Az ezüstérmek száma idén is nőtt eggyel

"Lehet, hogy a szezon legjobb meccsét láttuk, és lehet, hogy az elmúlt öt év top5 meccsét láttuk! Kiélezett meccs volt, nagyon szép jelenetekkel. Ebben a meccsben minden benne volt! Mindenféle turnover - egyedül safety nem. Fumble, interception, picksix, volt futott TD, passzolt TD, egy csomó trükkös játék, onside kick - minden, amiért ezt a játékot imádjuk" - így jellemezték a múlt szombaton történeket az Overtime című műsorban. A DigiSport tévé és a Fűzővel kifelé! weboldal riporterei a hétvégén magunk mögött hagyott HFL-döntő tanulságairól készítettek podcastet. Mivel a finálé egyik azóta is sokat méltatott szereplője a Miskolc Steelers volt, a klub weboldalán is van mit összefoglalni a 2018-as szezonzáróról.


Zsinórban harmadszor jutott el az utolsó csatáig a magyar amerikaifutball-bajnokság elitligájában az Acélcsapat s játszhatott az elsőségért. S mint a korábbi két alkalommal, tette ezt úgy, hogy mindvégig volt esélye a győzelemre, vezetett a mérkőzésen és csak az utolsó percek adok-kapokjában dőlt el, éppen kinek jut az arany és kinek az ezüst. Most, tavaly után másodszor, a kevésbé fényes érem lett az acélosok teljesítményének jutalma. A Budapest Wolves, amely szezon közben Felsőzsolcán még vereséget szenvedett a borsodi gárdától, most visszavágott és elhódította a Hungarian Bowl kupáját. De ez megint csak hajszálon múlt - a Steelersnek az utolsó fél percben is megvolt a sansza, minimális hátrányban támadhatott a fordításért és győzelemért... a szerencse pedig ezúttal nem állt a miskolciak mellé. (Ellenkezőleg, mint tette azt 2016-ban.)

Az alábbiakban a találkozóról az egyesület, illetve az esemény Facebook-oldalán élőben adott szöveges közvetítés révén adunk áttekintést, Kozma István (Észak-Magyarország/Borsod Online) fotóival illusztrálva. Az olvasás után akár a teljes mérkőzés is megtekinthető, a digis felvétel oldalunkon közzétett videója révén.

HFL magyar amerikaifutball-bajnokság, döntő:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 34-30 (14-7, 7-7, 6-7, 7-9)
Újpest, Szusza Ferenc stadion
Miskolci pontszerzők: Jónás Máté TD (interception return), 1 mezőnygól és 3 extrapont-rúgás, Andre Whyte 3 TD (2 futott, illetve 1 elkapott, Vasyl Jordan passzából).

1. negyed:
A Wolves kezdte a meccset, az első drive a félpályán elakadt volna, de trükkös játékkal túllépnek a negyedik kísérleten. A drive touchdownnal ér véget egy belső futás révén. Wolves-Steelers 7-0
A második drive, és máris 14-0... A Steelers ellentámadása ugyanis interceptionnel zárul, még a saját térfélen: Jordan passzát Uribe elejti, a labda Lewis kezébe pattan, aki könnyedén visszahordja, TD.
Miskolci fumble a Farkasok end zone-ja előtt egy yarddal! Újabb turnover... De a gólvonal mögül passzolni kényszerülő Bencsics Márk átadása is rossz: Jónás Máté füleli le, hogy vissza is hordja touchdownra. Majd ugyanő az extrát is berúgja, 14-7
Az első negyed 14-7-es állásnál ér véget. A Farkasok maradnak támadásban, de két büntetés jelentősen visszaszorította őket...


2. negyed:
Zsinórban négy támadóhiba viszi hátrébb és hátrébb a pestieket. A negyediket már nem is kéri a vendégcsapat. Negyedikre puntol a Wolves.
8 yardról indul az attak.
De hiába tör előre majdnem félpályáig a Steelers-offense, Vasyl Jordan hibája újabb INT-et eredményez. A Wolves pedig gyorsan büntet, passzolt touchdownnal. 21-7


A miskolci offense sem marad pont nélkül az első félidőben! És a "gólkirály" Whyte sem: lassú, változatos drive zárásaként tör be a gólterületre, 3-4 védőt lerázva, TD, és 21-14 másfél perccel a szünet előtt.
És onside kick! Amit megszerez a rúgó csapat, a Miskolc! Újra támadhat, és... nem sikerül pontra váltani a megszerzett lehetőséget, punt negyedikre.
Így ér véget a játékrész. Wolves-Steelers 21-14


3. negyed:
Steelers-drive nyitja a második félidőt. Whyte egyszer kiszabadul, és csak 4 yardnál tudják megállítani. Következő nekifutásra már sikerül az end zone-ba brusztolnia magát, TD, 21-21
A wolvesos kickoff-visszahordásnál majdnem megszerzi fumble révén a labdát a vendégcsapat, de már lent volt a returner, marad a támadás joga a pestieknél.
Lenner futásaival biztosan jönnek előre a Farkasok. 1st and goal... És bár Bencsics mély passzát Jónás bravúrosan leüti, a következő screen pass ellen már nincs eszköze a piros-ezüstös defense-nek. TD, de az extrát blokkolják, 27-21.


4. negyed:
Jordan 30 yardos irányítófutásával, majd Uribe elkapás utáni yardjaival red zone-ban az Acélcsapat. De negyedikre se sikerül közelebb jutni... Marad a mezőnygól és a szépítés, 27-24
A védelmében bízott a Miskolc - és bejött. Puntra kényszerítik a Farkasokat.
Trükkös játék! Whyte passza a félvonalnál egyedül álló Ushenkónak, aki megbotlik, ezért nem tudja elérni a gólvonalat, beérik. Red zone-közelben a Steelers. És Whyte most nem passzol, hanem elkapja Jordan passzát! Jónás extrája rossz, de a TD az TD, 27-30, előny itt!


Három perccel a vége előtt videózni kell a bíróknak, megvolt-e a Wolves passzolt touchdownja, sikerült-e benyújtani a labdát... És igent ítélnek. (Megváltoztatva a korábbi nemet.) 33-30
25-ről indulhat az utolsó attak. Whyte 5 yardos futása. Whyte 3 yardos elkapása. Uribe elkapása, 1st down. Másfél perc, négy pont hátrány.
Uribe elkapása. 21 yard hátra.
Ushenko elkapása. 12 yard.
És amikor Jordan estében elengedett passza felperdül és Wolves-játékos kezében landol, eldől, hogy a Budapest Wolves nyeri a 2018-as HFL-döntőt a Miskolc Steelers ellen.A digisport.hu összefoglalója
A Steelers-szurkolók büszkék a csapatukra
Fotógaléria a sportági szakszövetség FB-oldalán
Nagylátószög: amerikaifoci-ünnep


mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs