Kitört a vakáció, ám zajlik az őszi készülődés

Múlt pénteken hivatalosan lezárult a 2010-es tavaszi, vagy más szóval felnőtt bajnoki idény. Az elsőség megünneplésén túl van a csapat, a vezetés pedig azon dolgozik, hogy a 2011-es szezonra irányuló felkészülést hogyan tegye optimálissá. Őszi edzőmeccsek, vagy inkább jövő év elejiek? Aréna-kupákon való részvétel a november-február közötti téli időszakban? És mindez hogyan harmonizál, avagy ütközik a most őszre tervezett juniorbajnoki szerepléssel? Nehéz kérdések, annál is inkább, hiszen utóbbi versenysorozatról egyelőre konkrétumot nem tudni - szeptember és november között hány meccs, hány foglalt hétvége -, ráadásul ami egyik oldalról örvendetes, nevezetesen hogy ebben az esztendőben egész sor fiatalt épített be az edzői stáb a nagyok keretébe, a másik oldalról nehézség: nehéz jelen pillanatban élesen különválasztható felnőtt és utánpótlás csapatról beszélni. Márpedig úgy lehet "egyszerre" juniorbajnokikat és edzőmérkőzéseket játszani...
Amire előbbit illeti, lehet hogy a szakmailag sem teljesen egyértelmű célkitűzés - legalábbis vannak érvek mellette, ellene egyaránt - idejekorán meghiúsul. Jelen állás szerint az egyesület akkor tudja vállalni a 18 év alattiak versenysorozatára szóló nevezést, majd a versenyeztetés biztosítását, ha maguk az érintettek, a játékosok (illetve, korukra tekintettel: szüleik, családjuk) a korábbinál nagyobb arányban veszik ki a részüket a költségek fedezéséből. Külön-külön is százezres tételek ugyanis a nevezés, az utaztatás, a hazai meccsek rendezése, mentővel, egyebekkel. A klub gazdálkodásában pedig értelemszerűen a prioritást az "egyes" számú gárda, tehát a Miskolc Steelers nevet viselő felnőtt keret fenntartása jelenti; ne feledjük, mostantól már egy jóval nagyobb kihívásokat jelentő első osztályú - 2011-es - évadra kell készülni, a szó minden értelmében, azaz nem csak sportszakmailag, de gazdaságilag is.


Ahogy írtuk, múlt pénteken csapatgyűlés volt a szokásos edzésidőpontban a rendőriskolai pályán. Száraz Zsolt edző és segítő, Szegedi Máté itt ismertették a fentieket a játékosokkal, mindenekelőtt az ifik előtt vázolva fel a döntési helyzetet. Napokon belül eldől, lesz-e tehát idén juniorbajnoki szereplés vagy sem. (Mint emlékezetes, a tavalyi volt e nemben az első, a srácok ügyesen helytálltak rutinosabb ellenfelekkel szemben is.) A felnőtt csapatnak közben már adódott lehetősége akár szeptemberi edzőmeccsre is, kérdéses ennek a kihívásnak az elfogadása. Szó van további fellépési, gyakorlási alkalmak megragadásáról is, beleértve akár az év végén esedékes szolnoki Aréna-kupát.

Az előző esztendő nyarának végén három napot töltöttek a Bükkben az akkor első bajnokságukra készülő juniorok, ami hasznosnak is bizonyult Az előző esztendő nyarának végén három napot töltöttek a Bükkben az akkor első bajnokságukra készülő juniorok, ami hasznosnak is bizonyult

Akárhogy is alakul, a tréningek sora a tervek szerint augusztus 16-val indul újra. Hangsúlyozott célkitűzés, hogy az edzéslátogatottságot tovább javítsák a steelersesek, mondván, anélkül nemigen lesz számottevő esély a magasabb osztályban. Van szándék újabb utánpótlás-korosztályok toborzására, valamint olyan akciókra, mint amelyek a legutóbbi télen hoztak friss erőket - akár idősebb, azonnal bevethető focistákat - a csapathoz.
A fenti fontos időpontot mindenképp megelőzi majd egy július 25-i dátum, amikor egy egyetemi rendezvényen tart bemutatót a Steelers, ha minden igaz, tévéfelvétellel övezve.
Időben továbblépve a következő jelentő esemény a 2009 után immár hagyományosnak is nevezhető junior-edzőtábor Bükkszentkereszten, igaz, ennek a megrendezhetősége is a már taglalt dilemmák alakulásától függ; ha lesz, akkor augusztus utolsó hétvégéjére időzítik. Ennél biztosabbnak tekinthető - hiszen a jelentkezés már lezárult -, hogy legalább féltucatnyi miskolci ifi vesz részt a szövetség, azaz a MAFSZ által szervezett Balaton-parti edzőtáborban, még júliusban.

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs