Ha csak edzőmeccsen is - rekord-győzelem

Még sosem szerzett ilyen sok pontot, még sosem nyert „nullára”, és jópár játékosa még sosem ért el touchdownt - most igen.

Miskolc Steelers - Budapest Grizzlies 65-0 (36-0, 7-0, 15-0, 7-0)

Felkészülési mérkőzés, Miskolc, Volán-pálya, 200 néző.
Hazai pontszerzők: Huszár Gábor (kickoff return, TD, 6 pont), Nagy Levente (forced fumble return, TD, 6 pont), Lippai Péter (futás, TD, 6 pont), Imricskó Péter (elkapás, Joe Selmser passzából, 2 pont), Lakatos Bence (interception return, TD, 6 pont), Plopp Márton (fumble return, TD, 6 pont), Joe Selmser (irányítófutás, TD, 6 pont), Huszár Gábor (kickoff return, TD, 6 pont), Imricskó Péter (elkapás, Joe Selmser passzából, TD, 6 pont), Farkas Bence (elkapás, Joe Selmser passzából, 2 pont), Huszár Gábor (elkapás, Farkas Bence passzából, TD, 6 pont), Horváth Csaba (extrapont-rúgások, összesen 7 pont).

A Miskolc Steelers számára, mondhatni, történelminek bizonyult a szombati mérkőzés, amely pedig „szimpla” felkészülési találkozó volt, a jóval hosszabb kispaddal, ám lényegesen kisebb rutinnal rendelkező fővárosiak ellen. Az idén újonc Medvék egy pillanatig nem tudták megnehezíteni az Acélosok dolgát.

Annyira nem, hogy a házigazdáknak már a kezdő sípszó után másodpercekkel megvolt az alaphangot megadó 7-0-ás vezetés: mindjárt a kickoffot sikerült TD-re visszahordani. Itt előre is kell ugranunk időben, hiszen a találkozó egyik szenzációja éppen az volt, hogy pont ugyanúgy kezdődött két órával később a második játékrész is: a Grizzlies kickere elrúgta a labdát, Huszár Gábor returner pedig a gólterületig vitte vissza. (A meccs egyik hőse ráadásul utóbb még egy elkapott TD-t is begyűjtött, így hárommal zárt.) De vissza az elejére. A gyorsan megszerzett vezetést hamarosan megduplázta a Steelers, a special team - amelyet méltatlanul nem emeltünk ki a tudósítás címében - után ezúttal a defense bizonyult eredményesnek, egy forced fumble returnnel: a védelem vezére, Nagy Levente MLB tépte ki valósággal a labdát ellenfele kezéből, s meg sem állt az end zone-ig. Egy ehhez képest „szokványos” futott TD-t követően folytatódott a D-show, Lakatos Bence interceptiont váltott 6 pontra. És még nem volt vége az első negyednek, de a show-nak sem: Plopp Márton társaihoz hasonlóan cselekedett egy fumble-t megszerezve. Mivel Horváth Csaba a mérkőzés 7 rúgott jutalompontjából 15 perc alatt 4-et már zsebben tudott, és volt egy kétpontos extra is, 36-0-lal zárult a fergeteges nyitó játékrész.
Ezen a napon (noha nem volt valódi tét) egyszerűen minden sikerült az Acélcsapatnak Ezen a napon (noha nem volt valódi tét) egyszerűen minden sikerült az Acélcsapatnak

A másodikban újra két turnoverrel könnyítette a budapesti gárda a miskolciak dolgát, utóbbiak irányítófutás révén növelték előnyüket. A szünetre nyilvánvaló volt - ha addigra nem lett volna az -, ez a meccs eldőlt, s már csak a különbség mértéke kérdéses. Mindazonáltal ejtsünk szót egy pozitívum erejéig az újonc csapatról is: bátran próbálkoztak közepes, sőt, hosszabb passzokkal is, egy-egy alkalommal egész sikeresen. Ám mint a végeredmény mutatja, pontszerzésre ezekből sem futotta.

A Steelers szekere viszont futott tovább, a tempó nem lassult, ezt a harmadik negyed újabb labdaszerzése, passzolt touchdown, és 2 pontra váltott extra lehetőség igazolta. És az utolsó blokk sem telt eseménytelenül, megint javított a már addig is ijesztően egyoldalú turnover-mutatón az Acélcsapat, amely a már említett harmadik Huszár Gábor-TD-vel indította a hosszú hazaútra a Grizzlies együttesét.

Jegyezzük fel a jegyzőkönyvben nem látható események főszereplőit is:
Gyenis Máté (interception), Plopp László (fumble), Hornyák Zsolt (fumble), Tomesz Béla (interception). És azt se felejtsük el, hogy noha tényleg mindössze egy váratlanul jól sikerült őszi felkészülési mérkőzésről volt szó, a júliusi idényzárás és a jövő áprilisi szezonkezdet közötti időben is amerikaifutballt látni kívánó helyi publikum tisztes számban és valóban önfeledten ünnepelhette kedvenceit.

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs