Kamerák előtt a juniorok

Beindult a klub utánpótlásképzése, méghozzá nem várt sikerrel: mindjárt az első meghirdetett alkalmak után két-három tucatnyi fiatalember (12-18 év) kezdett el járni a heti kétszeri rendszerességű edzésekre. Időközben a miskolci városi tévé kamerái is megörökítették a lelkes gyakorlást.

Van már utánpótlása a Miskolc Steelersnek, ami három okból is örvendetes: végre nem kell elküldeni az amerikaifutball iránt - részben a tévés meccsnézések élményének hatására - mind nagyobb számban érdeklődő gyerekeket és ifjakat, hanem tárt karokkal fogadhatja őket az egyesület; honnan máshonnan volna biztosítható, hogy pár év múlva is legyen Steelers Miskolcon, mint a saját utánpótlás révén; s végül a szövetség is hamarosan kötelezően elő fogja írni a bajnoki indulás feltételeként.

Aki nem áll be a sorba, könnyen azon kívül találhatja magát, ugyanakkor minden remény és esély megvan rá, hogy a keret újakkal, ismeretlenekkel, reményteli tehetségekkel bővüljön. (Tervek készülnek a nagyvolumenű iskolai és sajtóbeli toborzásokra, nemsokára indul az utánpótlásképzés.) Aki a Steelers mezét viseli, meg kell értenie, el kell fogadnia, a sport általában és különösképp ez a példátlanul bonyolult és szigorú sportág egy bizonyos szint felett „diktatúrát” követel, a munka csak a „hivatali” hierarchia adta keretek között folyhat. S ez a bizonyos szint hol van a miskolci klubnál? Talán kimondhatjuk: bár a körülmények, feltételek (jogi és anyagi értelemben is) kétségkívül amatőrnek minősítik az itteni amerikaifoci-életet, ahhoz a szakmai továbblépéshez, amit a vezetés s talán a játékosok többsége is önmagától elvár, valamiképpen profivá, profibbá kell válni, fejlődni.

A városi televízió és az önkormányzati hetilap munkatársai készítettek riportot az „acélos” utánpótlásról A városi televízió és az önkormányzati hetilap munkatársai készítettek riportot az „acélos” utánpótlásról

(fotók: Juhári Andrea, mikom.hu)

Tizen, huszan, idővel már a harmincat is meghaladó számban jelennek meg 12-18 közötti diákok a szerdai és szombati edzés alkalmakkor: a képzés - amit szeptember elejével hirdetett meg a klub - hamar beindult és sikeres. Már a második héten két csoportra választhatta szét Száraz Zsolt edző a seregletet, 16 évnél húzva meg a korhatárt, az az alattiakat junior csapatba tömörítve. A nagyobbak között már most jópár tehetséget látni, akik közül esetleg néhánynak már arra is lehet esélye, hogy a jövő tavasszal induló bajnoki szezonban a felnőtt csapat közelébe kerüljön... egynémely poszton erre nagy szüksége is volna az Acélosoknak. Majd meglátjuk.

A héten szerdán a miskolci városi televízió (MiTV - mikom.hu) stábja is kilátogatott a rendőrtiszti iskola pályájára, megszemlélni a fenti fejleményeket. Száraz Zsolti mellett Harda Attila vezető trénerrel is beszélgettek, továbbá többeket megszólaltattak az újoncok közül. A riport információink szerint a televízió szeptember 23-i, keddi adásának sportösszeállításában lesz látható.

Hasonlóképp említésre méltó történése a legutóbbi napokban, hogy egy héttel korábban, szeptember 10-én, ugyancsak szerdai napon, amikor a magyar női kosárlabda válogatott a borsodi megyeszékhelyen játszotta aktuális meccsét (Románia ellen), a sportcsarnokbeli rendezvényre a Steelers képviselőit is - játékosok egy csoportját, teljes „menetfelszerelésben” - meghívták, hogy a szünetben a közönség szórakoztatására bemutató műsort tartsanak.

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs