Toborzással, vizsgálattal indul az őszi szezon

Már minden Steelers-szurkolónak feltűnhetett: ilyentájt bőven el szokott kezdődni az őszi felkészülési szezon, s rendszerint képanyaggal számol be honlapunk is a nyári szünet után beindult edzéssorozatról. Ez immár hetek óta várat magára - s nem véletlenül.
Mint korábban már olvasható volt, a felemás módon - bár inkább jól, mint rosszul, noha a várt-remélt céloktól elmaradva - szereplő Acélcsapatnál egy kényszerű változás már mindjárt a versenyszezon lezárultával megtörtént. Az esztendő elején Miskolcra érkezett Phil Hilderbrand vezetőedző távozott; kisebb részt szakmai, nagyobbrészt financiális okok játszottak ebben szerepet. Akkor még úgy volt, idővel visszatérhet a borsodi klub kispadjára, ám később már látszott, erre nem lesz mód. A nyár végére viszont az is kiderült: a játékosállomány is drámai mértékben megfogyatkozik. Néhány egyéni problémára hivatkozó távozó mellett a tréningek augusztusra, majd szeptember elejére tervezett kezdetét megelőzően a játékosok egész nagy csoportja jelentette be - az egyesület számára váratlanul -, hogy felhagy az amerikaifutballal, legalábbis ezüst-pirosban.
A klub elnöksége nem tehetett mást, hamarjában levélben jelezte a sportági szövetség felé, hogy mi történt, s hogy a kedvezőtlen fejlemények gyakorlatilag a 2012-es felnőttbajnokságban való részvételt veszélyeztetik. Mindamellett az elnökség hitet tett a klub fenntartása, életbenmaradása mellett, s deklarálta, hogy erőit a közeli jövőben a keret újbóli feltöltésére koncentrálja. Ezekben a hetekben nagyszabású toborzási akciók zajlanak, az ezzel megbízott edzők a miskolci középiskolákat járják, hogy ha mást nem, egy jövőre már nyugodtan pályára küldhető juniorgárda alapjai megteremtődhessenek az előttünk álló őszi-téli hónapokban.
Az ezzel kapcsolatos hírekről időről időre beszámolunk majd. Mint ahogy közzétesszük a rövid időn belül esedékes nyilvános try-out időpontját is.

Kiegészítő megjegyzésként: a jelzett csoportos csapatelhagyás a játékosok egy behatárolható köre által az elnökséget arra késztette, hogy az ügyet visszamenőleg is alaposan kivizsgálja. Ugyancsak a következő napokban, hetekben várhatók a érintettek ezzel kapcsolatos meghallgatása, esetleges fegyelmi és egyéb eljárások lefolytatása. A vizsgálat függvénye, hogy a Steelersnél "felmondó" futballisták számára megnyílik-e az út más klubhoz, más városba való átigazolásokhoz.

mérkőzések

2018 HFL,
alapszakasz:

március 25.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers ELHALASZTVA!

április 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 24-25

április 29.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 6-35

május 6.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves21-13

május 19.:
Budapest Eagles - Miskolc Steelers

június 3.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners

június 9.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers

június 17.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers

elődöntő, június 30-július 1.
döntő, július 14.


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers
6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2

bajnokság

2018, HFL, alapszakasz

W
L
point
Tigers
3
0
120:29
Wolves
3
1
105:36
Cowbells
3
1
93:80
Steelers2
1
80:44
Eagles2
2
66:106
Enthroners1
3
56:121
Sharks1
3
19:93
Gorillaz
0
4
37:67

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs