Egyszer fenn, egyszer lenn

Egy hónapja volt a "fent", mostanra időzítette a sors a "lent" fázisát. Persze, nem csak a szerencsén múlt, sőt, volt ebben az ütemezésben bőven tudatosság. Azt, hogy elsőre egy viszonylag könnyebb, verhető, ám másodikra annál erősebb ellenfelet választott a Steelers vezetése az újjáalakult, fiatalokból álló keret számára edzőpartnerül, az edzői gárda alaposan megfontolta. Lássák, érezzék, éljék át a srácok, milyen nyerni - és azt is, milyen kikapni. Mind a kettő benne van a pakliban, azaz a sportban.

Az Acélcsapat majdnem minden játékosa számára mindössze a második nagypályás megmérettetést jelentő csütörtöki tréningmérkőzésen a több idényre rúgó hazai, illetve nemzetközi rutinnal rendelkező "kis-Farkasok" nagy falatnak bizonyultak. A négyszer 12 perc leteltével a képzeletbeli eredményjelző hasonló pontarányt mutathatott, mint három éve, amikor a Steelers Junior a miskolci utánpótlásképzés hajnalán ugyancsak a Budapest Wolves otthonában lépett fel. A rutinszerzés volt akkor is, most is a fő cél. Ha érdemes ennyire évadokon át ívelő tanulságot keresni, az az lehet, hogy a mostani alkalommal nem maradt touchdown nélkül csapatunk: a becsületpontok meglettek.
A szakmai célkitűzés tehát az volt, hogy az edzői stáb lássa, meddig jutott a csapat a felkészülésben, a fiúk pedig lássák, milyen sok van még hátra... Ennek szentelte a taktikai terv az első félidőt; az akkori részeredmény (30-7) nagyjából meg is felelt a várakozásoknak. A nagyszünet után Aggod Péter és Szegedi Máté, mondhatni, elengedte a gyeplőt: játsszon mindenki - beleértve az újdonsült társaikkal első ízben élesben, felszerelésben együtt futballozó szerencsi kontingens itt lévő tagjait -, tehát 34 plusz 7-én, mindenki kipróbálhassa magát, cserék, tartalékok, újoncok. Ennek megfelelően a harmadik és negyedik negyedben végképp a wolvesosok domináltak, több vendég-TD nem született, ellenben sikerült interceptiont szerezni vagy többször puntra kényszeríteni a lefújásig ki nem engedő vendéglátókat.

Budapest Wolves - Miskolc Steelers 58-7
Miskolci pontszerzők: Tóth Szabolcs (elkapás, Miklós Bálint passzából), Fodor Dávid (extrapontrúgás)

A mérkőzés krónikája címszavakban:
1. negyed: jó QB-futással kezdünk, de félpályán labdavesztés, és az ellenfél kíméletlenül kihasználja a hibát, futójuk - double reverse-ből - akadály nélkül lohol a bal szélen a gólvonalig. Kicsit később hasonlóképp könnyen érik el a goal line-t, a jobb oldalon. És harmadszorra is, ezúttal középen passzolva. Három touchdown, kétszer 2 extraponttal megfejelve (egyszer kihagyva).
2. negyed: Megvillan a Steelers, saját térfélről kellene puntolni, de fake lesz belőle, az amúgy linebacker Jászkai Gergely Gábor sikeresen tör át a védelmen a jobb szélen, red zone-ig jutva, ott pedig az offense megoldja, Miklós Bálint átadása (akinek előtte még Bedő Sándor is lekapja egy passzát) üresen találja a TE Tóth Szabolcsot (ez az eseménysor látható a lent mellékelt képsorozaton). Egy extrapontot hozott Fodor Dávid sikeres rúgása. 22-7 után eladott INT és egy talán a bírók által elnézett szabálytalanság nyomán növeli előnyét a hazai fél (hosszú passz, TD plusz 2 pont), a fordulás után pedig a miskolci QB nagyszerű lefordulásos elfutását fújják vissza a játékvezetők állítólagos block in the backre hivatkozva.
3. negyed: megint hosszú passzal szemben tehetetlen a Steelers-secondary, azután ugyanezt mutatja fel a futás elleni védelem a bal oldalra menő running playnél. A negyed harmadik Wolves-touchdownját követően egy pozitív momentum: Mónus Levente CB levadássza a rivális indítását.
4. negyed: itt már csak egyetlen újabb pontszerzést enged a vendégvédelem, igaz, sorozatos mistackle-ök adják meg a módot a belső futásra. A záró percekre ismét összeszedi magát a defense, és a végén emelt fővel jöhet le a műfűről.

(UPDATE: az Utánpótlássport nevű hírportál is részletesen beszámolt a pesti felkészülési meccsről.)

Ezzel elvileg lezárult a 2012-es esztendő tavaszi idénye, mint ismeretes, a felkészülési találkozók mérlege 1-1, ám elképzelhető még gyors folytatás is, amennyiben sikerült hadra fogható ellenfelet találni. Ha mégsem, akkor folytatás a nyári szünet után augusztus végén - feltehetően a Cassovia Steelersszel közös bükkszentkereszti edzőtáborral -, majd szeptembertől az őszi edzési idénnyel. Októberben jöhet a juniorbajnokság; de előtte még talán egy vagy két tréningmeccs.

A június 21-i Wolves-meccs miskolci szempontból legemlékezetesebb momentuma: Miklós Bálint passzol, Tóth Szabolcs elkapja és TD-t szerez
Több fotó hamarosan a Galériában

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs