Musztángfogás negyedikre

A Ragadozók, a Koronázók és a "kettes számú" Cowboyok után a Tata Mustangs csapata sem tudta útját állni a borsodi Acélosoknak. A Steelers múlt szombati dunántúli kirándulásán is begyűjtötte a győzelemért járó ponto(ka)t, ahogy tette ezt minden egyes 2010 tavaszi meccsén. A védelem hozta a "nullás" mérkőzést, kapott gól nélkül, a támadósor pedig mind elkapások, mind futások révén produkált TD-t, sőt, kétpontos extrát is. És ne feledjük, volt szerzett interception is.
A csapatra váró utolsó két bajnoki előtt - amelyek közül az aktuális, Eagles elleni fővárosi derbi most szombaton esedékes - idézzük fel részletesebben, hogyan zajlottak az események Tatán.

Tudnivaló volt, az egyik legfontosabb lépést teheti a Steelers a bajnoki arany felé ezzel a múlt hétvégi látogatással. Ha az a siker megvan, tényleg már csak a budapesti zöldek lehetnek veszélyesek... A Tatára pedig elmondhattuk, hogy, stílszerűen, sötét ló, mint ahogy több gárda is a jelenlegi Div. 2-ben, tekintve hogy sok az első ízben bajnokságba nevezett klub, ráadásul a Mustangsszal már meggyűlt egyszer az Acélosok baja: a tavalyi Aréna-kupán, amiért csak most januárban sikerült visszavágni, ugyancsak teremben. Következett tehát a két alakulat első nagypályás találkozója.

A Miskolc tanult a fehérvári hibából, s hogy nehogy most is "álmosan" kezdje az összecsapást, idejekorán elindult s meg is érkezett Tatára. Igen kellemes pálya várt ott minket, családias hangulattal - nota bene, alig pár tucatnyi nézővel -, pihe-puha gyeppel, amin valósággal öröm hemperegni... vagy maradjunk annál: tackle-t csinálni. Ja, és szépen sütött a nap, esőnek pedig nyoma sem volt.

A mérkőzés, ugyan alig kezdődött el, talán már itt eldőlt?... A tatai passz a hazai elkapó helyett a vendég-back kezében - és az első touchdown A mérkőzés, ugyan alig kezdődött el, talán már itt eldőlt?... A tatai passz a hazai elkapó helyett a vendég-back kezében - és az első touchdown

Miután a kötelező mentőautó késése miatti negyedóra csúszással elindult a meccs, a tataiak reményei, ha voltak, hamar szertefoszlottak: már az első negyedben 14 pontos előnyre tettek szert a vendégek. Sőt, jószerével már az első percben megvolt a Steelers-TD: a puntot rosszul szedték fel a hazaiak, lecsapott a labdára 27-es CB-nk, s mivel méterekre volt csak a célterület, máris felkerült a hat pont Venczel Tibor, no meg a Steelers neve mellé. Plusz a jutalomrúgás.
Ami utóbbit illeti, Horváth Csaba valamivel később is értékesítette az extralehetőséget, ellenben a field goalokból ezen a napon nem tudott eredményes lenni. Másodszor azután léphetett "gólhelyzetben" pályára, hogy a Musztángok kihagyott (Nagy Levente által levédekezett - érintett utólagos helyesbítése: "nem én blokkoltam, hanem Shrek emberének a hátába rugták bele") mezőnygólkísérletét követően öles léptekkel hatolt az ellenfél térfelére az Acélcsapat, s 11-esük futását (Joe Selmser) is alig tudták megállítani, a fiatalabbik irányító, Hegedűs Ádám passza Lakatos Bencét találta meg jó helyen, így lett meg a 14-0.

A második negyedben alábbhagyott a lendület, mindkét oldalról a gyömöszölés ment inkább, ebből vendégoldalról Müller Csaba interceptionjét emelhetjük ki, majd a "81-es a 82-eshez" (Imricskó - Lakatos) típusú trükkös passzjátékot, aminek a hamar történő megismétlődése viszont az ellenfélnek javította az interception-statisztikáját.
Máris jöhetett a második félidő. A bírók - hibákkal, de a sima kimenetelnek is köszönhetően különösebb gond nélkül vezették a mérkőzést - elvettek egy újabb interceptiont a Tatától, viszont nem látták úgy, hogy a bátran előretörő Lippai Péter FB túlesett volna gólvonalon; így egy újabb kísérletre és a goal line mögé "áttolt" Selmserre volt szükség a harmadik TD-hez. De nem lett 21-0, csak 20.
A végére megint előtérbe került az idei szezon miskolci gólgyárosa. Imricskó Péter - korábban WR, ebben az évben RB-ként "újrafelfedezve" - a mérkőzés utolsó szakaszában kétszer is a jobb szélen tört magának utat a tatai végzónához, és a második esetet még az is emlékezetessé tette, hogy az edzői stáb a közelgő szülinapos TE-re, Aggod Péterre bízta a kétpontos extra-elkapást. Az egyébként 50-sel (és az előző években falemberként), most éppen 91-es számmal szereplő játékos amerikaifocis pályafutása első találatát szerezte ilymódon. Ez ezután már hamarost a lefújás következett.

Tehát a végeredmény:
Tata Mustangs - Miskolc Steelers 0-34
(0-14, 0-0, 0-6, 0-14)

Fotósorozat és videóanyag a Galériában.További eredmények a megelőző hétvégéről a bajnokság másodosztályából:
Békéscsaba Raptors - Fehérvár Enthroners   7-0 (a liga weboldalának riportja)
Budapest Cowboys 2 - Budapest Eagles   13-27 (a mafl.hu beszámolója)

Most a Mustangsot ütötték ki - Koroknai Gergely cikke - Bratincsák Péter alanti fényképével illusztráltan - a mi meccsünkről

mérkőzések

2018 HFL,
alapszakasz:

március 25.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers ELHALASZTVA!

április 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 24-25

április 29.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 6-35

május 6.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 21-13

május 19.:
Budapest Eagles - Miskolc Steelers 26-35

június 3.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 48-13

június 9.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 35-0


június 17.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 10-24

elődöntő, július 1.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 33-14

döntő, július 14.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 34-30


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2018, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
6
1
209:76
Steelers6
1
222:93
Cowbells
6
1
202:119
Tigers
4
3
193:140
Enthroners2
5
123:210
Sharks
2
5
68:175
Eagles
2
5
112:216
Gorillaz
0
7
60:160

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs