Fantasy, majd hamarosan a valóság

Ahogy néhány hete örömmel konstatálhattuk, mégis elindul a 2011-es észak-amerikai profiliga. Az NFL több hónapos "vacakolással" (szakszó: lockout) ijesztgette híveit világszerte, ám végül eloszlottak a fellegek, kiderült az ég, és szeptember második hétvégéjétől megint láthatjuk Manninget és Bradyt, Petersont és Tomlinsont, Patrick Willist és Baileyt, Saturdayt és Meskót. Szóval mindenkit, azaz ki-ki a kedvenceit.

A közbenső hetek, a hátralévő napok pedig még elsősorban a Fantasy Footballról szólnak: ez az a játék, amit az amerikafoci-kedvelők közül immár mind többen ismernek, s amely egyrészt izgalmassá teszi a játéknapokon kívüli napokat is a szezonban, másrészt fokozza a fordulók hétvégéinek drámaiságát, sportélményét is. Ugyebár, különféle online oldalakon felálló ligákba benevezve játszhat az ember, saját csapatot állítva fel, valódi játékosokból, akik saját igazi klubjaik színeiben teljesítve produkálnak pontokat Fantasy-gazdájuk számára, utóbbi pedig ezek függvényében nyer avagy veszít hétről hétre. A járulékos haszon: sokkal több playert lehet megismerni - legalább névről, de jónéhány tucatnyit ennél alaposabban -, mint pusztán csak a tévébeli meccsnézegetéssel, cikkek olvasásával.

Egy Fantasy-ligát hagyományosan, már többedik éve, a miskolcsteelers.hu is elindított, a honlap fórumában lehet megtalálni a kapcsolódó topikot, az olvasók, drukkerek számára is nyitott szekcióban, ergó bárki csatlakozhat a bajnoki mezőnyhöz. (Jelen pillanatban van is még üres hely!) Ligákat szervez például az itthoni elsőszámú szakmai portál, a bowl.hu is, amelyek valóságos bajnoki rendszerbe szerveződnek, a győztesek mellett feljutókkal, kiesőkkel. Ugyanitt a legalaposabb előzetes információtömeghez juthat az egyszeri érdeklődő, mint ahogy az is hagyomány, hogy a site munkatársai rendszeresen tájékoztatják a játékkal kapcsolatos aktuális fejleményekről, tudnivalóktól, érdekességekről és tippekről a nagyérdeműt. Hasonlóképp érdemes a Pro Football Magazin weboldalát látogatnia az érdeklődőnek, ha magyar nyelvű Fantasy-cikkekre éhes. Az amerikai (tehát angol nyelvű) internet-szférában értelemszerűen az nfl.com, ezen kívül az espn.com számít a vezető honlapoknak, a legtöbb játékos ezeken a felületeken keres játéklehetőséget, azaz ligát magának; ilyet lehet szervezni együtt haverokkal, de egy már mások által létrehozotthoz is csatlakozni. Nevezett site-ok természetesen a napi híreket is ontják magukból az egész idény folyamán, olykor szinte percről percre.
Aki kedvet kapott, érdeklődés támadt benne a téma iránt, az idézett linkek mellett a már említett Steelers-fórumos topikban is próbálkozhat, akár kérdése van, akár csatlakozna mindjárt.

A 2011-es (a 2012-ben tartandó Super Bowllal betetőző) szezon szeptember 8-án, csütörtökön (hazai idő szerint péntekre virradóra) indul, az előző bajnok, A Green Bay, valamint a New Orleans részvételével. Aztán már vasárnap 7 órától - internetes streamek segítségével - olyan derbiket lehet követni, mint a Pittsburgh - Baltimore örökrangadó, hogy csak egyet említsünk. Este 10 után jön a szokásos Sport TV-s közvetítés, amit ezúttal a közönség választhat ki, legalábbis kettő közül, és azok, akik a Facebook közösségi oldalon aktívak. A televízió felhívása így szól:
Melyik találkozót nézné meg az NFL 1. játékhetének 22 órás mérkőzései közül? Az NFC Keleti csoportjának rangadóját a Redskins és a Giants között, vagy a Kevin Kolbbal megerősödött Arizonát az idei drafton Cam Newton irányítót az első helyen választó Carolina ellen?
Szavazni a
Sport TV Facebook oldalán lehet pénteken déli 12 óráig!

A teljes műsor itt. (bowl.hu)

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs