Az Acélfiúkra fenik a fogukat a Tigrisek?

A fenti címmel jelent meg beharangozó a vasárnapi keleti derbire a Szabolcs Online-on, s annak nyomán a társportál Borsod Online-on. Az eredetihez képest a kérdőjelet, persze, már mi tettük a mondat végére...
Az alábbiakban elolvasható a rövid anyag, ez vezeti fel tehát a vasárnap délután 3 órakor a szomszédos megyeszékhelyen kezdődő találkozót, amelyet a tavalyi Divízió I-es bajnoki döntős és az ugyanebbe az osztályba idénre felkerült, előző évi Div. II-es aranyérmes vív: Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers. A helyszín a Tiszavasvári úti NYVSC-pálya.

 


A Nyíregyháza Tigers honlapjának címe: nyiregyhazatigers.hu - innen származik a fenti banner is.

És akkor az ígért cikkszöveg a szon/boon.hu-ról; a félreértések elkerülése végett: nyíregyházi szerzők (KM-ML) tollából. Utána pedig a ProFootballMagazin.hu felvezetője a meccshez:

Az élvonalban újonc miskolciak ellen csakis a győzelem az elfogadható.
Igaz, még nincs olyan hagyománya, mint fociban a Szpari-DVTK derbiknek, de akkor is szomszédvári rangadó lesz vasárnap délután a Tiszavasvári úti stadionban. Ez is foci lesz, de nem hagyományos, hanem amerikai, és a Nyíregyháza Tigers a Miskolc Steelers (Acélfiúk) csapatát fogadja.
A múlt vasárnapra beharangozott, a nemzetközi sorozatban szereplő Budapest Cowboys elleni hazai edzőmeccs, sajnos, elmaradt, mert a szövetség nem értesítette ki időben a játékvezetőket. Az a mérkőzés pedig remek felkészülési lehetőséget biztosított volna a hazaiaknak a bajnoki találkozóra.
A divízió I-ben tavaly ezüstérmes Tigriseknél immáron Hanász Róbert a vezetőedző, a mieink a nyitófordulóban magabiztos produkcióval, 43-6-ra nyertek a Budapest Titans ellen.
A borsodiakkal jó kapcsolatot ápolnak a nyíregyháziak, tavaly például közös csapattal vettek részt a juniorok bajnokságában. A hat éve alakult vendég miskolciak most debütálnak az élvonalban és a 24 esztendős amerikai Phillip Hildebrandt vezetőedző dirigálta borsodiak aligha adják majd könnyen a bőrüket.
Az esélyek egyértelműen a Tigers mellett szólnak, remélhetőleg ez vasárnap a játékban és az eredményben is tükröződni fog.
Pro Football Magazin:
A Tigers már behúzott egy meccset idén és bár a Titansnél erősebbnek ígérkezik a Steelers, egyértelműen a Nyíregyháza a favorit ezen a hétvégén is.
Phillip Hilderbrand edzőnek igen gyorsan latba kellett vetnie minden tudását, hogy felkészítse a miskolci csapatot a tavalyi döntős Tigers ellen. 2010-ben a Steelers főleg erőszakos futójátékáról volt híres az alsó divízióban, de nyilvánvaló, hogy egydimenziós támadással nem fognak tudni komoly eredményeket elérni a Nyíregyháza ellen, így komoly szerepet kaphat Lakatos Bence WR a passzjátékban. A Tigers annak ellenére is be tudta könnyedén húzni előző győzelmét, hogy Vasyl Jordant nem hagyták a Titánok érvényesülni a zsebben és a bootleg-passzok során sem. A Steelers ebből okulva nem játszhat statikus védelmet, mert ez már a meccs első felében a vesztüket jelentheti.

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs