Ha Újpest, biztos az idegenbeli siker

Lejátszotta idei második bajnokiját az Acélcsapat, s az egy héttel korábbi hazai vereség után sikerült kiköszörülni a csorbát, egy megnyugtató fővárosi győzelemmel. Az újpestiek, amikén egy évvel ezelőtt, most sem tudták felvenni a versenyt a jóval rutinosabb és képzettebb vendégekkel.
A csoporton belüli mérleg így egy-egy, ami megadja a reményt az érdemi folytatásra, beleértve a csoportelsőséget, de minimum a második helyet - a tét természetesen a rájátszás esélye. Két hét múlva jön az Újpest, ez nem szabad hogy gondot jelentsen, annál inkább „grízes” lesz az eddigiek alapján a majdani dunaújvárosi kirándulás...

Újpest Bulldogs - Miskolc Steelers
9-24 (0-17, 7-7, 2-0, 0-0)
Budapest, Fáy utca, műfüves pálya, 100 néző
Miskolci pontszerzők: Lakatos Bence (TD, elkapás, Farkas Bence passzából), Horváth Csaba (extrapont-rúgás), Roza László (mezőnygól), Farkas Bence (TD, irányítófutás), Horváth Csaba (extrapont-rúgás), Lakatos Bence (punt return TD), Horváth Csaba (extrapont-rúgás). Az Újpest a pontjait a miskolci irányító sackelése utáni fumble recovery touchdown, majd extrapont, illetve ugyancsak sack miatt bekövetkezett safety révén szerezte. Vendégrészről volt a meccsen egy kihagyott field goal-kísérlet, Müller Csaba pedig egy interceptiont gyűjtött be.
A Bulldogok offense-e egyetlen támadását sem tudta végigvinni - mindig volt, aki megakadályozza... A Bulldogok offense-e egyetlen támadását sem tudta végigvinni - mindig volt, aki megakadályozza...

A mafl.hu máris részletes tudósítással szolgált a találkozóról, Koroknai Gergely tollából, az alábbi címen és linken; a teljes szöveget mi magunk is ideidézzük:

Ez is az első félidőben dőlt el
Furcsa hétvégénk van, a Bulldogs-Steelers találkozó is eldőlt az első két negyed után, a szünet után csak szinten tartani tudott az újpesti csapat.

A Steelers gyorsan bekezdett a találkozón, már az első támadásból TD-t értek el, amikor pár futás után Lakatos Bence (#82) kapta meg a labdát – a 25 yardos passzjátékot követően Horváth Csaba (#3) értékesítette az extrát, így egy drive után már 7-0 volt a vendégeknek.
A Bulldogs futásokkal próbált előre törni, de Szél Sándort (#34) remekül állították meg a Steelers védői, így jöhetett a mérkőzés első, de korántsem utolsó puntja.
A visszahordás után Imricskó Péter (#81) húzta le a labdát három védő között, és meg sem állt azzal 5 yardig. Itt Székely Zsolt (#44) sackje alaposan megtörte a lendületüket, olyannyira, hogy kénytelenek voltak beérni egy mezőnygóllal – negyedik és goalnál egy illegal formation tolta tovább 5 yarddal hátrább őket, így már túl kockázatos lett volna rámenni. A rúgás azonban sikeres lett, így két támadás után 10-0-nak örülhettek a miskolciak.
A Bulldogs 21 yardról vághatott bele a támadásba, ám három futással nem volt meg a first down, ráadásul a long snap is rosszul érkezett a punterhez – Mészáros Róbert (#21) megpróbált ugyan futással menteni valamit a helyzeten, de a Steelers így is 28-ról vághatott neki az újabb drive-nak.
Innen Imricskó reverse futása vitte előre őket 2 yardig, ezt a távot pedig az irányító, Farkas Bence (#7) dolgozta le. A sikeres rúgással tetemes, 17 pontos előnyre tettek szert, ennél messzebb azonban nem jutottak, a második negyedtől kezdve kicsit a Steelers offense-e is leült, és a Bulldogs védelme is összeszedte magát.
A játék képe kicsit hasonló volt a Gorillaz elleni első mérkőzéséhez, ugyanis az Újpestnél a védelem és a speciális csapatrész (nagyon jó visszahordásokkal) tartotta a csapatot, az offense viszont eközben nem nagyon haladt - igaz, a Gorillaz meccshez képest jobban játszottak.
A védelem olyannyira tartotta magát, hogy a Bulldogs részéről minden pontot ők szereztek – a következő Steelers támadásnál Berecz Ádámon (#12) csináltak hatalmas sacket, mely során az irányító elejtette a labdát – erre pedig egy védő vetődött rá az end zone-ban. Mészáros extrájával 7-17-re szépítettek, innentől pedig elindult a three and outok ideje.
A Bulldogs támadását egy roughing the kicker büntetés tartotta életben, azonban hiába maradt náluk a labda, egy sack után kénytelenek voltak ismét rúgni – ezúttal pedig a vendégek már nem bántották a rúgót, sőt, Lakatos minden védőt kikerülve és kihasználva a nagyszerű blokkokat 81 yardos TD-t vitt vissza. Horváth rúgásával 24 pontra duzzadt a vendégek eredménye – akkor még senki sem gondolta volna, hogy a mérkőzésen többet már nem láthatunk tőlük.
Következett egy újabb sikertelen Bulldogs támadás, majd egy kihagyott Steelers mezőnygól kísérlet. Egyik offense sem találta magát, szinte minden támadás harmadik után puntban végződött. Nem sokkal a negyed, és egyben a félidő vége előtt a Bulldogsnak sikerült az ellenfél 30 yardosán rávetnie magát egy fumble-re, azonban Müller Csaba (#35) interceptionje révén nem sokáig örülhettek a labdának – a lehalászott passzal pedig véget ért a félidő.

A harmadik negyed ott folytatódott, ahol a második véget ért – punt hátán punt mindkét oldalon. Az egysíkú játékban némi felüdülést jelentett a Bulldogs punt visszahordásból szerzett TD-je, ezt azonban visszavonták, így maradt az állás 7-24. A megismételt rúgás után a hazaiak ugyan eljutottak 10 yardon belülre, negyedikre azonban nem tudták begyötörni a labdát. A Steelers szorított helyzetben találta magát, amivel a Bulldogs élni tudott- a védelem a korábbi fumble recovery TD után most egy safetyt osztott ki, mellyel véget is ért a negyed.
Az utolsó játékrész változatlanul a punterekről szólt, ám a lefújás közeledtével egyre több felesleges szabálytalanság is előfordult – late hitek és odaszólogatások. A találkozó azonban kontroll alatt maradt.
A Steelers ilyen büntetéseknek köszönhetően jutott 10 yardon belülre, itt azonban Kovarik Zoltán (#52) húzta le Farkas passzát, nem születtek tehát újabb pontok. Két újabb punt után majdnem jött egy újabb hazai interception, ezt azonban inferference miatt érvénytelenítették. A Steelers tovább haladt, a végére azonban maradt egy érvényes labdaszerzés is – Murvai Péter (#22) szerezte meg a nem neki szánt labdát. A turnover után azonban már nem maradt idő újabb játékra, így a Steelers nyert 24-9-re.

A Bulldogs támadói ezen a napon sem találták magukat, igaz, nem Czuprik Zoltán (#5), hanem Imre Balázs (#10) irányította őket. A védelemben és a speciális csapatban bízva azonban nem jutnak sokra - ráadásul már csak idegenben lépnek pályára.
A Steelers szépen javított a Gorillaz elleni hazai vereség után, azonban a folytatásban nem szabad így leülniük a vezetés megszerzése után.

(A szerkesztő kiegészítése: saját statisztikánk szerint a harmadik Steelers-TD is még az első félidőben született, illetve a második hatpontos akciót Paulenka László vitte be; ez a két adat a mafl.hu tudósításában eltér.)

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs