A cheerleading teremben is hódít

Teremtornát rendeztek a múlt hétvégén Nyíregyházán - mármint fociból, európai labdarúgásból. Amiért mégis érdekes ez számunkra: a sport iránti általános érdeklődésre tekintettel a két szövetség megállapodott, hogy a focimeccsek között lesz foci - vagyis az egyébként országos, több helyszínes kupasorozat minden állomásán lesz amerikaifutball-bemutató is a szünetekben. Minden városban a helyi csapat lép fel (Nyíregyházán értelemszerűen a Tigers tett így), és nem mellékesen a cheerleading szakág képviselői is bemutatkozhattak. Az említett múlt vasárnapi alkalommal többek között a Miskolc Steelleaders.


A látványos szereplést az alábbi weboldalon megörökített videófelvétel révén idézhetjük fel. Egyszersmind a pepsifoci.hu hírportál szavazásán a cheerleaderekre is lehet szavazni, azaz további elismerése felé segíteni a miskolci pompom-csapatot.
A nyírségi események előzményeiről és lezajlásáról Molnár Ágnes szakágvezetőt kérdeztük:

- December  végén telefonált nekem Benkő Mátyás, aki az Újpest Bulldogshoz tartozó cheerleader-csapat, a mára már megszűnt White Cats vezetője volt. Őrá bízta a MAFSZ elnöke, Tóth László, hogy fogja össze a hazai pompom-lányokat. Tehát ő telefonált, hogy a teremlabdarúgó-bajnokság szervezői lehetőséget adnának cheerleader-csapatoknak a sport bemutatására, ezért a selejtezőket és a döntőt is szeretnék feldobni, látványosabbá tenni a lányok műsorával. Ezután felhívott Erdős László, aki a teremtornának ezért a részéért is felelős, és elmondta, hogy minden helyszínre három lánycsapatot várnak, akik fellépnek a mérkőzések között, színesítik a focicsapatok bevonulását. Ez a megjelenés egyben egy verseny is lenne, ahol a nézők szavazhatják meg, kinek a műsora tetszett a legjobban.
Természetesen úgy gondoltam, ez remek lehetőség lenne nekünk is, hiszen egyik legfontosabb feladatunk csapatunk, a Steelers buzdítása mellett a sportágunk népszerűsítése. Ezenkívül nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen országos szintű rendezvény is érdeklődik a cheerleading, illetve a mi csapatunk iránt. Kihívás is, hiszen a nyár folyamán picit megújult a Steelleaders, új tagok jöttek, új edzésmunkába kezdtünk, és az elmúlt hónapokban bár vettünk részt kisebb fellépéseken, de hiányzott a versenyzési láz és a megmérettetés lehetősége.
Tehát a klubunk elnöke beleegyezésével igent mondtam a felkérésre.
Az első selejtező helyszíne Nyíregyháza volt. Délelőtt fél 11 körül érkeztünk és el is kezdődött a gyakorlás a műfüves pályán. Mindenki átnézte a saját showját és a bevonulás sorfalait is összeállítottuk. A teremtorna fél 3-kor kezdődött és félórás időközönként kellett szerepelniük a lányoknak. Profi szervezőgárda irányította a háttérmunkát. A DVTK csapatát természetesen mi kísértük a pályára, a miskolci szurkolók nagy örömére, akik végig a nap folyamán  nagyon lelkesen és hangosan buzdították a lányainkat.  A rendezvényen a Nyíregyháza Tigers újonnan megalakult cheerleader-csapata és a fővárosi Hurricans-lányok vettek még részt. A három show mellett két műsorszám erejéig mindhárom pompomlány-csapatnak egyszerre kellett a pályán egy ismeretlen zenére improvizálnia, ami nem volt könnyű feladat. Erre a délelőtti gyakorlás során tudtunk csak felkészülni.  A lányok nagyon ügyesen és profin megoldották a nap feladatait még úgy is, hogy az egyik lányunknak a délelőtti gyakorlás alkalmával megsérült a válla. Szerencsére nem történt nagy baj, a rándulást azonnal elláttuk.
Összességében azt mondhatom, hogy sikeres napot zártunk: a csapat hozta a formáját, az új lányok is kiválóan teljesítettek, a Diósgyőr focicsapata megnyerte a selejtezőt, a Steelleadersnek nagy sikere volt. Nagyon köszönöm ezúton is a lányok kitartó és profi munkáját.  A többi a nézőkön és a szavazókon múlik.
A teremtorna következő selejtezői e hét végén Szegeden és jövő hét végén Szombathelyen lesznek, ahol ismét három-három cheer-csapat fogja szórakoztatni a közönséget. Minket a debreceni döntőn láthat majd a nagyérdemű, ahol amellett, hogy eldől, ki a legjobb focicsapat, megválasztják a legügyesebb pomponlány-csapatot is. Tessék tehát szavazni! Hajrá, Miskolc!

 

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs