Pezsgő futballélet Miskolcon

Tavasz, tehát játék, sport, verseny. Indulnak a bajnokságok - jelenleg a hazai bajnokságban két szinten -, s bár a megújult, újjáépülő Acélcsapatra majd ősszel vár "éles" megmérettetés, a zömmel tavaly toborzott újoncokból álló keret immár szabadtéren gyakorolhat, és készülhet a hamarosan esedékes első nagypályás edzőmérkőzésére.
Keresi ugyanis a klub a lehetséges ellenfeleket, amelyekkel közösen tréningezve gyarapíthatja tudását a fiatalokból álló gárda, hogy némi meccsrutinnal felvértezve vághasson neki az év második felében esedékes juniorbajnokságnak. Mint ismeretes, ebben az esztendőben oda nevez csak a Steelers, a játékosállományban tavaly nyáron bekövetkezett nagyarányú cserélődés miatt egy évre felfüggesztve Divízió I-es szereplését. Felnőtt elsőosztályú derbiket tehát a miskolci közönség majd 2013-ban láthat megint - de addig itt vannak az ifik!
Jelen állás szerint az Isaszeg Pirates nevű, viszonylag friss alapítású egylet lehet az első edzőpartnere a Steelersnek (a miskolci egyetemi csapattal decemberben még nem nagypályán zajlott, s nem standard keretek között a tréningmérkőzés), az időpont április végére, május elejére eshet. Amint biztossá válik a párosítás és a dátum, honlapunkon közöljük. A helyszín borítékolhatóan a Szentpéteri kapui pálya lesz (a rendőriskolában).

Az addig hátralévő időben is gőzerővel folyik az együttesünk felszereléssel való ellátása. A Steelersnél jelenleg ugyanis az a cél, szemben a hazai amerikaifutballban általánosan megszokott gyakorlattal, hogy a sisakok, vállvédők beszerzésének tetemes költsége lehetőleg ne háruljon a sportággal még épp csak ismerkedő játékosokra (és családjukra), hanem minél többüknek az egyesület tudjon védőeszközöket biztosítani, saját készletéből.
További jó hír, hogy a klubvezetés keresi a lehetőségét, milyen együttműködést tudna előkészíteni - akár hosszabb távra is - a Miskolci Egyetemen második éve formálódó amerikaifutball-egylettel.

A fiatalokból formálódó új Acélcsapat A fiatalokból formálódó új Acélcsapat "Next Generation" egyelőre mégcsak bemutatókon és kispályás edzőmeccsen tudta kipróbálni magát - következhet a nagypálya

Mint már beszámoltunk róla, az időközben a Miskolc Lions nevet felvevő egyetemisták eltérő kategóriában kívánnak versenyezni, mint az Acélcsapat - egy remélhetőleg belátható időn belül kialakuló országos egyetemi bajnokságban -, ám épp ezért a két egyesület érdekei találkozhatnak, segíthetik egymást, anélkül, hogy bármiféle konkurenciát jelentenének a másik számára. Itt érdemes megjegyezni, hogy éppen nemrégiben tűnt fel egy harmadik csoport is a borsodi megyeszékhely "amifoci térképén", nevezetesen a részben a Renegades, részben a Nyíregyháza Tigers II nevet használó új csapat, amely alapvetően a Steelerstől tavaly távozott kéttucatnyi játékos alkot, s terveik szerint az említett nyírségi klub színeiben fognak indulni az idei Divízió II-es versenysorozatban. Az így kialakult sajátos bőségről a Minap című helyi önkormányzati lap online kiadása is beszámolt a múlt héten.

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs