Hét napon belül két meccset lejátszani...

Izgalmas napok előtt áll a csapat, egyszersmind a klub: elérhető közelségbe került a Div. II-es bajnoki cím, akár egy hét alatt is megszerezhető - viszont két kemény idegenbeli derbi vár most az Acélcsapatra. Ha hozzák - hozzuk -, újabb két hétre rá, június 13-án, itthon az utolsó bajnokin akár már csak a (képzeletbeli) aranyérem minél méltóbb megünneplése lehet a cél...
A helyzetet kérésünkre Horváth Tamás elemezte; a tréner, aki a kezdeti időkben, a megalakulást követő években vezette a Steelerst, majd néhány esztendőnyi kihagyás után nemrég tért vissza a csapathoz, junioredzői szerepben.


Hét napon belül két meccset lejátszani ebben a sportágban nem kis feladat. Eddig hál'istennek elkerültek minket a (tömeges) sérülések, de ha ez így is marad a Tata elleni meccs után, akkor is nagyon rövid az idő a regenerálódásra, a gyengébbre sikerült taktikai elemek újbóli gyakorlására.
Kívülállóként vagy szurkolóként az ember úgy gondolhatná, hogy ez egy sima 6-0-0-ás szezon kell hogy legyen, és abban igaza is volna, hogy a papírforma ezt mutatja. Nem pusztán azért, mert eddig mindhárom mérkőzésünkön nyerni tudtunk, hanem mert azok a csapatok, amelyeket eddig legyőztünk, megvertek egy-egy olyan csapatot, amellyel eddig nem játszottunk. Csakhogy "a labda - mint tudjuk - gömbölyű". Bár a miénk nem, a labdarúgásból kölcsönzött hasonlat annyiban helytálló, hogy a papírforma bármikor borulhat. Úgy gondolom, hogy a csapat esélyes a bajnoki cím megszerzésére, tény. Viszont ezzel az eséllyel tudni kell élni. Egy pillanatig sem szabad elhinnie egyetlen játékosnak sem, hogy a bajnoki aranyérem már ott lóg a nyakában. Nem elég csak a mérkőzésen ott lenni, azért is meg kell tenni mindent, hogy a mérkőzés előtti edzéseken részt tudjon venni.

A Steelers-történelem első szezonjaiban Horváth Tamás vezette edzőként az Acélcsapatot - például ezen a DVTK-stadionban lejátszott meccsen is A Steelers-történelem első szezonjaiban Horváth Tamás vezette edzőként az Acélcsapatot - például ezen a DVTK-stadionban lejátszott meccsen is

Az eddigi három meccset mindig más és más csapatrész kimagasló teljesítménye hozta. A Raptors ellen a védelem alakított nagyot, minimális yardot "engedélyezve" az ellenfélnek. Az Enthroners ellen a támadóegység teljesítményének köszönhetően sikerült fordítani, a Cowboys 2 elleni meccsen - szerény véleményem szerint - a speciális alakulat munkája volt kimagasló. Ez utóbbi különösen annak tükrében szembetűnő, hogy a fehérvári találkozón "kezdő" szintű hibákat sikerült összehozni. És miért is javult két hét alatt a speciális alakulat teljesítménye ekkorát? Mert az edzéseken ezt gyakoroltatta az edzői team. A hatás nem is maradt el.

Szóval így a szezon felénél járva még korántsem szabad a bajnoki címről beszélni. Fiatal csapatunk van, de nem szabad elfelejteni, hogy Joe (Selmser - a szerk.) visszatérése rengeteget számít. Az ő tudása, rutinja nélkül ennek a csapatnak még kellene néhány év, hogy harcban lehessen az első helyért.
Természetesen akár mint szurkoló, akár mint az edzői stáb tagja, a június 13-át nagyon várom. Rettentően szeretnék a lelátón úgy üldögélni majd, hogy akármilyen eredmény születik, a Steelers-család újbóli tagjaként, az egyesület történetében először, bajnoki címet ünnepelhetek. Azaz: ünnepelhetünk. Na, persze, az sem lenne baj, ha ezt győzelemmel, 6-0-0-s szezonnal sikerülne abszolválni...

Horváth Tamás

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs