Több mint félszázan várjuk a tavaszt

Egyre inkább körvonalazódik, milyen szezon vár a miskolci amerikaifutballra. A napokban lezajlott az évadnyitó csapatgyűlés, lassan ismertté válik, mely rivális klubokkal kerülhet össze a 2010-es tavaszi bajnokságban a Steelers. S az is látható, hogy ebben a versenysorozatban a legkevésbé sem óhajtja az Acélcsapat azt az alárendelt szerepet eljátszani, amit egy esztendővel korábban... Ellenkezőleg: mind többen megfogalmazzák, hogy cél a minél több győzelem, akár a veretlenséget és a bajnoki címet is beleértve. Ez nem tűnik túlvállalásnak: a tavaly őszi wild card-meccs kudarca után egy merőben újjászervezett bajnoki szisztémában a továbbra is (névleg) másodosztályú Miskolc zömmel olyan ellenfelekkel kerülhet szembe a következő fél év során, amelyek papíron lejjebb rangsoroltak nála.
Nézzük át röviden a helyzetet.

Azzal, hogy 2009 novemberében drámai körülmények között a Miskolc Steelers alulmaradt a Jászberény Wolverinesszel vívott csatában, elvileg egy osztályt zuhant - ám mivel a sportági szövetség a bajnoki rendszer gyökeres megreformálására kényszerült, a felduzzasztott és két részre bontott első osztály alatt egy olyan másodosztály keletkezett, amelybe az acélosok is belefértek. Jelenleg még a nevezések (illetve az azt követő fellebbezések) időszakát éljük, pontosan nem látható, kik vannak-lesznek még ebben a Divízió II-ben, de a Békéscsaba Raptors, a Fehérvár Enthroners és a Tata Mustangs mindenképp a potenciális riválisok között áll. Ha a közelmúltbeli Aréna Kupára gondolunk, látható, hogy a felsoroltak akkor egyaránt az - utóbb kupaharmadik - Steelers által vert mezőnyben végeztek.

Tény, hogy a sportág és a klub helybeli elismertségét, népszerűségét tekintve az Acélcsapat körülbelül azzal nyerhetné vissza magának a korábban elért rangot, ha 2010 során minden hazai, de akár ténylegesen összes meccsét megnyerné - ha a miskolci sajtóban nem olvashatna mást az egyszeri érdeklődő, mint hogy "nyert a Steelers... ismét nyert a Steelers". Ebben az esetben volna esély az egyszer már elért, s a továbbiakban is megcélzott nézőszám elérésére, a mintegy félezres szurkolói tömeg rendszeres megszólítására. S ha teljesülnek a felnőtt gárda álmai, akkor az ősszel esedékes juniorbajnokságon indítandó utánpótláscsapat is nagyobb várakozások közepette, élénkebb nézői érdeklődés mellett vághatna neki - immár a tavalyi rutinnal felvértezve - második versenysorozatának.


Mindennek érdekében, ami a szakmai munkát illeti, jelenleg mindkét keret heti két-két edzéssel készül, aminek a megszokott rendőriskolai pálya, pontosabban a két ottani tornaterem a helyt. A továbblépés, azaz a kijutás a fűre értelemszerűen az időjárás függvénye.
Az említett kisebbik tornaterem szolgált helyszínül az e hét elején megtartott csapatgyűléshez. A hétfői évadnyitó rendezvényen egész széles keret vonult fel, minimális hiányzó mellett 52 játékost láthatott a négyfős edzői stáb, pontosan fele-fele arányban megosztva a junior és a felnőtt állomány között. Jónéhányan jelen voltak az egyik vagy a másik korcsoportba sorolandó újoncok közül is, akik zömmel az elmúlt hónapok toborzó akciói révén kerültek a Steelers közelébe.

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs