Az Acélfiúkra fenik a fogukat a Tigrisek?

A fenti címmel jelent meg beharangozó a vasárnapi keleti derbire a Szabolcs Online-on, s annak nyomán a társportál Borsod Online-on. Az eredetihez képest a kérdőjelet, persze, már mi tettük a mondat végére...
Az alábbiakban elolvasható a rövid anyag, ez vezeti fel tehát a vasárnap délután 3 órakor a szomszédos megyeszékhelyen kezdődő találkozót, amelyet a tavalyi Divízió I-es bajnoki döntős és az ugyanebbe az osztályba idénre felkerült, előző évi Div. II-es aranyérmes vív: Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers. A helyszín a Tiszavasvári úti NYVSC-pálya.

 


A Nyíregyháza Tigers honlapjának címe: nyiregyhazatigers.hu - innen származik a fenti banner is.

És akkor az ígért cikkszöveg a szon/boon.hu-ról; a félreértések elkerülése végett: nyíregyházi szerzők (KM-ML) tollából. Utána pedig a ProFootballMagazin.hu felvezetője a meccshez:

Az élvonalban újonc miskolciak ellen csakis a győzelem az elfogadható.
Igaz, még nincs olyan hagyománya, mint fociban a Szpari-DVTK derbiknek, de akkor is szomszédvári rangadó lesz vasárnap délután a Tiszavasvári úti stadionban. Ez is foci lesz, de nem hagyományos, hanem amerikai, és a Nyíregyháza Tigers a Miskolc Steelers (Acélfiúk) csapatát fogadja.
A múlt vasárnapra beharangozott, a nemzetközi sorozatban szereplő Budapest Cowboys elleni hazai edzőmeccs, sajnos, elmaradt, mert a szövetség nem értesítette ki időben a játékvezetőket. Az a mérkőzés pedig remek felkészülési lehetőséget biztosított volna a hazaiaknak a bajnoki találkozóra.
A divízió I-ben tavaly ezüstérmes Tigriseknél immáron Hanász Róbert a vezetőedző, a mieink a nyitófordulóban magabiztos produkcióval, 43-6-ra nyertek a Budapest Titans ellen.
A borsodiakkal jó kapcsolatot ápolnak a nyíregyháziak, tavaly például közös csapattal vettek részt a juniorok bajnokságában. A hat éve alakult vendég miskolciak most debütálnak az élvonalban és a 24 esztendős amerikai Phillip Hildebrandt vezetőedző dirigálta borsodiak aligha adják majd könnyen a bőrüket.
Az esélyek egyértelműen a Tigers mellett szólnak, remélhetőleg ez vasárnap a játékban és az eredményben is tükröződni fog.
Pro Football Magazin:
A Tigers már behúzott egy meccset idén és bár a Titansnél erősebbnek ígérkezik a Steelers, egyértelműen a Nyíregyháza a favorit ezen a hétvégén is.
Phillip Hilderbrand edzőnek igen gyorsan latba kellett vetnie minden tudását, hogy felkészítse a miskolci csapatot a tavalyi döntős Tigers ellen. 2010-ben a Steelers főleg erőszakos futójátékáról volt híres az alsó divízióban, de nyilvánvaló, hogy egydimenziós támadással nem fognak tudni komoly eredményeket elérni a Nyíregyháza ellen, így komoly szerepet kaphat Lakatos Bence WR a passzjátékban. A Tigers annak ellenére is be tudta könnyedén húzni előző győzelmét, hogy Vasyl Jordant nem hagyták a Titánok érvényesülni a zsebben és a bootleg-passzok során sem. A Steelers ebből okulva nem játszhat statikus védelmet, mert ez már a meccs első felében a vesztüket jelentheti.

mérkőzések

2018 HFL,
alapszakasz:

március 25.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers ELHALASZTVA!

április 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 24-25

április 29.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 6-35

május 6.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves21-13

május 19.:
Budapest Eagles - Miskolc Steelers

június 3.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners

június 9.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers

június 17.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers

elődöntő, június 30-július 1.
döntő, július 14.


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers
6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2

bajnokság

2018, HFL, alapszakasz

W
L
point
Tigers
3
0
120:29
Wolves
3
1
105:36
Cowbells
3
1
93:80
Steelers2
1
80:44
Eagles2
2
66:106
Enthroners1
3
56:121
Sharks1
3
19:93
Gorillaz
0
4
37:67

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs