Steelers, határon innen és túl

"Szlovák-magyar Acélbarátság". Ez lenne a fenti cím - ha, mondjuk, harminc évvel ezelőtti dátumot mutatna a naptár. A stílus, persze, csak a külsőség, a lényeget pedig akár úgy is leírhatnánk: valóban északi (immár virtuális) határunkon túli és inneni sportolók találkoztak, hogy a közös folytatásról cseréljenek eszmét.

A közelmúltban megalakult kassai amerikaifutball egyesület képviselői látogatták meg a miskolciak keddi edzését. Az Istvan Bajzath és Roderik Subovic vezette csoport részben tanulni jött a borsodi megyeszékhelyre, hiszen a hét éves Steelersszel szemben az ottani Steelers - merthogy az ő nevük is ez: Cassovia Steelers - még alig fél éves múltra tekint csak vissza. Másrészt hírt adni magukról, legfőképp pedig kifejezni őszinte szándékát az együttműködés iránt.

Istvan a Cassovia Steelers egyik vezetője (a képen jobbra, Aggod Péter miskolci edzővel beszélget), a héttérben feltűnő 'Rodo' a másik Istvan a Cassovia Steelers egyik vezetője (a képen jobbra, Aggod Péter miskolci edzővel beszélget), a héttérben feltűnő 'Rodo' a másik

Miskolc legközelebbi testvérvárosának csapata hivatalos klubként négy hónapja működik, jelenleg 22-es alkotják a keretét; a klubvezetők maguk is játékosok. Istvan (Stephen), akinek nagyszülei magyarok, centert játszik, Roderik, azaz "Rodo" pedig védőt.
- Úgy kezdődött - idézi fel előbbi -, hogy voltak öten a srácok, dobálgattak, aztán a legnagyobb köztük azt mondta: játsszanak komolyan, együtt. Azóta odáig jutottunk, hogy most vásároltuk meg a felszereléseket.
Mint kiderült, Szlovákiában, noha a nemzetközi hírű Bratislava Monarchs múltja már másfél évtizedre nyúlik vissza, az ország többi részét illetően a sportág története rövidebb, mint nálunk. (Kevesebb mint tucatnyi településen játszanak 'amifocit' a szlovákok, és zömmel csak a 7-7 ellenit.) Istvanék is Magyarországra járnak vásárolni, náluk még nem alakult ki a kereskedelme a szükséges holmiknak.

Ezzel a tegnapi miskolci kirándulással tehát elindult valami... aminek eredménye a belátható jövőben lehet közös tréningek megtartása, egymás elleni felkészülései mérkőzés (talán szeptemberben), de szóba került egy augusztusi közös bükki edzőtáborozás is. (Mint korábban volt a kis-Acéloknak.) Játékosok cseréjéről, közös szerepeltetéséről egyik, illetve másik bajnokságban egyelőre még korai volna tervezgetni. A kassai keretben egyébként akad ugyancsak jópár junior korú srác, mint ahogy 30 év fölötti, illetve külföldi vendégjátékos is. Ám mint szlovák barátaink elmondták, a legfontosabb számukra egyelőre, hogy fejlődjenek, tanulják a játékot, és egyszer eljussanak oda, ami mifelénk már megszokottnak tekinthető: hogy egy-egy bajnoki mérkőzésre több száz fős nézőközönség érkezik.

A saját nyelvén Oceliarinak becézett csapat honlapja a cassoviasteelers.sk címen érhető el.
Alábbi fotóink a Szentpéteri kapui edzéshelyszínen tett kedd délutáni látogatást örökítik meg.


mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs