Megnehezíteni sikerült a Tigrisek dolgát - továbbjutni nem

Rájátszás: ez az első Divízió I-es szereplés idényének mindenképpen pozitív mérlege. A playoffban aztán az egyik legnehezebb ellenfél - nem mintha itt már lennének könnyűek - állt az Acélcsapat útjába. A tavalyi elsőosztályú finalista Nyíregyháza hazai pályáján még túl nagy falatnak bizonyult a miskolciak számára. Azzal együtt, hogy a félidei állás még abszolút bizakodásra adott okot, mint ahogy a négyszer 12 percen át bemutatott játék zöme is. Habár mind a pontszerések története, mind a végeredmény nagy hasonlóságot mutat a márciusi első idei bajnokijéval, a mögöttes tartalom talán mégis eltérő volt: a Steelers a meccs képe alapján jobban partiban volt, egész a lefújásig; mindazonáltal a szerzett pontok számában megmutatkozott, melyik együttes ússzak meg kevesebb hibával a partit, illetve képes több sorsdöntő játszmára. Ez ma (is) a rutinosabb Tigers volt.

Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 36-18
(9-0, 7-6, 6-0, 14-12)
Magyar bajnokság, Divízió I., Nyíregyháza, 2011. június 17. 200 néző.
Miskolci pontszerzők: Nagy Levente TD (interception return), Lippai Péter TD (futott), Horváth Csaba két field goal (6 pont).
UPDATE: bővítés cikkünk végén.


Phillip Hilderbrand edző a lefújás után:
- Tiszteletet vívtunk ki eddigi teljesítményünkkel, nem véletlen, hogy a playoffban senki sem velünk akart játszani. A játékosaimnak a meccs után azt mondtam: legyetek büszkék, hogy egyikünk sem adta fel egy pillanatra sem. A legjobbat adtátok magatokból egész szezonban, ami nem egyszerű, amatőrként, a munka vagy a család mellett. Ez az elkötelezettség hozott el minket idáig is.

A szombati vereséggel az dőlt el, hogy a Steelers az idei szezonra befejezte felnőtt szinten a bajnokságot; nem jutott tovább a rájátszás következő körébe.

A másik mai playoff-eredmény:
Békéscsaba Raptors - Szolnok Soldiers 16-6
Fentiek eredményeképpen a rájátszás (július 2-án) Rebels-Tigers és Gorillaz-Raptors párharcokkal folytatódik, immár a fináléért.UPDATE
:

A honlapunkon már idézett, Atari nickname alatt ismert Steelers-drukker értékelését másoljuk ide a szurkolói fórumból:
A miskolciak Tigersszel kezdték az ezévi bajnokságot és Tigers elleni meccsel fejezték be a hétvégén. Ez így szép keretes szerkezet. Inkább keretes, mint szép... Akkor lett volna szebb, ha elődöntőbe jut a csapat. Én oda vártam, kis szerencsével, vagy korrektebb versenykiírással meg is van.
Nyíregyházán számítani lehetett 30 körüli kapott pontra, ezt ellensúlyozni csak egy parádés, majdnem hiba nélküli offense teljesítménnyel lehetett volna. (...) Gratulálok a csapatnak! A Steelers egyértelműen a Div I. felső felébe tartozik. Remélem állandósul a jó teljesítmény és jövőre elődöntőt, döntőt játszotok!

És álljon itt a szomszédmegye regionális hírportáljának, a szon.hu-nak a tudósítása is (forrás, plusz képek itt); egyébként ezt vette át egy az egyben a Borsod Online is:
A Tigrisek megizzadtak a győzelemért
Szombaton igazi kánikulában léptek pályára a Nyíregyháza Tigers és a Miskolc Steelers amerikaifocistái, hogy egy mérkőzésen eldöntsék: ki jut a Divízió I-es bajnokság egyik elődöntőjébe.
A mintegy négyszáz néző előtt izzasztó meccset játszottak a résztvevők, minimum két-három kiló (elsősorban veríték formájában) leugrott a játékosokról.
A két gárda alapszakaszbeli meccsét az akkor is házigazda nyíregyháziak nyerték. Az amerikai edzőt felvonultató miskolciakat lelkes szurkolók is elkisérték a Tiszavasvári úti pályára. A Tigriseknél is voltak amerikai edzők, igaz csak besegítők. A nyíregyháziak ukrán légiósai a Budapest Wolves együttesében is játszanak az osztrákokkal nemzetközi pontvadászatban, cserébe a két offense-koordinátor (a támadósorért felelős edzők) segítette Hanász Róbert és Bora Tamás munkáját.
A Tigers hamar vezetéshez jutott Hudák TD-jével, igaz, a jutalomrúgás nem hozott pontot. Az első negyedben a vendégek is elértek egy hárompontos gólt. A második negyedben növelte előnyét a hazai együttes, a nagyszünetben volt mit kipihenniük a játékosoknak. A második félidőben is mindkét negyedet hozták a hazaiak, az utolsó etapban a kezdő irányító Jordan már pihent, helyére Szalai állt.
Mindent egybevéve a vártnál ugyan szorosabb eredményt hozott a mérkőzés, ám így is biztosan nyertek Mészárosék az újonc borsodiak ellen. Az elődöntő július 2-án lesz annak az Újbuda Rebelsnek az otthonában, amelyik az alapszakaszban egyetlen csapatként legyőzte a Tigerst. Lesz tehát miért visszavágni...
Nyíregyháza Tigers-Miskolc Steelesr 36-18 (6-3, 10-3, 12-6, 8-6)
A Tigers pontszerzői: Hudák és Mészáros 12-12, Lesip 6, Fazekas 6 (3+3)
Mán László

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs