Kitört a vakáció, ám zajlik az őszi készülődés

Múlt pénteken hivatalosan lezárult a 2010-es tavaszi, vagy más szóval felnőtt bajnoki idény. Az elsőség megünneplésén túl van a csapat, a vezetés pedig azon dolgozik, hogy a 2011-es szezonra irányuló felkészülést hogyan tegye optimálissá. Őszi edzőmeccsek, vagy inkább jövő év elejiek? Aréna-kupákon való részvétel a november-február közötti téli időszakban? És mindez hogyan harmonizál, avagy ütközik a most őszre tervezett juniorbajnoki szerepléssel? Nehéz kérdések, annál is inkább, hiszen utóbbi versenysorozatról egyelőre konkrétumot nem tudni - szeptember és november között hány meccs, hány foglalt hétvége -, ráadásul ami egyik oldalról örvendetes, nevezetesen hogy ebben az esztendőben egész sor fiatalt épített be az edzői stáb a nagyok keretébe, a másik oldalról nehézség: nehéz jelen pillanatban élesen különválasztható felnőtt és utánpótlás csapatról beszélni. Márpedig úgy lehet "egyszerre" juniorbajnokikat és edzőmérkőzéseket játszani...
Amire előbbit illeti, lehet hogy a szakmailag sem teljesen egyértelmű célkitűzés - legalábbis vannak érvek mellette, ellene egyaránt - idejekorán meghiúsul. Jelen állás szerint az egyesület akkor tudja vállalni a 18 év alattiak versenysorozatára szóló nevezést, majd a versenyeztetés biztosítását, ha maguk az érintettek, a játékosok (illetve, korukra tekintettel: szüleik, családjuk) a korábbinál nagyobb arányban veszik ki a részüket a költségek fedezéséből. Külön-külön is százezres tételek ugyanis a nevezés, az utaztatás, a hazai meccsek rendezése, mentővel, egyebekkel. A klub gazdálkodásában pedig értelemszerűen a prioritást az "egyes" számú gárda, tehát a Miskolc Steelers nevet viselő felnőtt keret fenntartása jelenti; ne feledjük, mostantól már egy jóval nagyobb kihívásokat jelentő első osztályú - 2011-es - évadra kell készülni, a szó minden értelmében, azaz nem csak sportszakmailag, de gazdaságilag is.


Ahogy írtuk, múlt pénteken csapatgyűlés volt a szokásos edzésidőpontban a rendőriskolai pályán. Száraz Zsolt edző és segítő, Szegedi Máté itt ismertették a fentieket a játékosokkal, mindenekelőtt az ifik előtt vázolva fel a döntési helyzetet. Napokon belül eldől, lesz-e tehát idén juniorbajnoki szereplés vagy sem. (Mint emlékezetes, a tavalyi volt e nemben az első, a srácok ügyesen helytálltak rutinosabb ellenfelekkel szemben is.) A felnőtt csapatnak közben már adódott lehetősége akár szeptemberi edzőmeccsre is, kérdéses ennek a kihívásnak az elfogadása. Szó van további fellépési, gyakorlási alkalmak megragadásáról is, beleértve akár az év végén esedékes szolnoki Aréna-kupát.

Az előző esztendő nyarának végén három napot töltöttek a Bükkben az akkor első bajnokságukra készülő juniorok, ami hasznosnak is bizonyult Az előző esztendő nyarának végén három napot töltöttek a Bükkben az akkor első bajnokságukra készülő juniorok, ami hasznosnak is bizonyult

Akárhogy is alakul, a tréningek sora a tervek szerint augusztus 16-val indul újra. Hangsúlyozott célkitűzés, hogy az edzéslátogatottságot tovább javítsák a steelersesek, mondván, anélkül nemigen lesz számottevő esély a magasabb osztályban. Van szándék újabb utánpótlás-korosztályok toborzására, valamint olyan akciókra, mint amelyek a legutóbbi télen hoztak friss erőket - akár idősebb, azonnal bevethető focistákat - a csapathoz.
A fenti fontos időpontot mindenképp megelőzi majd egy július 25-i dátum, amikor egy egyetemi rendezvényen tart bemutatót a Steelers, ha minden igaz, tévéfelvétellel övezve.
Időben továbblépve a következő jelentő esemény a 2009 után immár hagyományosnak is nevezhető junior-edzőtábor Bükkszentkereszten, igaz, ennek a megrendezhetősége is a már taglalt dilemmák alakulásától függ; ha lesz, akkor augusztus utolsó hétvégéjére időzítik. Ennél biztosabbnak tekinthető - hiszen a jelentkezés már lezárult -, hogy legalább féltucatnyi miskolci ifi vesz részt a szövetség, azaz a MAFSZ által szervezett Balaton-parti edzőtáborban, még júliusban.

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs