Kétszer Pesten, majd háromszor itthon

Január közepén elkezdődött a felkészülés 2019-es bajnoki szezonra. Múlt kedden lezajlott az első edzés, amit csütörtökön követett a második, s ebben a beosztásban folytatódik a tréningek sora a következő hetekben (lásd a jobb oldali menüsorban a pontos adatokat).

A tét és a cél: rajtra készen eljutni az idei HFL-idény kezdetét jelentő tavaszi dátumig.
Mint a napokban ismertté vált, a Miskolc Steelers az aktuális versenysorozatot április 7-én kezdi, a fővárosban, majd húsz napra rá ugyanott folytatja, hogy a hazai bemutatkozásra egészen május közepéig kelljen várni. Akkor a Hungarian Football League ismét nemzetközivé bővült mezőnyének friss tagja, az ukrán Kyiv Capitals látogat a borsodi megyeszékhelyre (azaz minden bizonnyal, az utóbbi években megszokott módon: Felsőzsolcára). A kijevieket a következő héten a fehérváriak követik látogatóként, majd június elején jön a harmadik itthoni derbi az ötödik bajnoki riválissal, a győriekkel. Mint a fentiekből kiszámítható, 2019-re hatcsapatos formában indul el a magyarországi amerikaifutball-bajnokság elitligája. A tavalyról maradt öt mellé a szomszéd országból nevező vendégek csatlakoznak (minden meccsüket Magyarországon játszva). Az alapszakaszt követő négy meccsel, valamint a döntővel együtt tehát húsz mérkőzésből áll a soros HFL-szezon, amely a fináléval július 7-én zárulhat.

Az Acélcsapat alapvetően azonos kerettel és szakvezetéssel vág neki a küzdelemsorozatnak, a vezetőedzői poszton Meechie Eatonnal, akinek elsőszámú segítője Aggod Péter játékos-edző. A stáb harmadik tagja, Varga Zoltán ismertette az aktuális helyzetet az Észak-Magyarország című napilapban (és a Borsod Online-on):
– Eddig pihenőn voltak a játékosok, hiszen nagyon hosszú volt a szezon, illetve egyénileg készült mindenki – mondta lapunknak Varga Zoltán, a Miskolc Steelers másodedzője, aki hozzátette, hogy a téli szakaszban keddi és csütörtöki napokon lesz mindig foglalkozás, a kinti munkát várhatóan március elején kezdik el.
– Vezetőedzőnk marad Eaton Demetrius Lamar, aki Andre Whyte-tal együtt visszatért hozzánk Japánból, Tokióból – sorolta Varga Zoltán. – Andre tavaly 1300 yard felett futott, az alapszakasz legjobb játékosa, MVP-je volt, örülünk, hogy továbbra is számolhatunk vele. Nagy változásokat nem tervezünk a keretben, az biztos, hogy kevesebb ukrán importjátékosunk lesz, ezzel összefüggésben még jobban próbálunk támaszkodni a saját nevelésű futballistáinkra. Bár a csapat kevesebb, de a bajnokság maga sokkal erősebb lett, ugyanis mindegyik csapat komolyan erősített, erősít. Így aztán nem lesz egyszerű jó eredményt elérni, de természetesen a közelmúlt kötelez bennünket...

Ehhez kapcsolódóan Molnár István cikke ("Kötelezi őket a közelmúlt") azzal a megjegyzéssel zárul:
"A borsodiak az elmúlt három évben egyaránt döntősök voltak, 2016-ban nyertek, 2017-ben és 2018-ban pedig ezüstérmet akasztottak a nyakukba."
Itt hozzuk szóba, hogy a Steelers a 2018-as eredményekre alapuló szavazáson a megyei napilapnál és webportálnál Az év sportolói között az ötödik szerezte meg a felnőtt csapatok kategóriájában. (Előtte a DVTK Jegesmedvék, a DVTK női labdarúgói, a Miskolc Bodybuilding Team és a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabdázói végeztek az olvasói szavazatok révén.)
És tegyük hozzá, a városi önkormányzat is elismerte a miskolci amerikaifutballisták sikereit. A polgármesteri hivatal évvégi ünnepségén a Miskolc Steelers is a vendégek körét gyarapította. A Minap hetilap cikke: Sportolók és edzők sikeres, eredményes munkáját ismerte el a város (Részletes névsor, képgaléria)



mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs