Az irányító bemondta az unalmast

(A Borsod Online számára íródott beharangozó cikk.)

Második idény - második hely? Az újonc évén, azaz a bajnoki bemutatkozáson tavaly szerencsésen túllépett Miskolc Steelers a néhány hete indult szezonnak (az amerikaifutball magyar második osztályában) határozott elképzelésekkel vágott neki: a kezdeti megilletődöttségnek nyoma sincs, most mások töltik be a kezdők szerepét, a borsodi Acélosok "rutinosnak" számítanak, így a szakmai célkitűzés sem kisebb, mint a rájátszásba jutás. Ez tavaly nem sikerült, de ezen tavaszon szinte "kötelező".


Az ötcsapatos keleti csoportba a második pozícióhoz legalább három riválist meg kell hozzá verni, amiből egy meg is lett, a két idei újonc gárda egyike, az Újpest Bulldogs (idegenben), a második győzelem pedig vasárnap következhet, a Dunaújváros Gorillazzal szemben. Igaz a Gorillák rövid történük első, majd második mérkőzését is két-két ponttal zárták az elmúlt egy hónap során, ami figyelmeztető jel lehet, hasonlóan ahhoz, hogy a Steelers - a végeredményt tekintve simának tűnő - újpesti diadala sem jött épp könnyen (0-6-os félidő után 14-6 ide).
Kell tehát másodszor is a két pont, majd a rutinosabb, a bajnokságban már több évet eltöltött ellenfelekkel szemben is megmutathatják a miskolciak, hogy előreléptek (ilyen a Nyíregyháza, az Eger, a Zalaegerszeg). Ebben segít, hogy míg a keret jelentős része valóban egy évvel "öregebb" lett, érkeztek jó képességű, bár magával a sportággal még csak ismerkedő új játékosok, s ami a legfontosabb: egyrészt Egerből ideigazolt két falember, másrészt Miskolcra került az egész hazai amerikaifutball-szcéna legjobb irányítóinak egyike. A korábban a Debrecennel első osztályú bajnoki döntőt játszó amerikai Joe Selmser nem csak a magyar társaiéval összehasonlíthatatlan tapasztalatát, kiváló alapképességeit hozta, de megalkuvást nem ismerő győzni akarását is; a csapat honlapján olvasható interjúban kijelenti, a szakmai célként felvázolt második hely neki nem elég, "unalmas", ő első szeret lenni. (A teljes interjú: http:////miskolcsteelers.hu/index.php?pg=cikk&id=1.)

A korábban a Debrecennel első osztályú bajnoki döntőt játszó amerikai Joe Selmser nem csak  tapasztalatait hozta, de megalkuvást nem ismerő győzni akarását is A korábban a Debrecennel első osztályú bajnoki döntőt játszó amerikai Joe Selmser nem csak tapasztalatait hozta, de megalkuvást nem ismerő győzni akarását is

Harda Attila edző bár mértéktartóbb, maga is úgy látja, hogy éppen az amerikai quarterback érkeztével tágult ki igazán a horizont, az egy éve folyamatosan fejlődő futások mellett nagyobb hangsúly kerül a passzjátékra - ami a közönség szemében az igazán látványos focinak számít. Passzolt touchdownokat, sok yardos átadásokat, egyáltalán: miskolci pontokat idén először április 20-án, vasárnap láthat a helyi publikum, amikor is a Steelers a Dunaújvárost fogadja, délután 3-tól a népkerti Volán-pályán.

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs