Akik a Steelers-család tagjai maradnak örökre

Négy halottja van immár a Steelers-famíliának... Nádi Gyula csatlakozott nemrég a korábban elveszett "ezüst-piros sisakos" hozzátartozókhoz. Két sportvezető, egy vezérszurkoló és egy játékos alkotja a sors akaratából sosem fogyatkozó, hanem csak bővülő keretű mennyei csapatot.

Elsőként a frissen alakul csapat, a frissen létrejött, majd következő esztendőben már a bajnokságban próbálkozó Acélosok leglelkesebb drukkere, Ploppné Éva távozott, 2007-ben. Mint róla írtuk anno, "az Acélcsapat első generációjának tagjai között található testvérhármas, Marci, Máté és Laci édesanyja a Steelers legelső és leglelkesebb szurkolói között volt. Már kórházba kényszerítette súlyos betegsége, amikor még mindig fiaiért, valamint az ő csapattársaikért, mondhatni, fogadott fiaiért aggódott, szorított. Az egyesület első bajnoki győzelmét már csak a betegágyból követhette, úgy, hogy telefonon 'közvetítették' neki. A mérföldkövet jelentő siker után az egész csapat meglátogatta őt a gyógyintézményben. De már csak fél éve volt hátra."
A diósgyőri temetőben nyugszik.

Egy év sem telt el, és követte őt az egyesület egyik alapítója, alelnöke, Kárpáti Gábor, szintén tragikusan fiatalon. A csapat a 2007-es tavaszi idény második zalaegerszegi vereségéből tért haza, amikor aznap éjszaka megérkezett a halálhír. Nekrológja volt a jelenlegi formájában működő Steelers-honlapon az első e nemben; sajnos, korántsem az utolsó.
A mindszenti temetőben nyugszik.

Egy fiatal sportolót ragadott el a halál legközelebb, 2010 augusztusában, Tompa Rajmundot, szívbemarkolóan szerencsétlen körülmények között, fájdalmasan ifjan. Akkor így emlékeztünk rá: "Rajmi, az utánpótláscsapat erőssége, a 40-es mezszámú cornerback, aki tehetségét már safetyként és linebackerként is megmutathatta, és idén a felnőtt keretben is pályára léphetett, idestova két éve csatlakozott a juniorokhoz, akikkel vállvetve már a tavalyi korosztályos versenysorozatban az Acélosok piros-ezüst mezében futballozhatott. Most pedig a szeptemberi idénykezdetre várt..."
A vasgyári temetőben nyugszik.

Mindeddig utoljára Nádi Gyula temetésén kellett hogy feketébe öltözzön a Steelers-család. Alig néhány hónapja, 2019 júniusának végén hagyott itt bennünket. "A kezdeti időkben felállt hármas klubvezetés második tagja távozott közülünk. Gyulát nem csak azok ismerték széles körben, akik követik az amerikaifutball, a Miskolc Steelers történéseit, hiszen a csapat egyik főszponzoraként, életben tartójaként is köztudott volt róla, hogy a Pokol Csárda vezetője. 2006 táján vezetőtársához, Páll Sándor elnökhöz hasonlóan ő is fia ameikaifocis lelkesedése révén került a sportág közelébe, majd vett részt az egyesület megalakításában. És maradt mindvégig a Steelers kötelékében, élén. Most már tudjuk, élete végéig... Öröm és bánat, siker és kudarc idején egyaránt kitartott a szeretett közösség mellett. Megélt 'mindent', feldolgozhatatlan vereségeket, veszteségeket, de ugyanúgy győzelmeket, bajnoki címeket."
A felsőzsolcai temetőben nyugszik.
mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs