Hazai pályán kezdheti a felzárkózást az Acélcsapat

A két forduló után kettészakadt HFL-mezőny második felének tagja jelenleg a Miskolc Steelers; jó hír viszont, hogy a rájátszásba jutás nincs veszélyben, és továbbra is minden adott, hogy a csapat esélyt nyerjen a döntőig menetelni. Három éve, két éve, és egy éve is megtette ugyanezt, mint emlékezetes. A jelenlegi kedvezőtlenebb helyezés és mérleg is elsősorban annak tudható be: valószínűleg legerősebb, egyaránt fővárosi ellenfeleivel, ráadásul a legutóbbi idények bajnokaival mérkőzött a kék sisakos gárda a tavasszal már lezajlott fordulókban.

A másik oka, hogy pontszám tekintetében beragadt a bajnoki rajtnál a borsodi résztvevő, az irányítóhelyzet körüli szerencsétlen fordulatok. Előbb az évek óta stabil vezéregyéniségnek, a sikerek egyik fő letéteményesének számító Vasyl Yordan, azaz Jordán László esett ki a QB poszról, majd a helyére beugró, eredetileg elkapónak szerződtetett, idegenlégiós Jeremy Dixon sérülése folytán maradt újra irányító nélkül az Acélcsapat. Úgyhogy villámigazolással kellett pótolni, méghozzá Morris Carson személyében érkezett az újabb próbálkozó.
Érdekesség, hogy a harmadik fordulós ellenfél kerete is amerikai játékossal bővült épp nemrégiben. A vasárnapi rivális Kiyv Capitals igazolta le ugyanis a HFL-be visszatérő Troy Rice-t, akire jól emlékezhetnek a miskolci drukkerek.

Mindkettejüket kiemelten említi meg a sportági szakszövetség szokásos beharangozó cikke, amelyből idézünk:
Vasárnap is rendeznek egy találkozó. A Miskolc Steelers először játszik hazai pályán, a vendége pedig a Kiyv Capitals lesz. Az Acélosok eddig mindkét meccsüket elvesztették az alapszakaszban, így most kötelező lesz nyerni. Különösen a hazai közönség előtt. A Cowbells ellen már volt egy negyednyi kiváló játéka a Miskolcnak, viszont azt a kezdőlöketet nem tudta kihasználni a győzelem megszerzéséhez. Amennyiben a Steelers-offense négy játékrészen keresztül tudja stabilizálni jó teljesítményét, akkor meglesz az első siker. Ehhez nagy segítséget nyújthat az új irányító Morris Carson, aki a hét közben érkezett a Miskolchoz.
A Kijev is egy új igazolást mutatott be a héten. Visszahozta ugyanis a HFL-be Troy Rice-t, aki a francia bajnokságot hagyta ott a magyar elitliga kedvéért. A Steelers számára pedig igen csak ismerős lehet Rice, aki három évet töltött az acélvárosiaknál. Viszont néhány ukrán játékos is pályára lépett már a borsodiaknál. Így a Capitals számára már nem annyira ismeretlen a miskolci gárda. Emellett a Kijevnek sincs még idén győzelme, így még elszántabbak lesznek a játékosok vasárnap.

A mafsz.org-on a két szakvezető prognózisa is olvasható:
Varga Zoltán (Miskolc Steelers): - Az edzésen működnek a playjeink, de a meccseken nem mindig. Erre is kerestük a válaszokat az elmúlt hetekben. Egy jó felkészülésen vagyunk túl eddig. Nem rossz csapat a Capitals, Troy leigazolásával csak erősödtek, de több egykori steelerses is szerepel a keretükben. Egy fizikális együttes, amely minden egyes yardért küzdeni fog.
Georgij Verbenko (Kiyv Capitals): - Troy érkezése számunkra nagy löketet adhat, de egyben egy újabb variációs lehetőséget is nyújt az offense-nek. A Miskolcot ismerjük és ők is ismernek minket. Így mindkét csapat jól fel fog készülni a másikból, és aki kevesebb hibát vét, az nyeri meg a párharcot. Szoros küzdelem lesz és nagyon kevés lesz a különbség a két együttes között.

A mérkőzés adatai tehát a következők:
Miskolc Steelers - Kiyv Capitals, 2019. május 12., vasárnap, 15 óra
Felsőzsolca, sportpálya (Bolyai utca), belépő: 1000 Ft

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs