Fejben is feljebb, de acélkéken

Minden szempontból előrelépésre számítanak a 2015-ös esztendőben az Acélcsapatnál. Elsősorban ez a szakmai munka tovább erősödését jelenti, ami ahhoz szükséges, hogy a gárda helyt tudjon állni a hazai bajnokság legmagasabb kategóriájában.

A HFL küzdelemsorozatára készülő Miskolc Steelersnél tegnap rendkívüli csapatgyűlésen ismertette a célokat és a kívánalmakat az egyesület vezetése a felnőtt és a junior keret tagjaival. Az elnökség nevében Páll Sándor és Nádi Gyula hangsúlyozta, mindenkinek meg kell tennie mindent, ami tőle telik, hogy az idei hasonlóan sikeres év lehessen, mint az eddigiek. Az előttünk álló szezon éppen a tizedik azóta, hogy a borsodi megyeszékhelyen egy-két tucat fiatal elkezdett amerikaifocival foglalkozni a "grundon", majd felnőttek/szülők közreműködésével létrejöhetett a régió első hivatalos futballklubja. A Steelers azóta megjárta a magyar bajnoki struktúra majd minden lépcsőfokát, begyűjtött több-kisebb nagyobb címet és elismerést, de a csúcs közelébe most jutott: a Hungarian Football League kiírására adhatja be nevezését.

A bajnokság várhatóan március végén veszi kezdetét, a döntő már nyár elején lezajlik az egyelőre még csak nagy vonalakban ismert program szerint. Ebben az idényben a legjobb ellenfelekkel ütközhetnek az ezüst-piros mezesek, köztük a korábbi időszak több aranyérmesével. Minden remény megvan rá, hogy ebben a csatában a miskolciak az elmúlt két évben kiépült-megismert, és tavaly tovább erősödött csapattal vegyenek részt, beleértve a kassai testvércsapat, a Cassovia Steelers szlovák vendégjátékosait, és a 2014-ben ideszerződött magyar és ukrán idegenlégiósokat.

A HFL küzdelmeit a szövetségi tervek szerint műsorára tűzi majd (heti összefoglalók formájában) a Sport1 tévécsatorna, tehát a sportág helyi barátai a tavasz folyamán nem csak (5-6-7 alkalommal) a pályán, a lelátóról - még nem dőlt el, hogy valamelyik miskolci stadionban, avagy Felsőzsolcán - láthatják kedvenceiket, de bizonyára többször a képernyőn is. Épp ezzel függ össze a csapat körüli egyik leglátványosabb idei változás: a Cassoviával való együttműködéssel összefüggésben az egységesebb megjelenés érdekében a közös Steelers kékre (acélkékre!) festett sisakokban futballozik majd.

Ami a bajnokság megindulása előtti közelebbi programot illeti: várhatóan elindul a csapat a február eleji Cellect Aréna Kupán, amelyet hagyományosan a fővárosban rendeznek, majd egy következő hétvégén megtartja ugyancsak megszokott évadnyitó-évadzáró egyesületi bálját, az előző idény legjobb játékosainak díjazásával.

A tréningek sora, tehát a tavaszi felkészülési szakasz egyébként a héten elindult, s mint honlapunk jobb oldali menüsorában látható, az edzések továbbra is a Szentpéteri kapui rendőriskola pályáján, illetve tornatermében folynak, keddenként és csütörtökönként délután 6 órai kezdettel.bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98

mérkőzések

2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves

2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19
2016 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 17.:
Miskolc Steelers - Nyíregyháza Tigers 20-12

október 2.:
Újpest Bulldogs - Miskolc Steelers 18-34

október 22.:
Miskolc Steelers - Wandereres 27-8

november 6.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 2-23

november 12.:
Miskolc Steelers - Young Guns United23-8

november 19.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 34-0

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-21 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs