Több mint félszázan várjuk a tavaszt

Egyre inkább körvonalazódik, milyen szezon vár a miskolci amerikaifutballra. A napokban lezajlott az évadnyitó csapatgyűlés, lassan ismertté válik, mely rivális klubokkal kerülhet össze a 2010-es tavaszi bajnokságban a Steelers. S az is látható, hogy ebben a versenysorozatban a legkevésbé sem óhajtja az Acélcsapat azt az alárendelt szerepet eljátszani, amit egy esztendővel korábban... Ellenkezőleg: mind többen megfogalmazzák, hogy cél a minél több győzelem, akár a veretlenséget és a bajnoki címet is beleértve. Ez nem tűnik túlvállalásnak: a tavaly őszi wild card-meccs kudarca után egy merőben újjászervezett bajnoki szisztémában a továbbra is (névleg) másodosztályú Miskolc zömmel olyan ellenfelekkel kerülhet szembe a következő fél év során, amelyek papíron lejjebb rangsoroltak nála.
Nézzük át röviden a helyzetet.

Azzal, hogy 2009 novemberében drámai körülmények között a Miskolc Steelers alulmaradt a Jászberény Wolverinesszel vívott csatában, elvileg egy osztályt zuhant - ám mivel a sportági szövetség a bajnoki rendszer gyökeres megreformálására kényszerült, a felduzzasztott és két részre bontott első osztály alatt egy olyan másodosztály keletkezett, amelybe az acélosok is belefértek. Jelenleg még a nevezések (illetve az azt követő fellebbezések) időszakát éljük, pontosan nem látható, kik vannak-lesznek még ebben a Divízió II-ben, de a Békéscsaba Raptors, a Fehérvár Enthroners és a Tata Mustangs mindenképp a potenciális riválisok között áll. Ha a közelmúltbeli Aréna Kupára gondolunk, látható, hogy a felsoroltak akkor egyaránt az - utóbb kupaharmadik - Steelers által vert mezőnyben végeztek.

Tény, hogy a sportág és a klub helybeli elismertségét, népszerűségét tekintve az Acélcsapat körülbelül azzal nyerhetné vissza magának a korábban elért rangot, ha 2010 során minden hazai, de akár ténylegesen összes meccsét megnyerné - ha a miskolci sajtóban nem olvashatna mást az egyszeri érdeklődő, mint hogy "nyert a Steelers... ismét nyert a Steelers". Ebben az esetben volna esély az egyszer már elért, s a továbbiakban is megcélzott nézőszám elérésére, a mintegy félezres szurkolói tömeg rendszeres megszólítására. S ha teljesülnek a felnőtt gárda álmai, akkor az ősszel esedékes juniorbajnokságon indítandó utánpótláscsapat is nagyobb várakozások közepette, élénkebb nézői érdeklődés mellett vághatna neki - immár a tavalyi rutinnal felvértezve - második versenysorozatának.


Mindennek érdekében, ami a szakmai munkát illeti, jelenleg mindkét keret heti két-két edzéssel készül, aminek a megszokott rendőriskolai pálya, pontosabban a két ottani tornaterem a helyt. A továbblépés, azaz a kijutás a fűre értelemszerűen az időjárás függvénye.
Az említett kisebbik tornaterem szolgált helyszínül az e hét elején megtartott csapatgyűléshez. A hétfői évadnyitó rendezvényen egész széles keret vonult fel, minimális hiányzó mellett 52 játékost láthatott a négyfős edzői stáb, pontosan fele-fele arányban megosztva a junior és a felnőtt állomány között. Jónéhányan jelen voltak az egyik vagy a másik korcsoportba sorolandó újoncok közül is, akik zömmel az elmúlt hónapok toborzó akciói révén kerültek a Steelers közelébe.

mérkőzések

2018 HFL,
alapszakasz:

március 25.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers ELHALASZTVA!

április 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 24-25

április 29.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 6-35

május 6.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 21-13

május 19.:
Budapest Eagles - Miskolc Steelers 26-35

június 3.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 48-13

június 9.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 35-0


június 17.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 10-24

elődöntő, július 1.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 33-14

döntő, július 14.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 34-30


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2018, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
6
1
209:76
Steelers6
1
222:93
Cowbells
6
1
202:119
Tigers
4
3
193:140
Enthroners2
5
123:210
Sharks
2
5
68:175
Eagles
2
5
112:216
Gorillaz
0
7
60:160

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs