A Steelers 2009-ben: száz kilométerek csatája

Dunaújvárosi és budapesti ellenfelet kapott a Miskolc Steelers csapata.
(A Borsod Online részére íródott szezonbeharangozó cikk.)
Idén talán nem kell Zalába utazni - ezzel a sóhajjal fogadta a Miskolc Steelers legénysége a 2009-es bajnoki sorsolás eredményét. A magyar amerikaifutball sportág másodosztályának Keleti csoportjában tavaly másodikként záró borsodiak akkor kétszer is közel ezer kilométeres túrára kényszerültek a tavaszi-nyári szezon során, idén szerencsére a szövetségben jobban figyeltek a földrajzi szempontokra.

Ezzel együtt a miskolciaknak "véletlenül" sem Egerbe vagy Debrecenbe kell utazniuk a két trióra bontott keleti hatos tagjai közül (nevezettek a Szolnokkal kerültek egy blokkba), hanem Budapestre és Dunaújvárosba. A bajnokság első szakaszában tehát a Duna-parti Gorillák lesznek az ellenfelek, illetve két pesti gárda, az előzetesen Wild Card-meccset (selejtezőt) vívó Újpest Bulldogs és Wolves II (azaz az elsőosztályú bajnoki címvédő tartalékcsapata) közül az egyik.
A Steelersnél hivatalosan még nem fogalmazta meg az egyesületi vezetés a sportszakmai célt az előttünk álló szezonra. Az biztos, hogy az egyre duzzadó, és mind több rutinos klubot felvonultató hazai amerikaifoci-életben az Acélosok nem szeretnének hátrébb csúszni a legutóbbi szép sikert követően (csak a legmagasabb osztályba feljutott nyíregyháziak kerültek eléjük a táblázaton), de azt még nehéz volna kimondani, hogy az egyértelmű cél a feljutás. Talán - ha minden szerencsésen alakul a miskolciak számára.

Aréna-kupa

Mindenesetre az erőviszonyok előzetes feltérképezésében segítséget adhat a most szombaton a fővárosban tartandó Aréna-kupa, ami nevében hordozza a lényeget: az amerikaifutball könnyített, télen és teremben űzhető változatát jelentő aréna-futballt fogják itt játszani a fiúk, kevesebb védőfelszereléssel és kisebb létszámmal. Ez a megméretés gyakorlásképpen is jó a január eleje óta teremben edző steelersesek számára, akik várhatóan február végén látnak majd először füves pályát; március végén, április elején pedig már bajnoki ellenfelet is. A miskolci drukkerek várhatóan háromszor tudnak majd itthon szurkolni kedvenceiknek a nyár közepéig tartó idény során (a népkerti Borsod Volán pályán).

III. Cellect Aréna Bowl, január 31., kezdés: 8.30, Sportmax Sportcentrum, Budapest, Kánai út 2. A Miskolc Steelerset az Eger Heroeszal és a Youngboysszal sorsolták össze első körben (időpontok: 11.00, illetve 13.00). Nyolcaddöntők délután fél 4-től, elődöntők 7-től, döntő este fél 9-kor.

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers

április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers

május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks

június 15-16.:
WILD CARD-MECCSEK

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK

július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
0
0
0:0
Steelers0
0
0:0
Cowbells
0
0
0:0
Enthroners0
0
0:0
Sharks0
0
0:0
Capitals
0
0
0:0
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs