Steelers, határon innen és túl

"Szlovák-magyar Acélbarátság". Ez lenne a fenti cím - ha, mondjuk, harminc évvel ezelőtti dátumot mutatna a naptár. A stílus, persze, csak a külsőség, a lényeget pedig akár úgy is leírhatnánk: valóban északi (immár virtuális) határunkon túli és inneni sportolók találkoztak, hogy a közös folytatásról cseréljenek eszmét.

A közelmúltban megalakult kassai amerikaifutball egyesület képviselői látogatták meg a miskolciak keddi edzését. Az Istvan Bajzath és Roderik Subovic vezette csoport részben tanulni jött a borsodi megyeszékhelyre, hiszen a hét éves Steelersszel szemben az ottani Steelers - merthogy az ő nevük is ez: Cassovia Steelers - még alig fél éves múltra tekint csak vissza. Másrészt hírt adni magukról, legfőképp pedig kifejezni őszinte szándékát az együttműködés iránt.

Istvan a Cassovia Steelers egyik vezetője (a képen jobbra, Aggod Péter miskolci edzővel beszélget), a héttérben feltűnő 'Rodo' a másik Istvan a Cassovia Steelers egyik vezetője (a képen jobbra, Aggod Péter miskolci edzővel beszélget), a héttérben feltűnő 'Rodo' a másik

Miskolc legközelebbi testvérvárosának csapata hivatalos klubként négy hónapja működik, jelenleg 22-es alkotják a keretét; a klubvezetők maguk is játékosok. Istvan (Stephen), akinek nagyszülei magyarok, centert játszik, Roderik, azaz "Rodo" pedig védőt.
- Úgy kezdődött - idézi fel előbbi -, hogy voltak öten a srácok, dobálgattak, aztán a legnagyobb köztük azt mondta: játsszanak komolyan, együtt. Azóta odáig jutottunk, hogy most vásároltuk meg a felszereléseket.
Mint kiderült, Szlovákiában, noha a nemzetközi hírű Bratislava Monarchs múltja már másfél évtizedre nyúlik vissza, az ország többi részét illetően a sportág története rövidebb, mint nálunk. (Kevesebb mint tucatnyi településen játszanak 'amifocit' a szlovákok, és zömmel csak a 7-7 ellenit.) Istvanék is Magyarországra járnak vásárolni, náluk még nem alakult ki a kereskedelme a szükséges holmiknak.

Ezzel a tegnapi miskolci kirándulással tehát elindult valami... aminek eredménye a belátható jövőben lehet közös tréningek megtartása, egymás elleni felkészülései mérkőzés (talán szeptemberben), de szóba került egy augusztusi közös bükki edzőtáborozás is. (Mint korábban volt a kis-Acéloknak.) Játékosok cseréjéről, közös szerepeltetéséről egyik, illetve másik bajnokságban egyelőre még korai volna tervezgetni. A kassai keretben egyébként akad ugyancsak jópár junior korú srác, mint ahogy 30 év fölötti, illetve külföldi vendégjátékos is. Ám mint szlovák barátaink elmondták, a legfontosabb számukra egyelőre, hogy fejlődjenek, tanulják a játékot, és egyszer eljussanak oda, ami mifelénk már megszokottnak tekinthető: hogy egy-egy bajnoki mérkőzésre több száz fős nézőközönség érkezik.

A saját nyelvén Oceliarinak becézett csapat honlapja a cassoviasteelers.sk címen érhető el.
Alábbi fotóink a Szentpéteri kapui edzéshelyszínen tett kedd délutáni látogatást örökítik meg.


mérkőzések

2018 HFL,
alapszakasz:

március 25.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers ELHALASZTVA!

április 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 24-25

április 29.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 6-35

május 6.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves21-13

május 19.:
Budapest Eagles - Miskolc Steelers

június 3.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners

június 9.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers

június 17.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers

elődöntő, június 30-július 1.
döntő, július 14.


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers
6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2

bajnokság

2018, HFL, alapszakasz

W
L
point
Tigers
3
0
120:29
Wolves
3
1
105:36
Cowbells
3
1
93:80
Steelers2
1
80:44
Eagles2
2
66:106
Enthroners1
3
56:121
Sharks1
3
19:93
Gorillaz
0
4
37:67

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs