Ősszel edzések, meccsek, Szlovákia, jövőre HFL!

A következő esztendőben az elérhető legmagasabb osztályban, a HFL-ben indulna az Acélcsapat. A néhány éve a hazai élboly részvételével, valamint külföldi csapatok bevonásának reményével létrehozott Hungarian Football League hamarosan tényleg nemzetközivé válik; úgy tudni, az európai szinten is ismert és elismert Bratislava Monarchs például nevezni készül. Lehet, hogy a soron következő bajnokságot már idén őszre kiírja a magyar szövetség, de az sem kizárt, hogy csak 2015-re. Akár így, akár úgy, jövőre a Steelers a pozsonyiakkal, valamint Hurricansszel, Wolvesszal, Sharksszal szeretne egy ligában versengeni. A miskolci klub elnöksége közelmúltbeli ülésén ezt vette tervbe, s ehhez a tervhez csatlakoztak a héten tartott csapatgyűlésen a játékosok. Ha minden jól megy, a borsodi gárdát ebben a küzdelemsorozatban is erősíteni fogják a kassai testvércsapat steelersesei, valamint a most lezárult szezonban megismert igazolások, idegenlégiósok. Sőt, további meghatározó focisták ideigazolása sem kizárt.
A HFL-indulás lehetőségét természetesen az alapozza meg, hogy a Miskolc Steelers a mögöttünk hagyott bajnokságban a Divízió 1 fináléjába jutott és második helyen zárt.Augusztus végén indul az őszi felkészülési szezon, amely már erre a fél év múlva esedékes megmérettetésre hivatott trenírozni az ezüst-piros mezesek fiatal keretét. Lesznek edzőmeccsek, bajnoki találkozók azonban 2014-ben már nem, mivel a junior kupában most nem indul az egyesület. A szeptembertől kezdődő toborzási akciók révén kibővülő keret újoncai számára nem csak mérkőzéseket szervez a szakvezetés, de "Steelers 2" címen alsóbb osztályban nevezni is kívánja őket a legközelebbi alkalommal. A helyi iskolákkal való kapcsolatok életben tartása mellett a klub újfent igyekszik "terjeszkedni" a megyében, azaz vidéki településeken is megvetni a lábát (ahogy néhány éve Szerencsen sikerült), gyümölcsöző kontaktust kialakítani erre fogékony önkormányzatokkal.


Ami az ősszel esedékes bajnokikat illeti, mégiscsak várnak tétmeccsek a steelersesekre!  Nevezetesen a szlovák ligában SAAF), ahol a kölcsönösség jegyében, miként az utóbbi időben megszokottá vált, most majd a miskolciak harcolnak a kassaiak mellett.
A következő hetekben kialakuló új edzésrend időpontjairól honlapunkon is hírt fogunk adni (erre szolgál a jobb oldali oszlop megfelelő rubrikája); a helyszín egészen biztosan változatlan, a Szentpéteri kapui rendőriskola pályája lesz.


mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks

június 15-16.:
WILD CARD-MECCSEK

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK

július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
3
0
101:45
Cowbells3
0
82:33
Enthroners
2
1
64:48
Capitals1
2
54:63
Steelers0
3
49:95
Sharks
0
3
34:100
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs