Bemutatkozott az "Új Generáció"

Miskolc Steelers - Tata Mustangs 14-21 (0-0, 0-0, 0-21, 14-0)
Felsőzsolcai sporttelep, 150 néző.
Miskolci pontszerzők: Bedő Sándor TD (elkapás, Miklós Bálint passzából),  Mogyorósi Balázs TD (elkapás, Miklós Bálint passzából), Tóth Szabolcs (2 pontos extrakísérlet, elkapás). Illés Albert védőként interceptiont szerzett.

Két negyeden át ismerkedett a Divízió 1 légkörével a formálódó Acélcsapat, majd a harmadikban megmutatta, mennyit kell még tanulnia - majd a negyedikben azt, mekkora potenciál rejtőzik a fiatal, egyszersmind kétnemzetiségű keretben.
A 2013-as szezon nyitó bajnokiját az ideiglenes felsőzsolcai helyszínen megilletődötten kezdte a Cassovia/Miskolc Steelers közös csapata, hogy a nagyszünetig ne is szerezzen pontot, ellenben ellenfelének se engedjen egyet sem. A második játékrészben egy darabig csak az előbbi trendet sikerült folytatni, utóbbit nem, és 12 perc alatt tetemes vendégelőny alakult ki, már-már ráijesztve az amúgy végig lelkes - és Vajtó Laci szpíker által lelkesített - másfélszáz fős közönségre... Passz a jobb sarokba, két irányítófutás a bal sarokba, s máris 0-21-es állást mutathatott volna a zsolcai sportpálya képzeletbeli eredményjelzője.

Ám nem hiába fogott össze az amerikaifutball itteni és kassai képviselői. A Cassovia és Miskolc Steelers közös csapat tagjai a záró szakaszra derekasan megemberelték magukat, a labda mindkét oldalán. A Mustangs támadói azt vették észre, nem ficánkolhatnak tovább, az Acélosok offense-ével szemben felálló tatai védők pedig egyre jobban várhatták a játékidő leteltét... Nem sokkal azt megelőzően ugyanis a piros-ezüst (szürke) mezes hazaiak két passzolt touchdownnal, valamint az azokat követő kétpontos extra-kísérletek egyikének sikeres pontra váltával hirtelen egyetlen labdabirtoklásnyira csökkentették a különbséget. A szépítést azonban a two minute warning alatt már nem követte egyenlítés vagy fordítás.

A másfél esztendeje gyökeresen átalakult, megfiatalodott, majd a kassai testvércsapattal gyümölcsöző együttműködésre lépett Steelers - ahogy egyesületen belül aposztrofálják: The New Generation - megvívta első "újkori" bajnokiját, amely felnőtt szinten a játékosok többsége számára az első volt. A győzelem nem jött össze, de a biztató jelek megmutatkoztak, és az is fontos, hogy nem maradt pont nélkül a tehetséges, de rutintalan gárda.

A szünetben a nézők számára rendezett dobójátékban amerikafoci-labdát lehetett nyerni, a klub friss támogatója, a Decathlon áruház jóvoltából.
Fontos említenivaló még s jelzi a sportág és fenti képviselőinek mind nagyobb támogatottságát is, hogy a találkozóra kilátogatott Kriza Ákos polgármester (helyi városvezető kollégája társaságában), aki a részére ajándékként átadott Steelers-mezt mindjárt magára is öltötte. Erről és egyebekről rövidesen képekkel is beszámolunk.

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs