Aggod Péter: Címvédésre készülünk!

Aggod Péter, az Acélosok offensive koordinátora szerint minden esélyük megvan a címvédésre, de elmondása szerint ehhez rögösebb út fog vezetni idén - derül ki a sportági szakszövetség honlapján publikált interjúból. A mafsz.org weboldalon olvasható cikk teljes szövegét közöljük az alábbiakban. (Az interjú angolul is olvasható egy nemzetközi amerikaifocis site-on.)

- Címvédésre készül a csapat? Mennyi rá az esély, hiszen eddig a HFL 2012 óta íródó történetében ez még senkinek sem sikerült.
- Igen! Kijelenthetem, hogy címvédésre készülünk. Ha még ez senkinek sem sikerült, akkor még nagyobb a kihívás. Minden szezon más, nem lehet előre meghatározni a HFL-csapatok erősségét. A címvédésre megvan az esély, ahogy mondtam, de erős mezőny lesz idén is. Szerintem az Eger és a Győr jól erősített, rájuk mindenképpen oda kell figyelni.

- Sokat meglepetésként ért, hogy Száraz Zsolt lemondott még ősszel. Hogyan éltétek meg ezt?
- Zsolt lemondása elég rosszkor jött, a juniorszezon közepén, de a felnőtt játékosok keretéből kijelölt edzői team döntőig tudta vezetni a csapatot. Sajnos, a finálé nem sikerült jól, de büszkék vagyunk a srácokra, sok remek játékost neveltünk ki, akik ez évben a felnőtt kerettel folytatják a munkát.

- Ki pótolja őt?
- Jelenleg az edzéseket Meechie Eaton tartja, aki óriási tapasztalattal rendelkezik a sportágban. Amerikában az NCAA legmagasabb osztályában öt évet játszott, volt a Chicago Bears trainingcampjében és tíz éve játszik szerte a világon. A juniorszezon után erősítő és gyorsító edzéseket végeztünk, a tréningek az új szakvezetővel hatékonyabbak lettek. Egész decemberben készültünk, nem álltunk le, csak a karácsonyi időszak alatt.


"Kijelenthetem, hogy címvédésre készülünk. Ha még ez senkinek sem sikerült, akkor még nagyobb a kihívás."


- Tavaly egy nagyon erős kerete volt a Steelersnek. Idén milyen erősítések voltak vagy várhatók még?
- Szerintem ennek a szezonnak is egy rendkívül erős játékosállománnyal vágunk neki. A csapatunk gerincét az ezüstérmes juniorcsapatunk fogja adni, és ehhez érkeznek majd külföldi játékosok. Idén is láthatjuk majd a remek elkapókettőst, Troy Rice-t és A.J. Bensont, illetve defense-ben a linebacker sort erősítjük Ukrajnából. Továbbá Menczel Dániel mellé Stadler Dániel is csatlakozni fog csapatunkhoz.

- Milyennek tartod az idei mezőnyt? Lehet ugyanolyan kiegyenlített, mint tavaly?
- Szerintem ugyanolyan lesz. Szoros mérkőzésekre számítok és az fog a végén győzni, aki legjobban össze tudja kovácsolni egy csapattá a játékosait. De emellett meghatározó lesz az idegenlégiósok mennyisége és minősége. Tavaly minden mérkőzésünk a végletekig kiélezett volt, ez most sem lesz másképp. Bármelyik csapat bejuthat a rájátszásba!


Zárásként idézzük az eredeti cikk bevezető szövegét, valamint hogy a honlap miként mutatja be néhány adattal a Miskolc Steelers eddigi sikereit:
"Ukránokkal is erősített a 2016-os HFL-bajnok, emellett Száraz Zsolt pótlását is megoldotta.   
Minden szezonban a címvédő szűrére pályáznak az ellenfelek. Ebben az esztendőben a Miskolc Steelersnek fel van adva a lecke. Az elitliga 2012-es kiírása óta minden évben új győztest hirdettek. A borsodi gárda idén a Ratio Media HFL-ben próbálja megtörni ezt a sorozatot. Nagy történelmi tett lenne, mivel ha sikerülne az első helyen végezniük az acélvárosiaknak, akkor elmondhatják magukról, hogy egy vidéki csapat hamarabb védte meg a címét, mint egy fővárosi. Ehhez viszont komoly erősítésekre volt szüksége a Steelersnek. Ezt meg is lépte a klub vezetősége. A tavalyi igazolások közül Troy Rice, A.J. Benson és Menczel Dániel maradtak meg. Hozzájuk csatlakozott egy igazi magyar izomkolosszus Stadler Dániel személyében, de a Nyíregyháza Tigersből is jól ismert, nagy tapasztalattal rendelkező ukrán légió egy része is Miskolcon kötött ki."


Miskolc Steelers
Alapítás éve: 2006
Hazai pálya: Felsőzsolca, Városi sportpálya (Felsőzsolca, Sport utca 1.)
Edzői stáb: Varga Zoltán, Meechie Eaton
Igazolások: Troy Rice, A.J. Benson, Menczel Dániel, Stadler Dániel, Max Nedzelsky, Yury Nahornyak, Vitaly Melnyk, Lesiw Pavlo, Sergej Budilov
Legnagyobb sikerek: HFL bajnok (2016), Cellect Aréna Kupa aranyérem (2016), Divízió II-es bajnok (2009), Divízió I. ezüstérem (2014), Junior U19-es ezüstérem (2016)

Cikkünk illusztrációi is a mafsz.org-os interjúból származnak, fotósok: Radó Norbert és Pazár András.mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs