Megvan az első lépés...

... A bevallottan kitűzött magas szakmai célok irányába. A magyar amerikaifutball-bajnokság elsőosztályában lejátszott idei első találkozóján magabiztosan szerezte meg a győzelmet az Acélcsapat.

Miskolc Steelers - Eger Heroes 23-10 (14-7, 6-0, 0-3, 3-0)
Felsőzsolcai sportpálya, 100 néző.
Miskolci pontszerzők: Tóth Szabolcs 1 TD (futott), Vasyl Jordan 1 TD (futott) és egy 2 pontos kísérlet, Hanász Róbert 1 TD (elkapott, Vasyl Jordan passzából), Szabó Roland 1 field goal.
További kiemelkedő hazai egyéni teljesítmények: Imricskó Péter punt block, Peter Jakubéczy interception, Lukáš Vaško fumble recovery.
Az Acélcsapat következő elsőosztályú bajnokiját április 27-én Újpesten, a Bulldogs vendégeként játssza.

A mérkőzésről kattintás után részletesebb beszámolót és képgalériát közlünk.
A négyszer 12 perc lefolyása:
1. negyed: a hazaiak kezdték a játékot, alig pár play után azonban az első meccsét pirosban játszó Vasyl Jordan interceptiont dob. A megszerzett labdát a vendégek visszahordják (Csató Sándor), a touchdownnal - és jó extrarúgással - néhány perc elteltével 7-0-ra vezetnek.
A Nyírségből igazolt, ukrán származású quarterback kisvártatva javít: saját 5-ötöséről passzol Szabó Krisztiánnak (aki korábban is volt már csapattársa), a receiver kis híján végigfut a pályán, csak az egri goal line előtt tudják földre rántani. Tóth Szabolcs, a korábbi miskolci tight end running back pozícióból azonban következő kísérletre középen könnyedén befut, TD, 6-7. (A kétpontos próbálkozás nem sikerült.)
A Steelers újabb drive-jában hasonlóképp a 9-es hosszú passzt ad a 8-asnak, aki benyújtja ugyan a labdát, de a bírók nem adják meg. A folytatásban aztán meglesz a TD: a QB maga viszi be, majd a plusz lehetőséget is pontokra váltja. Megvan a vezetés, 14-7.
A Heroes támadásai, illetve special team-akciók során többek között Gyenes Zoltán és Simon Balog vétették észre magukat kitűnő szerelésekkel.


2. negyed: az Acélcsapat első drive-ja elhibázott field goallal végződik.
Az ellentámadásnál azonban Imricskó Péter puntot blokkol, Károly Máté meg is szerzi a labdát.
Nehezen, olykor negyedik kísérleteket is megkockáztatva halad előre a miskolci támadás. Hol a QB Jordan, hol az RB Miskolci Gábor erőszakosságának köszönhetően van meg a következő first down. Előbbit végül kellő ideig megvédi a fal ahhoz, hogy elkapója, Hanász Róbert tökéletes magányban maradjon a hevesiek end zone-jának jobb sarkában, TD. Az újabb kétpontos annak ellenére sem jön össze, hogy az attak büntetés nyomán egy yardról indul. 20-7. Az Eger félpályáig tartó visszahordással válaszol, de a miskolci-kassai védelmi zár lehetetlenné teszi számukra az érdemi előrehaladást.


3. negyed: ebben a játékrészben mégis csak vendégtalálatot láthat a zsolcai közönség. Igaz, a Hősök mindössze mezőnygóltávolságig képesek elaraszolni, 20-10.
A másik oldalon ismét meginog a támadógépezet, Vasyl Jordan második interceptionjét dobja, hasonlóképp szorongatott helyzetben túlvállalva magát. A defense korrigál - a linebacker, Yuriy Nahornyak pass deflectionje említendő -, majd maga az irányító is, amikor szép futással cselezi ki a rátámadó védőket. Steelers-pont azonban egyelőre nincs.


4. negyed: a zárószakaszban is Miskolci Gábor futásai adják meg az alaphangot. Csapata fumble-t veszít az egri térfélen, de nem lesz baj belőle. A 4. és 10-re elvégzett kapuralövés mellémegy, s bár a játékvezetők szabálytalanság miatt (roughing the kicker) továbbengedik a Heroes támadását, a fehér mezesek irányítója kecsegtető helyzetben, az end zone előtt közvetlenül nem csapattársának, hanem a rivális védőnek, Peter Jakubéczynek passzol...
Kicsivel később már a másik oldalon szorítja be a Steelers az ellenfelét, amely negyedikre sem tud kitörni a 20-asáról. Jordan egyedül megfutja a 1st downt, aztán majdnem újabb INT kerül a "lőlapjára"..., ehelyett, elejtett átadást és eredménytelen belső futást követően Szabó Roland révén mezőnygóllal növeli előnyét az Acélcsapat, 23-10.
A szomszédvári csatát egri fumble s annak miskolciak általi megszerzése zárja, teljessé téve a hazaiak örömét, ünneplését a pályán és amellett.


Száraz Zsolt vezetőedző közvetlenül a lefújás után így értékelte a látottakat:
- A defense gyakorlatilag nulla ponttal lehozta a mérkőzést. Az offense pedig megnyerte. Ám ne feledjük, még mindig az összeszokás fázisában vagyunk. Biztos vagyok benne, ha a továbbiakban nem követünk el buta szabálytalanságokat, folytathatjuk azt a menetelést, amit célul tűztünk ki magunk elé. Ez a mai győzelem remélhetőleg az első lépés a bajnoki cím felé...


mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs