Ha csak edzőmeccsen is - rekord-győzelem

Még sosem szerzett ilyen sok pontot, még sosem nyert „nullára”, és jópár játékosa még sosem ért el touchdownt - most igen.

Miskolc Steelers - Budapest Grizzlies 65-0 (36-0, 7-0, 15-0, 7-0)

Felkészülési mérkőzés, Miskolc, Volán-pálya, 200 néző.
Hazai pontszerzők: Huszár Gábor (kickoff return, TD, 6 pont), Nagy Levente (forced fumble return, TD, 6 pont), Lippai Péter (futás, TD, 6 pont), Imricskó Péter (elkapás, Joe Selmser passzából, 2 pont), Lakatos Bence (interception return, TD, 6 pont), Plopp Márton (fumble return, TD, 6 pont), Joe Selmser (irányítófutás, TD, 6 pont), Huszár Gábor (kickoff return, TD, 6 pont), Imricskó Péter (elkapás, Joe Selmser passzából, TD, 6 pont), Farkas Bence (elkapás, Joe Selmser passzából, 2 pont), Huszár Gábor (elkapás, Farkas Bence passzából, TD, 6 pont), Horváth Csaba (extrapont-rúgások, összesen 7 pont).

A Miskolc Steelers számára, mondhatni, történelminek bizonyult a szombati mérkőzés, amely pedig „szimpla” felkészülési találkozó volt, a jóval hosszabb kispaddal, ám lényegesen kisebb rutinnal rendelkező fővárosiak ellen. Az idén újonc Medvék egy pillanatig nem tudták megnehezíteni az Acélosok dolgát.

Annyira nem, hogy a házigazdáknak már a kezdő sípszó után másodpercekkel megvolt az alaphangot megadó 7-0-ás vezetés: mindjárt a kickoffot sikerült TD-re visszahordani. Itt előre is kell ugranunk időben, hiszen a találkozó egyik szenzációja éppen az volt, hogy pont ugyanúgy kezdődött két órával később a második játékrész is: a Grizzlies kickere elrúgta a labdát, Huszár Gábor returner pedig a gólterületig vitte vissza. (A meccs egyik hőse ráadásul utóbb még egy elkapott TD-t is begyűjtött, így hárommal zárt.) De vissza az elejére. A gyorsan megszerzett vezetést hamarosan megduplázta a Steelers, a special team - amelyet méltatlanul nem emeltünk ki a tudósítás címében - után ezúttal a defense bizonyult eredményesnek, egy forced fumble returnnel: a védelem vezére, Nagy Levente MLB tépte ki valósággal a labdát ellenfele kezéből, s meg sem állt az end zone-ig. Egy ehhez képest „szokványos” futott TD-t követően folytatódott a D-show, Lakatos Bence interceptiont váltott 6 pontra. És még nem volt vége az első negyednek, de a show-nak sem: Plopp Márton társaihoz hasonlóan cselekedett egy fumble-t megszerezve. Mivel Horváth Csaba a mérkőzés 7 rúgott jutalompontjából 15 perc alatt 4-et már zsebben tudott, és volt egy kétpontos extra is, 36-0-lal zárult a fergeteges nyitó játékrész.
Ezen a napon (noha nem volt valódi tét) egyszerűen minden sikerült az Acélcsapatnak Ezen a napon (noha nem volt valódi tét) egyszerűen minden sikerült az Acélcsapatnak

A másodikban újra két turnoverrel könnyítette a budapesti gárda a miskolciak dolgát, utóbbiak irányítófutás révén növelték előnyüket. A szünetre nyilvánvaló volt - ha addigra nem lett volna az -, ez a meccs eldőlt, s már csak a különbség mértéke kérdéses. Mindazonáltal ejtsünk szót egy pozitívum erejéig az újonc csapatról is: bátran próbálkoztak közepes, sőt, hosszabb passzokkal is, egy-egy alkalommal egész sikeresen. Ám mint a végeredmény mutatja, pontszerzésre ezekből sem futotta.

A Steelers szekere viszont futott tovább, a tempó nem lassult, ezt a harmadik negyed újabb labdaszerzése, passzolt touchdown, és 2 pontra váltott extra lehetőség igazolta. És az utolsó blokk sem telt eseménytelenül, megint javított a már addig is ijesztően egyoldalú turnover-mutatón az Acélcsapat, amely a már említett harmadik Huszár Gábor-TD-vel indította a hosszú hazaútra a Grizzlies együttesét.

Jegyezzük fel a jegyzőkönyvben nem látható események főszereplőit is:
Gyenis Máté (interception), Plopp László (fumble), Hornyák Zsolt (fumble), Tomesz Béla (interception). És azt se felejtsük el, hogy noha tényleg mindössze egy váratlanul jól sikerült őszi felkészülési mérkőzésről volt szó, a júliusi idényzárás és a jövő áprilisi szezonkezdet közötti időben is amerikaifutballt látni kívánó helyi publikum tisztes számban és valóban önfeledten ünnepelhette kedvenceit.

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs