Másfél hónap vakáció

Az általában megszokottól eltérően nem augusztus végén, hanem már a hó elején, azaz alig hat hét múlva tervezi újraindítani az edzésszezont a Steelers szakvezetése. A múlt heti tréningmérkőzéssel a tavaszi idény véget ért, az őszi felkészülés fél esztendeje pedig augusztus 6-án indul - amint azt a tegnap tartott csapatgyűlésen Aggod Péter és Szegedi Máté a kerettel ismertették.
Ráadásul nemhogy heti két vagy három, de napi két-két közös gyakorlással számolnak a szakemberek. Hiszen, mint nem győzték hangsúlyozni, szeptember elejétől bajnoki megmérettetések várnak az megújult Acélcsapatra. Augusztus végi edzőtábor (a jelenlegi elképzelések szerint a testvércsapattá fogadott Cassovia Steelersszel együtt) vagy pedig egy szolnoki torna (kétnapos hétvégi esemény) jelentheti az utolsó fontos fázist az éles derbik előtt. Az is eldőlt, hogy a 2012-es évi juniorkupára a miskolci acélosok a szerencsi fiatal focistákkal megerősítve neveznek; a zempléni város Spartans néven önmagukat megszervező focistái szerződéssel kötik magukat a megyeszékhely klubjához.

Ami az újrakezdésig hátralévő időt illeti, lesz még alkalmuk a csapatagoknak találkozniuk, hol ezüst-piros mezben, hol anélkül. Ami előbbieket, egyszersmind a vidámabb apropót illeti, két bemutatóra kapott meghívást a következő napokban a gárda: az első fellépés (majdnem) "hazai pályán" lesz, méghozzá most szombaton, a Szentpéteri kapuban tartandó Páter-Pál napi fesztiválon, a Honvéd Papp József SE-féle sporttelepen. (A Steelers 4 órától szerepel.) A második invitálás távolabbra szól, Mezőnyárádra, a következő szombaton (július 7.) esedékes falunapra.

Két, jóval szomorúbb kötelességének is eleget kíván tenni az egyesület vezetése és tagsága: meglátogatni a mindszenti, majd egy hónappal később a diósgyőri-vasgyári temetőt, emlékezni a 2008. június 29-én elhunyt néhai alelnökre, Kárpáti Gáborra, majd a 2010. augusztus 1-én ugyancsak tragikus hirtelenséggel távozott fiatal játékosra, Tompa Rajmundra.
UPDATE: Kárpáti Gábor sírjánál (fotó a cikk végén).


Az említett félidény-záró csapatgyűlésen elhangzottakból idézünk:

Szegedi Máté: - A múlt heti budapesti meccsen láttuk, milyen egy kész csapat. Mi valahol félúton vagyunk az odáig vezető fejlődésben. Intenzív felkészülés szükséges, hogy feljöjjünk arra szintre, amit szeptember elejéig el szeretnénk érni. Offense, defense terén egyaránt van mit gyakorolni. Hasznos volt a Wolves-meccs, mert látja mindenki, miben lehetünk jobbak.
Aggod Péter: - Meggyőződésem, hogy ha elvégezzük a kiszabott munkát, az első négyben leszünk! Addig is úgy készüljetek, hogy lesz konditerem, lesz erőnléti edzés, lesz technikai.
Páll Sándor egyesületi elnök: - Az Isaszeg elleni mérkőzés nagyon tetszett. (Egy hónappal ezelőtt - a szerk.) Élményszámba ment. A Wolves ellenit nem tudtam megnézni, de úgyis nektek kell látnotok, hogy ez mit ér. Én mindig azt mondom: úgy kell hozzáállni, hogy "mi vagyunk a legjobbak". Jövőre hatalmas megmérettetés vár ránk, vár rátok, helyt kell állni a felnőtt elsőosztályban. Nem mindenkinek adatok meg, hogy ilyen fiatalon a MAFL Divízió I-ben szerepelhessen! Ez lebegjen a szemetek előtt. A szövetség vezetése részéről bizalom és reményteli várakozás nyilvánul meg veletek szemben. Hat éve, amikor elkezdtük Miskolcon, ugyanilyen játékosok voltak az akkoriak, mint most ti, csak idősebbek. És máig is igazolódik, milyen sokat fejlődtek azóta.



UPDATE: Kárpáti Gábor sírjánál a klubvezetés és a csapat képviselői, 2012. június 29-én:


mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs