A két elsőkörös győztesből a miskolci maradt állva

HFL, kiemelt magyar amerikaifutball-bajnokság, 2. forduló:
Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27 (7-0, 0-21, 7-6, 0-0)
Miskolci pontszerzők: A.J. Benson TD (elkapott, Vasyl Jordan passzából), Eaton Demetrius Lamar TD (futott), Troy Rice TD (elkapott, Vasyl Jordan passzából), Vasyl Jordan TD (irányítófutás), Jónás Máté 3 extrapont-rúgás.

Fergeteges második negyeddel, és kiegyensúlyozott, magabiztos játékkal, főleg ami a defense-t illeti, megnyerte második meccsét is a HFL idei kiírásában az Acélcsapat. Az elmúlt évtized folyamán a párharcban háromszor is diadalmaskodó dunaújvárosiak legfeljebb a nyitó játékrészben érezhették, hogy esélyük van a győzelemre, de akkor is kiegyenlített küzdelem folyt, ami hamarosan a vendégek oldalára dőlt el. A félidő hátralévő részében a látogatók szétzilálták a Gorillák védelmét, a továbbiakban pedig épp annyira tartották kordában a Bachrathy Kornél vezette Duna-parti támadókat, amennyire szükséges volt; emellé a Steelers-irányító passzai és playhívásai mellett még egy touchdownt érő irányítófutással tette hozzá a magáét: a vendégsiker egyik letéteményese így ismét Vasyl Jordan volt.
A Miskolc Steelers két győzelemmel áll, egyedül a HFL-mezőnyben. A következő bajnokijukat a borsodiak az első hétvégén betliző, utóbb azonban feltámadó és a döntőért való küzdelembe ezzel ismét bejelentkező Budapest Wolves otthonában játsszák. Két hét múlva, május 7-én, vasárnap.

Két forduló után csak a Steelers százszázalékos. A HFL e hétvégi másik két mérkőzésén:
Eger Heroes - Budapest Wolves 7-49
Budapest Cowbells - Győr Sharks 30-12


A vasárnapi dunaújvárosi mérkőzésen történteket a klub Facebook-oldalán élőben adott szöveges tudósítás bejegyzései segítségével idézzük fel.1. negyed:
Két drive után a Steelersnél a támadás joga, egy közel a félpályáig tartó punt-visszahordás után indulhatnak. Az első vendégakció egyébként interceptionnel akadt meg. Az állás 0-0.
Két (három) nagy egyéni hiba a Steelers részéről és 7-0-ra vezet a hazai gárda... A Gorillaz védelmét kicselezte volna 3. downra Vasyl Jordan egy nagy futással, de visszafújták holding miatt az akciót. Utána sack állította meg a miskolci irányítót, így csapata puntra kényszerült. Ami nem sikerült: a longsnapper túl magasan dobta hátra a labdát, a punter pedig csak elkísérte a hátraguruló játékszert az end zone-ig, de nem sikerült sehogy sem ártalmatlanítania - a dunaújvárosi special teamerek beérték és TD-t érően vetődtek rá.

2. negyed:
A második játékrészben az Acélcsapat folytathatja támadását, ami Meechie, majd Jordan futásaival haladt eddig előre.
És máris döntetlen az állás! Az ellentámadás passzolt TD-vel ért véget. A miskolci irányító hosszú átadását már T. Rice a gólvonal mögött szedhette volna le, pass interference gátolta meg ebben. A büntetés után Jordan rögtön a másik sarok felé kísérelt meg egy magas ívű dobást, amit a védőjét megverve A.J. Benson kapott el. Jónás Máté extra-rúgásával megvan a hét pont, az állás 7-7.
Újabb egy-egy eredménytelen drive mindkét részről. A miskolci 4. kísérletre megpróbált, de nem elég hosszú irányítófutással ért véget. Szerencsére az ebből adódó lehetőséggel a rivális sem tudott élni. Steelers-attack indulhat a saját 30-asról.

Kevéssel a félidő vége előtt vezet a vendégcsapat! Gorillaz - Steelers 7-14
Egy 24 yardról indított akcióban Demetrius "Meechie" Eaton cselezte át magát az újvárosi védelmen, s végül szabadon juthatott be az end zone-ba, amit követően az extrapont-rúgás is sikerült. A hazaiaknak még lehet ideje egy támadásra a szünetig.

A dunaújvárosiak támadása saját térfélen, 4. és 2-re elakadhatott volna, de Károly Máté korai bemozdulása továbbsegítette a rivális offense-t. Kétperces figyelmeztetés. Bachrathy Kornél QB többször is széllel szemben kényszerül passzal kísérletezni. Ismét 4. és 2... és nem sikerül.
Nemhogy egyenlítés nem történt, de a miskolci előny nőtt a félidő utolsó perceiben! A saját térfélen átadott lehetőség révén gyorsan "növelte" hátrányát a Dunaújváros, hiszen az egyből megindított Jordan-passzt képtelenek voltak levédekezni, könnyedén jutott el Troy Rice-hoz, touchdown. Gorillaz - Steelers 7-21.
Még mindig van némi idő hátra a második negyedből. Amely hazai támadójátékkal, de több negatív yardos szereléssel ért véget, amelyek közül az utolsó a szélső futást megálló cornerback, Szabó Martin nevéhez fűződött.


3. negyed:
Csökkent a távolság a felek között, egy TD-nyire. A második félidőre valamit kitalálhatott a vendéglátók edzői teamje, mert a Gorillaz hatékonyan brusztolta előre magát a pálya középső sávjában, a miskolci yardoson belülre, ahol már egy könnyen belöbbölt passz elég volt a pontszerzéshez. Gorillaz - Steelers 14-21

Széllel szemben a Steelersnek jobban megy, több szép passzjáték is bejön, slusszpoénként azonban az ebben a műfajban már jeleskedő Vasyl Jordan irányítófutásával szerzi meg negyedik touchdownját a vendégcsapat. Az extrapont nem lesz meg, de 14-27 a látogatók javára.

4. negyed:
Az utolsó játékrész azzal kezdődött, hogy a vesztésre álló Gorillák negyedik kísérletre sem haladtak előre, így a saját 39 yardosától indíthat újabb támadást a mérkőzésen magabiztosan vezető Acélcsapat.
A záró játékrészben az is mutatja a borsodiak magabiztosságát, hogy amikor 7 perc van még hátra, 4. és 16-nak is nekimentek, egy hosszú passzjátékkal, és kis híján meg is lett (JordanRice összjáték révén) a 1st down. A Duna-mentiek offense-e nyert most lehetőséget, hogy tovább kapaszkodjon.
A miskolciak interception-szerzésével ért véget a bajnoki találkozó. Az újvárosiaknak nem jött össze sem a fordítás, sem a további felzárkózás.


(fotók: Pazár András)

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs