A tét nem a rájátszás: hanem a becsület

És a hazai pálya a rájátszásban? Bármilyen furcsa, a szezonban az alapszakaszi meccseinek már biztosan a 80 százalékát elveszítő, mélyen a várakozások alatt teljesítő Acélcsapat számára adott az esély, hogy kedvező körülmények között folytassa a bajnoki menetelést a következő hetekben. Mert bár április eleje óta két idegenbeli, majd két hazai mérkőzésén is alulmaradt, elég a mostani, az utolsó derbit hoznia az alapszakaszban, hogy elérje az ötödik helyet, és a harmadikkal vívjon az elődöntőbe jutásért két hét múlva. A HFL mezőnye ugyanis erre az esztendőre hat résztvevősre szűkült, és a kiírás következtében mindenki playoffba jut: az első kettő kiemeltként, a másik négy gárda pedig a wild card körbe. Ott pedig, a június 15-16-i hétvégén azok a kijeviek lehetne a Miskolc Steelers riválisai, akik minden HFL-es bajnokijukat idegenben (értsd: Magyarországon) játsszák, így várhatóan a következőt is. Akár Miskolcon (azaz a felsőzsolcai pályán).

Mindenesetre az ötödik helyhez az Acélosoknak meg kell nyerniük idei első meccsüket, és ehhez keresve sem találnának jobb partnert, mint a szintén négy vereséggel álló Győrt. A Sharks ráadásul idegenben kell hogy küzdjön az utolsó hely elkerüléséért; aki hatodik lesz, annak az Enthroners lesz az ellenfele majd a wild card-körben (természetesen a a fehérváriak pályaválasztásával).

Az előző három szezonban sikert sikerre halmozó, hazai bajnokit, sőt, egyáltalán, bajnokikat alig vesztő, a 2017-es idényt például száz százalékos alapszakasszal teljesítő Miskolc Steelers számára mindazonáltal a fő tét az: a 2019-es pálfordulás teljessé válik-e. Azaz: lesz-e egyáltalán győzelme az Acélcsapatnak idén, vagy anélkül kell június közepén nekifognia majd a nyári szünetnek és a már 2020-ba vezető holtszezonnak. A mérleg vasárnap délután 3 órára máris 1-4-re javítható.

Miskolc Steelers - Győr Sharks, 2019. június 2., vasárnap, 12 óra
Felsőzsolca, sportpálya (Bolyai utca), belépő: 1000 Ft


Így ír előzetesen a találkozóról a sportági szakszövetség weboldalának cikke:

Furcsa ezt leírni, de a vasárnapi Miskolc Steelers-Győr Sharks tétje az, hogy ki fog hazai pályán játszani a wild cardban. Ez még magában leírva nem is olyan egetrengető dolog. De mivel a meccs győztese a negyedik, Kijevben nem játszó Capitalst kapja, így már érthető. A Miskolc eddig otthon mindig nagyon kiélezett csatákat vívott a Győrrel, és ez minden bizonnyal vasárnap sem lesz másképp látva a maródiak listáját a Steelersnél. Miután mindkét irányítójuk sérült adott a kérdés, hogy vajon reaktiválják-e az Acélosok Vasyl Yordant?

A Sharksnál az lesz a kérdés, hogy utolsó nekirugaszkodásra tudnak-e nyerni az alapszakaszban? Két meccs óta Dustin Hawke Willingham irányítja a csapatot a pályán belülről is. Vannak már szép megmozdulásai a Cápáknak, de továbbra is döcög az offense. Talán most lesz lehetőségük egy jó meccset összerakni a sok helyen megfoltozott Steelers ellen.

Varga Zoltán, a Miskolc Steelers játékosedzője: - Alakul a helyzet, már kezdenek visszatérni a sérültjeink. Fontos lenne számunkra, hogy most nyerjünk, mert akkor az 5. helyet megszerezhetnénk és akkor hazai pályán játszhatnánk a wild card körben. A Győr ellen azonban mindig nagyon nehéz volt nyerni otthon. Igazából nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Viszont most is egyértelműen győzni szeretnénk.

Dustin Hawke Willingham, a Győr Sharks vezetőedzője: - Nagyon fontos ez a találkozó. Meechie-t személyesen is ismerem, és tudom, hogy magasszintű tudással rendelkezik. Nem nagyon törődöm azzal, hogy ott kik sérültek, inkább arra kell koncentrálni, hogy miben jók. Ha itt nyernénk, akkor azzal egy fejlődési folyamat fontos szakaszát érnénk el. Úgy gondolom, hogy az utolsó labdabirtoklásig kiélezett csatát láthat majd a közönség.

Ugyanezen a hétvégén egyébként a többi fronton is lezárul a Maker's Mark Hungarian Football League alapszakasza. A Budapest Cowbells szombaton legyőzte a Fehérvár Enthronerst, a Budapest Wolves pedig a Kyiv Capitalst. A pesti csapatok lettek a kiemeltek, és csak három hét múlva, az elődöntőkben lépnek ismét pályára.
Budapest Wolves - Kyiv Capitals 42-14 (7-0, 14-14, 7-0, 14-0)
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 12-13 (6-0, 0-0, 6-7, 0-6)

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners -Miskolc Steelers

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK

július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs