Hét napon belül két meccset lejátszani...

Izgalmas napok előtt áll a csapat, egyszersmind a klub: elérhető közelségbe került a Div. II-es bajnoki cím, akár egy hét alatt is megszerezhető - viszont két kemény idegenbeli derbi vár most az Acélcsapatra. Ha hozzák - hozzuk -, újabb két hétre rá, június 13-án, itthon az utolsó bajnokin akár már csak a (képzeletbeli) aranyérem minél méltóbb megünneplése lehet a cél...
A helyzetet kérésünkre Horváth Tamás elemezte; a tréner, aki a kezdeti időkben, a megalakulást követő években vezette a Steelerst, majd néhány esztendőnyi kihagyás után nemrég tért vissza a csapathoz, junioredzői szerepben.


Hét napon belül két meccset lejátszani ebben a sportágban nem kis feladat. Eddig hál'istennek elkerültek minket a (tömeges) sérülések, de ha ez így is marad a Tata elleni meccs után, akkor is nagyon rövid az idő a regenerálódásra, a gyengébbre sikerült taktikai elemek újbóli gyakorlására.
Kívülállóként vagy szurkolóként az ember úgy gondolhatná, hogy ez egy sima 6-0-0-ás szezon kell hogy legyen, és abban igaza is volna, hogy a papírforma ezt mutatja. Nem pusztán azért, mert eddig mindhárom mérkőzésünkön nyerni tudtunk, hanem mert azok a csapatok, amelyeket eddig legyőztünk, megvertek egy-egy olyan csapatot, amellyel eddig nem játszottunk. Csakhogy "a labda - mint tudjuk - gömbölyű". Bár a miénk nem, a labdarúgásból kölcsönzött hasonlat annyiban helytálló, hogy a papírforma bármikor borulhat. Úgy gondolom, hogy a csapat esélyes a bajnoki cím megszerzésére, tény. Viszont ezzel az eséllyel tudni kell élni. Egy pillanatig sem szabad elhinnie egyetlen játékosnak sem, hogy a bajnoki aranyérem már ott lóg a nyakában. Nem elég csak a mérkőzésen ott lenni, azért is meg kell tenni mindent, hogy a mérkőzés előtti edzéseken részt tudjon venni.

A Steelers-történelem első szezonjaiban Horváth Tamás vezette edzőként az Acélcsapatot - például ezen a DVTK-stadionban lejátszott meccsen is A Steelers-történelem első szezonjaiban Horváth Tamás vezette edzőként az Acélcsapatot - például ezen a DVTK-stadionban lejátszott meccsen is

Az eddigi három meccset mindig más és más csapatrész kimagasló teljesítménye hozta. A Raptors ellen a védelem alakított nagyot, minimális yardot "engedélyezve" az ellenfélnek. Az Enthroners ellen a támadóegység teljesítményének köszönhetően sikerült fordítani, a Cowboys 2 elleni meccsen - szerény véleményem szerint - a speciális alakulat munkája volt kimagasló. Ez utóbbi különösen annak tükrében szembetűnő, hogy a fehérvári találkozón "kezdő" szintű hibákat sikerült összehozni. És miért is javult két hét alatt a speciális alakulat teljesítménye ekkorát? Mert az edzéseken ezt gyakoroltatta az edzői team. A hatás nem is maradt el.

Szóval így a szezon felénél járva még korántsem szabad a bajnoki címről beszélni. Fiatal csapatunk van, de nem szabad elfelejteni, hogy Joe (Selmser - a szerk.) visszatérése rengeteget számít. Az ő tudása, rutinja nélkül ennek a csapatnak még kellene néhány év, hogy harcban lehessen az első helyért.
Természetesen akár mint szurkoló, akár mint az edzői stáb tagja, a június 13-át nagyon várom. Rettentően szeretnék a lelátón úgy üldögélni majd, hogy akármilyen eredmény születik, a Steelers-család újbóli tagjaként, az egyesület történetében először, bajnoki címet ünnepelhetek. Azaz: ünnepelhetünk. Na, persze, az sem lenne baj, ha ezt győzelemmel, 6-0-0-s szezonnal sikerülne abszolválni...

Horváth Tamás

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs