Pezsgő futballélet Miskolcon

Tavasz, tehát játék, sport, verseny. Indulnak a bajnokságok - jelenleg a hazai bajnokságban két szinten -, s bár a megújult, újjáépülő Acélcsapatra majd ősszel vár "éles" megmérettetés, a zömmel tavaly toborzott újoncokból álló keret immár szabadtéren gyakorolhat, és készülhet a hamarosan esedékes első nagypályás edzőmérkőzésére.
Keresi ugyanis a klub a lehetséges ellenfeleket, amelyekkel közösen tréningezve gyarapíthatja tudását a fiatalokból álló gárda, hogy némi meccsrutinnal felvértezve vághasson neki az év második felében esedékes juniorbajnokságnak. Mint ismeretes, ebben az esztendőben oda nevez csak a Steelers, a játékosállományban tavaly nyáron bekövetkezett nagyarányú cserélődés miatt egy évre felfüggesztve Divízió I-es szereplését. Felnőtt elsőosztályú derbiket tehát a miskolci közönség majd 2013-ban láthat megint - de addig itt vannak az ifik!
Jelen állás szerint az Isaszeg Pirates nevű, viszonylag friss alapítású egylet lehet az első edzőpartnere a Steelersnek (a miskolci egyetemi csapattal decemberben még nem nagypályán zajlott, s nem standard keretek között a tréningmérkőzés), az időpont április végére, május elejére eshet. Amint biztossá válik a párosítás és a dátum, honlapunkon közöljük. A helyszín borítékolhatóan a Szentpéteri kapui pálya lesz (a rendőriskolában).

Az addig hátralévő időben is gőzerővel folyik az együttesünk felszereléssel való ellátása. A Steelersnél jelenleg ugyanis az a cél, szemben a hazai amerikaifutballban általánosan megszokott gyakorlattal, hogy a sisakok, vállvédők beszerzésének tetemes költsége lehetőleg ne háruljon a sportággal még épp csak ismerkedő játékosokra (és családjukra), hanem minél többüknek az egyesület tudjon védőeszközöket biztosítani, saját készletéből.
További jó hír, hogy a klubvezetés keresi a lehetőségét, milyen együttműködést tudna előkészíteni - akár hosszabb távra is - a Miskolci Egyetemen második éve formálódó amerikaifutball-egylettel.

A fiatalokból formálódó új Acélcsapat A fiatalokból formálódó új Acélcsapat "Next Generation" egyelőre mégcsak bemutatókon és kispályás edzőmeccsen tudta kipróbálni magát - következhet a nagypálya

Mint már beszámoltunk róla, az időközben a Miskolc Lions nevet felvevő egyetemisták eltérő kategóriában kívánnak versenyezni, mint az Acélcsapat - egy remélhetőleg belátható időn belül kialakuló országos egyetemi bajnokságban -, ám épp ezért a két egyesület érdekei találkozhatnak, segíthetik egymást, anélkül, hogy bármiféle konkurenciát jelentenének a másik számára. Itt érdemes megjegyezni, hogy éppen nemrégiben tűnt fel egy harmadik csoport is a borsodi megyeszékhely "amifoci térképén", nevezetesen a részben a Renegades, részben a Nyíregyháza Tigers II nevet használó új csapat, amely alapvetően a Steelerstől tavaly távozott kéttucatnyi játékos alkot, s terveik szerint az említett nyírségi klub színeiben fognak indulni az idei Divízió II-es versenysorozatban. Az így kialakult sajátos bőségről a Minap című helyi önkormányzati lap online kiadása is beszámolt a múlt héten.

mérkőzések

2018 HFL,
alapszakasz:

március 25.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers ELHALASZTVA!

április 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 24-25

április 29.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 6-35

május 6.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves21-13

május 19.:
Budapest Eagles - Miskolc Steelers

június 3.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners

június 9.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers

június 17.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers

elődöntő, június 30-július 1.
döntő, július 14.


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers
6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2

bajnokság

2018, HFL, alapszakasz

W
L
point
Tigers
3
0
120:29
Wolves
3
1
105:36
Cowbells
3
1
93:80
Steelers2
1
80:44
Eagles2
2
66:106
Enthroners1
3
56:121
Sharks1
3
19:93
Gorillaz
0
4
37:67

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs