikor a negyeddöntők egyikére jogot szerzett Budapest Titans csapata bejelentette, a szervezéssel kapcsolatos (általa sérelmezett) anomáliák miatt nem lép pályára. Az eredeti tervezet szerint ők jutottak volna a Steelers ellenfeléül, ám menet közben változott a forgatókönyv, s a Miskolc - Fehérvár derbivel párhuzamosan a Zala Predators lett az, amelyik ilymódon "megúszta" a Titansszal való összecsapást, meccs nélkül jutott az elődöntőbe, s lett végül a Steelersszel együtt harmadik.mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs