A tojás alakú magasabbra száll

(A Vasárnapi Észak hetilap és a Borsod Online hírportál számára írt beharangozó cikk.)

A labdás sportok mostanában ritkán kényeztetik a miskolci drukkereket, különösen a foci címszó alatt emlegetett. Ám foci, futball a rövid neve a játék amerikai változatának, amely, mint ismeretes, azért mégiscsak egy teljesen eltérő, önálló játékforma. S míg az európai labdarúgás diósgyőri reprezentánsai a maguk jubileumán (DVTK-centenárium) épp a másodosztályba zuhantak dicstelenül, addig a borsodi megyeszékhelyen pont idén öt éve létező Miskolc Steelers amatőr csapata története kiugró sikerét elérve a Divízió 2 bajnoka lett 2010-ben.


A "sisakos foci" 2005 óta létezik a teleülésen, teljesen civil alapon, mondhatni, a semmiből jött létre egy-két tucat lelkes érdeklődő aktivitásának köszönhetően, negyedik éve indul a gárda a magyar bajnokságban (amely immár közel harminc várost ölel fel, lényegében három osztállyal), hol jobban, hol gyengébben szerepelve a másodosztályban. Ebben az esztendőben azonban minde összejött, így a tavasszal és nyár elején lefutó szezon végén, a most vasárnap esedékes utolsó hazai meccsen már bajnokként ünnepelheti kedvenceit a közönség. A közönség, amely valóban létezik, évek óta stabilan és némileg gyarapodva is, 300-600 drukker, akik bizonyára elsősorban a tévés NFL-közvetítések révén szeretik és követik figyelemmel magát a sportágat, ám akik élőben, közelről értelemszerűen a helyi, nem profi változat, a Miskolc Steelers révén láthatnak amerikaifutballt.
És most ünnepelhetnek is, hiszen újabb aranyérmesei születtek a városnak, csapatsportban: a Div. 2 elsősége már két hete, egy fővárosban elért győzelem - az idei ötödik - nyomán biztossá vált, így a mostani, Budapest Wolves 2 elleni találkozó már csak "formaság". Nos, természetesen nem az, hiszen a hazai nézőket ezúttal is diadallal illene megörvendeztetni, és a játékosokat is fűti az ambíció a tökéletes (százszázalékos mérlegű) szezonra. A borítékolható siker mellett szól, hogy a csoportelső az utolsóval találkozik, az egyébként elsőosztályú magyar bajnok fővárosi Farkasok második csapata jóval gyengébb az elsőnél, ugyanakkor nehézséget jelenthet miskolci oldalról, hogy a srácok az utóbbi két hétben nem csak a meccsre készüléssel voltak elfoglalva. Sőt, többször mentek az árvízvédelembe segíteni, ugyanakkor éppen a havária következtében az edzéslehetőség is korlátozott volt. Mindazonáltal a "Kisfarkasok" ellen nem lehet gond a pályán.
A vasárnap délután - 3-tól a népkerti Volán-pályán - forgatókönyve úgy néz ki, hogy 14:45-kor kezdődik a móka a szokásos bevonulásokkal (vendégcsapat, hazai csapat), majd 15:00-kor jöhet a kickoff. Közbevetőleg: kezdés előtt és szünetben bemutatóznak a pompomlányok. A kétszer 12 perces negyedből álló félidők lefutását követően - ezt valamikor 5 és 6 óra közé lehet prognosztizálni - pedig a bajnoki ünneplésé a terep. A tervek szerint érkezik az országos sportszövegség (MAFSZ) elnöke, hogy személyesen adja át a Div. 2-es győzelemért járó kupát és kinek-kinek az aranyérmeket, és várható, hogy a városi önkormányzat vezetőjétől veheti át az MVP (szezon legjobbja) címet a teljesítményével ezt kiérdemlő steelerses.

 

(fotó: Vasárnapi Észak)


A Pro Football Magazin a minap páros interjút készített a már a kupaátvételre és ünneplésre készülő csapat két meghatározó emberével, Száraz Zsolt vezetőedzővel és Imricskó Péter running backkel, a szezon steelerses MVP-jével, azaz legjobbnak választott játékosával. A cikk honlapunk Interjú rovatában is olvasható:
"Megerősödve jöttek ki a kudarcból"

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs