A zöld 4-es a holtszezont is életre kelti

Alighanem a tegnapi Népsportból (Nemzeti Sport) értesülhettek legtöbben arról, hogy a Favre-saga még korántsem ért véget... Vagy ki tudja. Mindenesetre a legendás (nemhogy már életében, de még aktív pályafutása során legendává vált) quaterback esetleges visszatérésének, pontosabban újbóli maradásának szépszámú hívei, rajongói bizonyára felhőtlenül örülnek - örülnének -, tisztelői és más NFL-kedvelők körében ugyanakkor talán fenntartások is megfogalmazódnak: kell-e, s ha igen, meddig lehet ezt még „húzni”?...
De álljon itt az alaphír szárazon, majd a hazai szakportálok némiképp bővebb leírásai a témáról.

„Elképzelhető, hogy a visszavonulását már háromszor bejelentő, majd kétszer visszatérő Brett Favre mégsem hagyja abba a játékot: a legendás irányító amerikai lapértesülések szerint a Minnesota Vikings NFL-csapatával tárgyal.”
(Megelőző NSO-cikk, február 12.: Brett Favre egy év elteltével ismét bejelentette visszavonulását)
Mondhatni, mindent elért, amit lehetett, de nem tud elszakadni szeretett sportágától - ez a fejlemények, hm, tiszteletteljes leírása... Mondhatni, mindent elért, amit lehetett, de nem tud elszakadni szeretett sportágától - ez a fejlemények, hm, tiszteletteljes leírása...

Az nfl.hu cikke:

Brad Childress, a Minnesota Vikings főedzője szerda délután elutazott, hogy látogatást tegyen Brett Favre-nál Mississippi-ben. Az évek óta visszavonuló, majd mégis visszatérő irányító tavaly nagyon szeretett volna a Vikings színeiben játszani, de akkor ezt előző csapata, a Green Bay Packers megakadályozta. Most semmi sem áll az útjában, hogy ezt megtegye, talán csak a kora, hisz a zseniális játékos idén októberben tölti be a 40. életévét. Ha Favre újra játszani szeretne, akkor egy apróbb műtétre szorul előtte (nem, nem az agyával van baj, a jobb vállát kellene rendbe tenni), erre akár már a jövő héten sor is kerülhetne. Ahogy megszokhattuk ezt a közelmúltban, Brett Favre nélkül nincs igazi offseason.

A kickoff.hu cikke:

Favre: újratöltve? - Állítólag ezen a héten tárgyalni fog a QB - Egy jelentés szerint Brett Favre ezen a héten találkozni fog Brad Chikdress-szel, a Vikings vezetőedzőjével, hogy a 2009-es folytatás lehetőségéről beszéljenek.
Egy olyan névtelen forrásra hivatkozva, aki közvetlen információkkal rendelkezik a két fél tárgyalásával kapcsolatban, a tudósítás azt állítja, hogy a Vikings még a minicamp kezdete előtt választ vár Favre-tól. Az írás azt is hozzátette, hogy Brett apó ügynöke, Bus Cook épp olyan NFL-es QB edzőt keres, aki jelenleg nincs alkalmazásban, mindezt azért, hogy Mississippi-ben az irányítóval dolgozzon.
Ez a második alkalom, hogy Brett Favre a visszavonulás mellett döntött. A 2007-es szezon után otthagyta a Green Bay Packers-t, majd egy hónappal később meggondolta magát. Akkor állítólag a Vikings-hez akart menni, de tavaly augusztusban a Packers a Jets-nek trade-elte az irányítót. Miután a Gang Green az utolsó 5 hétben 1-4-es mutatót hozott össze, így nem jutottak be a rájátszásba, Fvare ismét a visszavonulás mellett döntött. A Jets hivatalosan múlt héten bocsátotta el Brett apót, miután draftolták Mark Sanchez irányítót, így szabaddá tették az utat Minnesota felé. Ha csere által került volna Favre a Vikings-hez, a Jets három 1. körös pick-kel tartozott volna a Packers-nek.
Hétfőn Favre állítólag nyomatékosan tagadta, hogy tovább szeretne játszani. Nem is biztos, hogy képes lenne rá, hiszen a dobó karjában elszakadt a bicepsz. Úgy döntött, nem fekszik kés alá, emiatt sokan biztosra vették, hogy ezúttal komolyan beszélt a QB. Azonban a tudósítás szerint Favre abban bízik, hogy a sérülés hosszú pihenővel meggyógyul műtét nélkül is.
Pillanatnyilag Tarvaris Jackson és Sage Rosenfels az első két irányítója a Vikingeknek, de ha Favre odakerül, nyilván azonnal lejjebb szorítja őket. Jól ismeri a Vikings néhány edzőjét, főleg Darrell Bevell offensive coordinator-t.

Utóbbi hírportál máris egy komoly/provokatív/illúzióromboló összeállítással is jelentkezik (fordításban): „10 ok Favre visszatérése ellen

Győzzük meg az irányítót!  - Most már talán az újságírók elhagyhatják Hattiesburgöt. Vagy talán mégse, Brett Favre-nál ki tudja?
A Yahoo! Sports csütörtöki jelentése szerint Favre nem tér vissza az NFL-be. A beszámoló szerint a QB az elmúlt néhány nap valamelyikén felhívta Brad Childress-t, a Minnesota Vikings vezetőedzőjét, és elmondta neki, hogy nem gondolta meg magát, nem tér vissza. Favre és Childress sem nyilatkoztak a sajtónak. Amíg ezt megteszik, jöjjön 10 (nem csak komoly) ok, ami Brett apó visszatérése ellen szól.
   1. Hitelesség. Már egyszer tanúi lehettünk Favre visszavonulásának, és visszatérésének is. Ha még egyszer megteszi, a következő alkalommal, ha farkast kiált, senki nem fog mozdulni.
   2. Packers-rajongók. Sok Sajtfejű még mindig imádja Favre-ot. De ez meg fog változni, ha a Vikings-hez megy játszani. El lehet képzelni, mennyire csalódottak lennének a rajongók, ha Brett Favre lila mezben szaladna ki a Lambeau Field alagútjából. Ez esetben többé nem Ted Thompson, a Packers GM-je lenne a „gazember”, hanem Favre.
   3. John Madden. Egy football-kommentátor sem szerette annyira Favre-ot, mint Madden. Milyen szépnek találná az egykori edző, ha egyszerre vonulnának vissza, Madden ugyanis idén megtette…
   4. Fedettpályás football. A fedett stadionok sosem feküdtek Favre-nak. A Metrodome-beli mutatója 6-10. Ha nyolc hazai meccset kellene ott játszania, dobna 30 interception-t. Na jó, nem. Talán csak 25-öt.
   5. Extra bevétel. Favre jól néz ki a farmer-reklámokban. Azonban ha visszavonul, akár 15 kiló is felugorhat, így egy csomó pénzt leakaszthatna valamelyik fogyasztószeres cégtől, és újra formába lendülhetne.
   6. Sérülés. Nem hinném, hogy az öregedő irányító annyira szeretné, ha James Harrison, Osi Umenyiora, Lance Briggs, vagy bármelyik keményfiú a Vikings ellenfelei közül kilapítaná. Favre zsinórban, kihagyás nélkül lejátszott meccseinek száma az egyik legmegkapóbb eredménye, mintegy jelképe a keménységének. De előbb vagy utóbb egy irtózatos ütés útjába kerülhet, amit egy irtó kemény srác oszt ki neki, azt pedig senki nem szeretné látni. Mindent összevetve, Favre egészségesen úszta meg profi pályafutását. És elég pénzt összeszedett ahhoz, hogy élvezni tudja életének hátralévő napjait, amiből még elég sok van.
   7. Training camp. Ha visszatér, a Vikings ott akarja majd látni az edzőtáborban, hogy lássák, egészséges. A fiatal játékosok nem szeretik az edzőtábort, az idősek egyenesen gyűlölik. Annak ellenére, hogy szinte biztos, hogy Childress óvatos lenne Favre napi két edzésével kapcsolatban, miért kellene még egy nyarat vállvédőben töltenie az irányítónak? Tavaly kiügyeskedte, hogy ne kelljen edzőtáboroznia, és milyen az előszezon? Még Roger Goodell főbiztos úr is l akarja rövidíteni.
   8. Jegykövetelések. Ha csatlakozna a Vikingek-hez, szegény Favre újra kitenné magát a jegyet kérők rohamának. Amint valaki visszavonul, többé nem zaklatják ilyesmivel. És nincs az a visszavonult játékos, akinek ez hiányozna.
   9. Korosztálykülönbség. Favre minden bizonnyal egyre öregebbnek érzi magát, ahányszor körülnéz egy NFL-es öltözőben. A csapattársak a fiai lehetnének, akik olyan zenét hallgatnak, amiről Brett apó még csak nem is hallott. Kinek hiányzik ez?
  10. Kritikusok. Amikor Favre dob egy interception-t, igencsak le szokták húzni. Ha vasárnap esténként a pálya helyett a farmján tevékenykedne, másnap senki nem kritizálná a munkáját.
A felsorolt okok közül talán nem mindegyik győzné meg Favre-ot, hogy maradjon visszavonult (lássuk be, nem is mindegyik alkalmas erre). Az azonban biztos, hogy minél tovább húzódik, annál nehezebb komolyan venni.

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs