Három idézet és három nézet: Angyalföldön nyerni kell

A fenti cím második fele természetesen úgy értendő, hogy Újpesten, azaz az Újpest ellen nyerni kell; csak hát ugye a Bulldogs nem a névadó fővárosi kerületben, hanem eggyel „lejjebb”, a Vasas (foci)csapatáról ismert településrészen, a Fáy utcában játssza hazai mérkőzéseit.
Ami pedig a hármas számot illeti: három helyről idézünk az alábbiakban, felvezetendő a sok mindenről döntő, mondhatni, a szezont - mindkét fél számára - meghatározó hétvégi összecsapást. Először a malf.hu-ról, másodjára saját tavalyi híradásunkból (ugyanilyen párosítást követően), utoljára, de nem utolsó sorban pedig csapatunk defensive koordinátorától, méghozzá az időjárással kapcsolatos várakozásokról.

Tehát az alábbiakkal harangozza be a szombat délutáni csoportrangadót (Div II, Kelet 2) a liga honlapja:
„Szombaton a Bulldogs letudja második hazai mérkőzését is, amelyen igen komoly lesz a tét a Steelers ellen. Az újpestiek a szezonnyitón nem csak a Gorillaz, hanem maguk ellen is küzdöttek – talán életük legrosszabb formáját hozták azon a mérkőzésen. Azóta a Steelers is kikapott az elképesztő lendülettel száguldó Gorillaztól, ráadásul ők is otthon, vagyis a csoport harmadik résztvevője óriási lépéselőnyben van egyelőre.
Nagyobb vesztenivalója a Bulldogsnak van, hiszen ha második hazai meccsüket is elbukják, akkor idegenben már nagyon nehéz dolguk lesz. A Steelersnek még lesz egy lehetősége otthon, az biztos, hogy 2-2-vel egyik fél sem szállhat harcba a csoportelsőségért. Aki kikap, az két vereséggel nyit és komoly hátrányba kerül, ráadásul jelen állás szerint ez a találkozó akár a második helyről is dönthet (ami még szintén továbbjutó).
A Steelers a múlt hétvégén mutatkozott be, így nekik kevesebb idejük volt pihenni és korrigálni. A két csapat tavalyi mérkőzésén a Steelers nyert Budapesten, de sokat köszönhettek az azóta távozó Joe Selmsernek. Idén tehát az amerikai mágus nélkül kell csatába szállniuk a győzelemért.”

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt találkozott utoljára (egyszersmind először is) a két csapat, az sem volt könnyű meccs, de csak meglett a miskolci vendégsiker. Erről így írt akkor röviden honlapunk:
A vártnál talán nehezebben, de a végét tekintve magabiztosan, hátrányból fordítva nyert csapatunk a fővárosban.
Kicsit optimistább kicsengésű volt a Borsod Online által használt megfogalmazás:
A miskolci amerikafutballisták parádés ,,második félidő” után diadalmaskodtak Budapesten.
És íme, a részletes végeredmény 2008 áprilisából:
Újpest Bulldogs - Miskolc Steelers 6 - 14 (0-0, 6-0, 0-6, 0-8)
Újpest, 300 néző. Miskolci pontszerzők: Száraz Zsolt (6 yardos elkapás, passz: Joe Selmser, TD, 6 pont; rúgás nem jó), Joe Selmser(15 yardos irányító-futás, TD, 6 pont; rúgás nem jó), Tomesz Béla (safety, 2 pont).
A meccs MVP-jének Joe Selmsert választották.
Tomesz Béla, a rutinos linebacker (#46) egy évvel ezelőtt safetyt ért el; az ő és védőtársai kiugró teljesítményére idén is szükség lesz Tomesz Béla, a rutinos linebacker (#46) egy évvel ezelőtt safetyt ért el; az ő és védőtársai kiugró teljesítményére idén is szükség lesz

És most következzenek a szakvezetés részéről Szegedi Máté edző szavai, akit arra kértünk, hegyezze ki mondandóját a mérkőzés árható meteorológiai körülményeire - hiszen ha a csata kimenetele talán nem is a jóidő-rosszidő reláción fog múlni, az bizonyára igen, hogy kijön-e párszáz néző a Fáy utcába avagy üres lelátó előtt rendezik a derbit. Ez pedig amerikaifutball-meccs esetében sosem mindegy. Ráadásul az NFL-ben gyakran hallani okfejtéseket arról, eső, hó, szárazság vagy hőség éppen melyik résztvevő taktikájának kedvez - elvileg.
- Az időjárásról annyit, hogy igen extrém körülmények között még nem játszottunk; talán egyszer, a tavalyi bajnokság alapszakaszi mérkőzésén Zalaegerszegen, ahol eleinte csak csepergett az eső, majd a végére olyan felhőszakadás kerekedett, hogy mindenki, hát, mosogatóronggyá ázott. Ez természetesen rányomta bélyegét a játékra is, mivel a passz-játék a zuhogó esőben szinte teljesen esélytelen, mert a labdát se eldobni, se elkapni nem lehet, annyira csúszik. Egyébként szerencsénk volt, mert mindig futballra alkalmas időben játszottunk eddig: napsütés, mérsékelt széljárás, egyszóval ideális közegben. Ez, persze, főleg azért van, mert a tavasz végén kezdődik a bajnokság és nyár elején-közepén fejeződik be, mikor is az éghajlati övünknek hála kifoghatunk jó időjárást. Ami nem garantálja, hogy mindig így lesz, példa rá tavaly az első forduló, ami elmaradt, mert a Dunántúlon a heves havazás tönkretette a pályákat is. A nézők jó időben jobban szeretnek meccsre járni, ez természetes, és ez addig így is lesz, míg nem fedett stadionokban játszunk. (Mikor is?! -  szerk.) A hideg vagy meleg jellemzően nem lesz hatással az eredményre, lévén hogy nincs olyan szélsőséges értéke, amire érdemes lenne kitérni. Mondjuk a bajnokság legvégén lehet már akár 35-40 fok is, mivel az július közepére esik, akkor természetesen védekezni kell a - félreértés ne essék, a nap általi! - leégés, illetve a kiszáradás ellen. A csapatokra, akikkel most ellenfélként kell megküzdenünk, szerintem eddig se süthettük rá sosem, hogy bármelyik kifejezetten passzoló csapat volna - eddig szinte mindenki futott. A futások számarányában egyébként az idén szerintem a Dunaújváros vezet, rájuk kifejezetten jellemző. Azt a játékstílust viszont nem annyira befolyásolja az időjárás.

Három plusz egynek pedig tegyük még hozzá: a Steelers-szakvezetés, noha az ilyesmi ritkaság, ezúttal végtelenül egyszerű és egyértelmű célkitűzést fogalmazott meg május 2-val kapcsolatban. Ez, bár edzéskörülmények között érthetően nyersebb formában hangzott el többször is, így szól: az Újpestet meg kell verni!

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs