Duplázási terv az egyenlő esélyek közt

Jelen szakaszban mindenki úgy látja: azonos sansszal vágnak neki a 2017-es küzdelemsorozatban a HFL tagjai. A magyar amerikaifutball-bajnokság kiemelt osztályának hat résztvevője egytől-egyig képes lehet a végső siker kivívására - de arra mindenképpen, hogy a tavaszi fordulókban bármelyik ellenfelét maga alá gyűrje. A korábbi eredmények alapján erősebbnek tűnő gárdák, úgy tetszik, szinten tudtak maradni, a gyengébbek, mint sokan vélik, feljebb léptek. Az erőviszonyok tehát tökéletesen kiegyenlítettek? Az előzetes latolgatások terén igen, és hogy a valóságban is így van-e, erre leghamarabb most hétvégén kaphatunk választ. Véglegesen pedig csak valamikor három-négy hónap múlva.
A Miskolc Steelers, mint ismeretes, a bajnoki címvédő. Ennek fényében az újabb aranyérmet ugyan nem lehet "elvárni" a ezüst-piros színűektől, de a tisztes, sőt, komoly helytállást igen, és szép volna a végén megint csak valamelyik érmes helyért küzdeni. Az ehhez vezető út épp a legnagyobb presztízsű idei rangadóval indul: ezen a vasárnapon ugyanis a tavalyi döntő, úgymond, visszavágóját rendezik meg az első fordulóban. Annyi különbséggel (mindamellett, hogy egyelőre még nem a legfényesebb érem a tét), hogy most nem a főváros a színhely, ellenkezőleg, a borsodiak fogadják haza pályán a vendég budapestieket. A Miskolc Steelers - Budapest Cowbells (kickoff 13:45) mérkőzés a hétvége általánosságban is legjobban várt találkozó a hazai amerikaifoci-palettán.

S persze különösképp várják maguk az Acélosok, valamint a sportág miskolci barátai, hogy végre pályára léphessenek a kéksisakosok. Erre az utóbbi években megszokott módon Felsőzsolcán, a megyeszékhellyel szomszédos kisváros sporttelepén nyílik mód (a nagyvárosban napjainkban nemigen találni alkalmas és elérhető játékteret). Zsolcán mindazonáltal ideális feltételeket kínálnak, s remélhetőleg Miskolcról is több százan döntenek majd úgy, hogy ezen a jóformán első igazán tavaszinak ígérkező vasárnapon kilátogatnak egy délutánnyit szurkolni, szórakozni, kellemes sportélményt szerezni. (Hacsak az időjárás közben nem szól, hiszen akadnak jelek, amelyek hűvösödésre, esőzésre engednek következtetni... de ne legyen igaz a pesszimista előrejelzés!)

A vendéglátó egyesület részéről nemrégiben már megfogalmazta a terveket, elvárásokat Aggod Péter edző ("Címvédésre készülünk!") az egyik tekintélyes magyar nyelvű sportági szakportál csapatonkénti elemző cikkeiben értekezett a Cowboysra és a Steelersre váró szezonról:
Új főkolompos vezetné sikerre a Cowboyst
Történelmet írna a Steelers a duplázással
Utóbbi cím, ugyebár, arra utal, hogy ha összejön az Acélcsapatnak idén nyáron is az elsőség, azzal olyat tesz, amit a Hungarian Football League történetében még soha más gárda: egymás után másodszor diadalmaskodik, azaz megvédi a bajnoki címét.
De ne szaladjunk ennyire előre. Vár még ránk, azaz a csapatokra öt-öt alapszakaszi meccs, majd rájátszás, a végén elődöntőkkel és döntővel... A finálét egyébként a Ratio Media nevet viselő kiírásban július 8-án rendezik.

Az előttünk álló hétvégén egyébként még egy derbit tartanak, a dunaújvárosi DAK Gorillaz mind újonc a legrutinosabb ellenfelét, a Budapest Wolvesot fogadja, szombaton. A Divízió I-ben és a Div-2-ben is elindul a napokban a 2017-es küzdelemsorozat.A vasárnapi mérkőzést élőben közvetítő DigiSport TV szezonbeharangozó műsorának a Miskolc Stelersszel kapcsolatos részei:
A Hír TV előzetese a magyar amerikafoci-bajnokságról:

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs