Alapszakasz-elsőség! Acéltigrisek - Wolverines Junior 62-20

Amennyit kellett, javított a gólkülönbségén a borsodi-nyírségi közös csapat, kicsit még többet is, így egy talán nem is várt nagyarányú győzelem révén, annak lezárultával, a 2010-es utánpótlás-bajnokság alapszakaszának tabellaelsője a Miskolci Acél Tigrisek gárdája. Harmincegynéhány ponttal volt jobb az arány a szombat délutáni találkozó előtt az összesen 4-0-s mérleggel álló másik esélyes, a Cowboys Junior javára, de a Jászberénnyel szemben ugyancsak saját maga negyedik sikerét begyűjtő Steelers-Tigers vegyes, minthogy 62 pontot szerzett 20 ellenében, ebben a mutatóban jobbnak, azaz legjobbnak bizonyult.
Elődöntők egy hét múlva, de arra sem korai készülni, hogy döntő újabb egy hétre rá...

Miskolci Acél Tigrisek - Jászberény Wolverines Junior 62-20 (7-12, 35-8, 0-0, 20-0)
Miskolci pontszerzők: Lakatos Bence (elkapott TD Hegedűs Ádám passzából, 3 futott TD, kickoff return TD), Lippai Péter (3 futott TD), Juhász Bálint (interception return TD), Kékedi Krisztián (6 extra-pontrúgás, futott 2 pontos extra)

Folytatás immár az elődöntőben, amelynek időpontját - némi "tologatást" követően - november 6., szombat délután 1 órában jelölte meg a bajnokság szervezője, az MAFSZ. Ellenfél a Fejér Junior, ami a székesfehérvári-dunaújvárosi közös utánspótlás-csapatot jelenti. Helyszín ezúttal is a Szentpéteri kapui rendőriskolai pálya.

No, de egyelőre emlékezzünk a múlt szombati derbire. Annál is inkább, hiszen - mint az alábbi összefoglalóból ki fog derülni -, noha a hazaiak annak reményével vágtak neki az utolsó alapszakaszi találkozónak, hogy 32-33 ponttal tudják majd javítani gólarányukat, ez bizony az első félidő 13-20-as állásánál, tehát váratlan vendégvezetésnél elég kilátástalannak tűnt... Legalább a győzelem legyen meg valahogy - fohászkodott ekkor minden miskolci drukker. Aztán...

Első negyed, a Wolverines kezd, s mindjárt munkában a mentők: a vendégeket később tizedelő négy-öt súlyosabbnak tűnő sérülés közül az első. Másodikra passz, amit 31-esünk, Juhász Bálint szerez meg (INT). Az ellentámadásból az ügyeletes "gólkirályjelölt", Lakatos Bence szerez aznapi első futásával TD-t, 7-0.
Csakhogy a kickoff returnt sajnálatosan "benyeli" a hazai special team, a biztató kezdésre válaszul máris 7-6. Kisvártatva a red zone közelében fumble-t vétünk. A jászberényi drive szépen halad, rossz tackle-ek "segítik" előre, s TD-t érő passzal zárul, vezet az ellenfél, 7-12! Majdnem sikerül a gyors fordítás, de a 30-ról induló 82-es pontgyáros hiába nyargal végig a bal szélen, 5-nél megállítják.

Tíz touchdownnál jár a tavalyi Tíz touchdownnál jár a tavalyi "év játékosa" címet birtokló és a már bajnok felnőtt csapatban is húzóember Lakatos Bence, a házi gólkirályi cím várományosa

Második negyed, Lippai Péter, a juniorban inkább linebacker szerepet betöltő running back itt eredeti posztján villan, rövid középső futással mégiscsak "idefelé" billenti az állást, 13-12. Sajnálatosan rövid időre... A kickoff return megállítása másodszor sem sikerül, illetve csak 10 yardnál, úgyhogy elég egy irányítófutás a vendégtouchdownhoz, valamint kétpontos extra-passz a 13-20-as Wonverines-vezetéshez.
Ám nincs vége a speciális helyzetek parádéjának! A visszahordást is Lakatos Bence vállalja, méghozzá hat pontot eredményzően. És mivel Kékedi Krisztián rúgás helyett maga is fut egyet (azaz két pontot), 21-20-ra módosul a képzeletbeli eredményjelzőn a kiírás.
A következő drive-ban Pácza Gergő lop el egy passzt a riválistól. Az Acéltigris-offense pedig büntet a hibáért: passz a megbízható célpontnak, a 82-es aznapi első TD-elkapása, 28-20. Jegyezzük meg: innentől mind az offense, mind a defense brillírozik. Előbbi a 20-13-as hátrányhoz képest 49 pontot termel, utóbbi pedig a továbbiakban egyetlen egyet sem enged az ellenfélnek. De nézzük tovább.
Jászberényi attak, punt a vége, a returner beleüt, a puntoló fél visszaszerzi, de újabb nekifutásra sem ér el 1st downt. Az ellenoldalon Lakatos Bence ismét a futást választja, a gólvonalig, 35-20.
A Wolverines irányítója elejti a labdát, s iába kapja fel, a saját goal line-tól nincs menekülés, megint csak punttal menekülhetnek. A piros-ezüst mezes 82-est 2 yardnál állítják meg, az 56-os Lippai Pétert viszont a gólterületen sem, TD, 42-20.
Meglepő húzás az utolsó másodpercekben jászberényi részről: saját térfelükön, negyedik kísérletre spike-olnak. Három szekundum lenne 15 yardról, hogy nőjön a mind tetemesebb előny, de incomplete a passz.

Harmadik negyed, és bár most nem "tiszta" Miskolc Steelersről beszélhetünk, mégis, mintha a régi borsodi átok élne tovább utánpótlás-szinte is: nincs pont - szerencsére egyik oldalon sem - az utolsó előtti játékrészben.
A második félidőt egyébként bátor húzással kezdi a hátrányban lévő csapat, onside kick, amit azonban esélyük sincs megszerezni. Egyebet nem lehet elmondani erről a 12 percről.

Negyedik negyed, erről annál többet. A védelemből ezúttal is a futójátékba "beugró" 56-os miskolci játékos valóban ugrik - az eléálló védő fölött -, amikor önmaga harmadik touchdownját szerzi, 49-20.
A Wolverines támadóalakulata teljesen tehetetlenné válik a meccs második felére, s ahogy lenni szokott, újabb interception behajszolja magát. Aki elfogja az átadást, most is Juhász Bálint, ellenben második alkalommal már maga váltja azt hat pontra, az extrapont-rúgással együtt tehát már 56-20.
És nincs vége, csak amikor Lakatos Bence ötödik találatát is beviszi, balra futva, és bár a fake kick nem jön be, a 62-20-as végeredmény azt jelenti, hogy bőven megvan a szükséges gólkülönbség, ami révén a Miskolci Acél Tigrisek végeznek az alapszakasz első helyén. A Budapest Cowboys Junior is négy győzelmet szerzett, vereség nélkül, ám rosszabbul áll a döntő mutatóban.

A Veritas Junior Cup bajnokság első fázisa teát az alábbiak szerint zárult (a liga honlapja alapján):
Miskolci Acél Tigrisek   4   0   180:34
Budapest Cowboys Junior   4   0   187:52
Budapest Titans Junior   3   1   122:101
Fejér Junior   3   1   85:33
Jászberényi Wolverines Junior   2   2   121:113
Győr Sharks Junior   1   3   86:89
Szolnok Sparks Junior   1   3   56:79
Eger Heroes Junior   0   3   6:162
Debrecen Gladiators Junior   0   4   0:140
(A Debrecen kezdés előtt visszalépett, minden meccsét az ellenfelei kapták 35-0-val.)

Az elődöntők párosítása:
November 6., szombat 13 óra: Miskolci Acél Tigrisek - Fejér Junior
Novermber 7., vasárnap 13 óra: Budapest Cowboys Junior - Budapest Titans Junior

November 13., szombat: döntő


Addig is néhány reakció a következő riválisok (Gorillaz, Enthorners) honlapjairól:
Az alapszakasz utolsó mérkőzése döntött arról, mely csapatok jutnak a legjobb négy közé, és ott ki ellen játszanak majd. Izgalmakat csak a mérkőzés első része tartogatott a Miskolci Acéltigrisek - Jászberény Wolverines találkozón. A vendégek számítottak esélytelenebbnek, már csak szűkös játékoskeretük miatt is. Meglepték azonban a vendéglátókat, mivel gyorsan vezetést szereztek, melyet meg is őriztek egy negyedig. Ahogy telt az idő és egyre többen hullottak ki a Berénynél, fokozatosan átvette az irányítást a miskolci gárda. A félidőben már 42:20-ra vezettek, a harmadik és negyedik negyedben sem hagyták abba a pontgyártást, végül 62:20 arányban diadalmaskodtak. A pontzápornak köszönhetően első helyen végzett az Acéltigrisek csapata a bajnokságban, maga mögé utasítva jobb pontkülönbségével a Budapest Cowboyst. Csapatunknak kellett a hazaiak győzelme a playoff negyedik helyének megszerzéséhez. Mivel szerencsére a papírforma beigazolódott, a miskolciak "bejuttatták" a Gorillaz-Enthroners közös csapatot a rájátszásba. Reméljük, a hátralévő egy hétben sikerül kitalálni a győztes taktikát és legyőzzük a miskolciakat az elődöntőben. Erre minden esély megvan, ha a sérülések nem nehezítik a felkészülést és a mérkőzést sem befolyásolják majd, addig is jó felkészülést kívánunk juniorjainknak. Már az elődöntő is bravúr csapatunktól, de a döntőbe jutással feltennénk a koronát a közös munkára. (gorillaz.hu)
A Miskolci Acél Tigrisek 62-20-as arányú győzelmet arattak a Jászberény Wolverines Juniorjai felett, ami azt jelenti, hogy kialakult a Junior kupa rájátszásának mezőnye. A rájátszásban a Miskolci Acél Tigrisek, a Budapest Cowboys Juniors, a Budapest Titans Juniors és a Fejér Juniors csapatai mérkőznek meg. A Fejér megyeik első mérkőzésére, 2010. november 6-én kerül sor Miskolcon, amikor is az Acéltigrisek látják vendégül a Fejér Juniors csapatát. Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen eddig a miskolci ragadozók kegyetlenül kivégezték ellenfeleiket, és megérdemelten kerültek a tabella élére. Egy összeszokott, képzett csapattal állnak most szemben fiataljaink, akik kellő koncentrációval és fegyelemmel meglephetik a házigazdákat és egy remek mérkőzéssel és győzelemmel ajándékozhatják meg a kilátogató nézőket. (enthroners.hu)

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs