"Egy évtized legfontosabb meccse"

Döntővel ünnepelheti alapításának tizedik évfordulóját a klub. A 2016-os HFL-szezon, mint az eddigi állomásainál is látszott, szenzációsan sikerül az Acélcsapat számára: három forduló után vezette a Steelers a bajnokságot, az alapszakaszban végül csak egy alkalommal nem nyert, a két évvel ezelőtti aranyérmes mögött másodikként, magabiztosan jutott a rájátszásba... Ahol azzal az Egerrel kell megmérkőznie a fináléért, amelyet egyszer a szezon során már legyőzött. Sőt, az a diadal idegenben született, a most szombati meccsre pedig hazai környezetben készülhet a miskolci alakulat.
A helyszín, az utóbbi években megszokott módon, a felsőzsolcai sporttelep. Az ellenfél tehát a Heroes, amellyel jónéhányszor találkozott a borsodi csapat évtizedes históriája során és az újabb időkben ezek párharcok már az ezüst-pirosaknak hoztak inkább örömöt.
Kisebbrészt erre is utalhatott az Acélosok vezetőedzője, de még inkább a tavaly megkezdett HFL-es szereplés két esztendejének fejleményeire, amikor a szombati találkozót felvezető sajtótájékoztatón így fogalmazott: idén a szakvezetés azt határozta meg a csapat számára, hogy "már nem csak tanulni, de tanítani is szeretnénk".
Száraz Zsolt az előtte szóló alelnök, Nádi Gyula szavaira is reagált, miszerint kitartás és szerencse kellett elsősorban a mostani helyzetig vezető sikerekhez: "Így az a szerencse, hogy nagyon jó játékosokkal dolgozhatunk". Kiemelten hangzott el Vasyl Jordan (a versenysorozat TD-passz listáját vezető irányító) és Troy Rice (a legtöbb TD-passzt elkapó WR neve). Ugyancsak főszerepet kaptak a sajtótájékoztatón a legutóbbi hetekben további idegenlégiósként az Acélcsapathoz csatlakozott négy játékos közül ketten, akik jelen voltak az eseményen (társaikkal egyetemben már a Wolves ellen is pályára léptek múlt héten): a brazil Phelippe Dantas és a szerb Grujics Sztrahina. A másik két új emberrel, Timothy Richardsonnal és Anthony Bensonnal majd a holnapi meccsen ismerkedhet meg a miskolci közönség. Nevezettek falember, linebacker és elkapó posztokon jelentenek további erősítést.

HFL 2016 playoff, elődöntő
Miskolc Steelers - Eger Heroes
2016. június 4., felsőzsolcai sportpálya, 15 óra

belépő 1000 Ft



Frissen kirakott felirat a Miskolc Steelers öltözőjének falán

De idézzük tovább a várakozásaikról beszámoló klubvezetőket. Nádi Gyula a tíz esztendős múltat hangsúlyozta, s hogy jól tették, hogy "mertek nagyot álmodni", az elmúlt években kialakult fiatal csapatot rutinos külföldiekkel erősíteni, hiszen íme, karnyújtásnyira a nagydöntő. "Ez lesz a tíz évünk legfontosabb meccse."
Száraz Zsolt az április közepi egri derbit elevenítette fel: akkor, ugyebár, négyszer 12 perc alatt hétszer változott a vezető csapat személye... hogy a lefújáskor épp a Steelers javára billenjen a mérleg. Mint jelezte, az idei Heroest "nagyon jól összerakták". Nehéz meccs lesz tehát a szombat, és meghatározó, hiszen "egy mérkőzésen dől el, mennyit ér a szezonunk".

Ennek a tétnek a nagyságát, a szerencse forgandóságát emeli ki egyébként a sportági szakszövetség honlapjának beharangozója is: Fordított a forgatóköny, de az eredmény is fordított lesz?
A provokatív cím után újabb kérdéssel folytatódik a cikk:

Melyik vidéki lesz biztosan döntős?
2012-től számítva – mióta az első osztályt HFL-nek hívják – egy dolog még nem történt meg: a fináléban vidéki csapat még nem szerepelt, csak fővárosi együttesek. Ez a sorozat idén már biztosan megszakad, mivel van egy vidéki párharc is a legjobb négy között. De vajon Miskolc Acélemberei vagy Eger Hősei jutnak tovább?
A Miskolc Steelers produkálta a legjobb rajtot a bajnokságban három győzelemmel, de mind a három találkozója szorosra sikerült. Ezt követően a Budapest Cowbellstől kikapott, de a Wolves ellen idegenben már nem kapitulált, így biztos másodikként kvalifikálta magát a rájátszásba. Ez köszönhető annak, hogy az offense a második legjobban teljesített a HFL-ben 149 szerzett ponttal. Vasyl Jordan talán az egyik legkiegyensúlyozottabban produkáló irányító a bajnokságban, rendre megtalálja elkapóit, Troy Rice-t, Leon Milosevicet vagy éppenséggel a fiatal Jónás Mátét. Futó poszton ugyebár Dion Williams volt fontos láncszem, de ő eltiltása miatt biztos, hogy nem játszik, viszont Eaton Demetrius Lamar bebizonyította, hogy nemcsak a védelemben veszélyes fegyver, hanem a megiramodásaival is rémületet kelthet. Az elmúlt hetek viszont mozgalmasak voltak a Steelers háza táján, mivel négy új ember is érkezett. A támadósorban Anthony Denson és a portugál/brazil Phelippe Dantas is erősítést jelenthet. Utóbbi egyébként a defense-ben is megállja a helyét. Ám a védősor a második leggyengébb volt a bajnokságban, így az Acélosok ide is hoztak játékosokat a fiatalok mellé, például TJ Richardsont, illetve a szerb Strahinja Grujicot. Az biztos, hogy a borsodiak bajnokságot akarnak nyerni idén, nem hiába erősítettek.
Viszont az egyre jobb formába lendülő Eger Heroes ellen ezúttal is fel lesz adva a lecke. A Hősök legutóbb 36-33-ra kikaptak hazai pályán az acélvárosiaktól, ám most szeretnék, ha az eredménynek a fordítottja következne be. Az egriek talán ismét egy tündérmese-szerű szezont produkálhatnak, mint tavaly a Divízió I-ben. Idén két vereséggel kezdték az alapszakaszt, majd legyőzték a Cowbellst otthon, végül idegenben a Tigerst két vállra fektették, és a Sharks ellen is egy kiélezett csata után nyertek Győrött. Egy nagy hajrával egyértelműen kiérdemelték a harmadik helyet a tabellán. Viszont az egyik legnagyobb terhelést kapó együttesről van szó, mivel a légiósok sokszor oda-vissza kénytelenek játszani. De ha már a Cowbellsnél kiemeltük Alex Tibblest, mint az év egyik legjobb fogását, Egerben is megemlítendő Christopher Murray érkezése, aki minden egyes találkozón meghatározó szerepet töltött be a defense-ben. A támadósorban pedig Taylor Palmer nyújt megbízható teljesítményt, illetve Kormos Sándor az, aki szintén kiegyensúlyozottan produkál. Egy rendkívül kiélezett találkozó szemtanúi lehetünk majd Felsőzsolcán, és amennyiben négy negyeden keresztül kitart a Heroes lendülete, úgy a tündérmese tovább folytatódhat.


HFL 2016 playoff, elődöntő
Miskolc Steelers - Eger Heroes
2016. június 4., felsőzsolcai sportpálya, 15 óra
belépő 1000 Ft


mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs