Minap: "Egy felejthető szezonban is megvan a harmadik hely"

A Miskolci Napló hetilap legutóbbi számában Kujan István készített riportot az Acélcsapat szezonzárásáról, évértékeléséről. Ennek a cikknek a szövegét idézzük.

A harmadik helyen zárta a hazai amerikaifutball-bajnokság Divízió I-es osztályának küzdelmeit a Miskolc Steelers. Hektikus éven vannak túl az Acélosok a világjárvány miatt, a jövő pedig ködbe vész az egyesület számára.

Átalakított bajnokság, elmaradt, utolsó pillanatban visszamondott mérkőzések, de ha úgy nézzük, örömre ad okot, hogy végül dobogón végzett a Steelers. A miskolci amerikaifoci-csapat megnyerte a Keleti csoportot, igaz, ehhez a Budapest Wolves visszalépése is kellett. Jöhetett tehát a november közepi rájátszás, ahol a szombathelyi NBA Crushers volt az ellenfél. A tét a döntőbe jutás volt. Az Acélosok egy pontgazdag találkozón szenvedtek 34-30-as vereséget, semleges pályán.
- Nehezítette a helyzetünket, hogy még a mérkőzés előtti napon is elveszítettünk játékosokat a fertőzésveszély miatt. Kevesebb mint kéttucat bevethető emberrel utaztunk el a találkozóra, míg az ellenfelünk 45 fős kerettel érkezett Diósdra - nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Aggod Péter szakosztályvezető. - Ez a hátrányunk sajnos kijött a mérkőzésen. Alapvetően jobb csapat a miénk, de most mind védekezésben, mind támadásban pályán kellett lennie a keret nagy részének, így a végére egyszerűen "kidurrantunk". A támadásban elkövetett hibáinkat pedig kihasználta a Crushers, így sikerült fordítaniuk a zárónegyedben.

Ameddig csak erejük engedte, küzdöttek tehát a miskolciak, a szakvezetés is elégedett volt a hozzáállással az egész idényben. (A döntőt egyébként november 28-án, szombaton rendezik, a szombathelyiek ellenfele a Győr Sharks lesz – a szerző.) - A koronavírus-járvány azonban rányomta a bélyegét az egész 2020-as évre - összegzett Aggod Péter. - A küzdéssel és az akarással teljesen elégedettek vagyunk, de a járvány miatt sok játékost veszítettünk, de más téren is problémák merültek fel: több szponzorunk is visszalépett, és nehéz volt állandóan alkalmazkodni a változó körülményekhez. De összességében azért örömre ad okot, hogy bekerültünk a magyar bajnokság legjobb négy csapata közé, sőt felállhattunk a képzeletbeli dobogó harmadik fokára is. Ez azért nem olyan rossz eredmény.
A jövőt illetően azonban bizonytalanságának adott hangot a szakosztályvezető. - Jelenleg minden érintett csak sok-sok kérdőjelet lát a járvány miatt. Nem tudjuk még például, hogy (az idén a tavaszi karantén miatt elmaradt) HFL elindul-e jövőre, és a járvány végét sem látjuk. Amíg utóbbit nem jelentik be egyértelműen, addig nem tudok biztosat mondani a folytatásról. Talán a Divízió II szóba jöhet, illetve azt mondom, hogy 2021-ben az utánpótlást kellene megerősítenünk. A szintén miskolci Renegadesszel történt fúzió jól sikerült, ez bizakodásra ad okot, szeretnénk tárgyalni a folytatásról. Én egyébként úgy látom, hogy őszre rendeződhet megnyugtatóan a járványhelyzet. Mindenképpen szeretnénk folytatni, és reméljük, hogy a körülmények - szponzorok, pályafoglalás - is úgy alakulnak, hogy a Steelers is elindulhat valamelyik hazai bajnokságban. Még egyszer mondom azonban, ez nagyban függ attól, hogyan alakul a járványhelyzet, hogy mikor lesz vége, milyen szabályokkal, korlátozásokkal rendeznek újra focimérkőzéseket.

Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34 (7–6, 7–6, 9–8, 7–14)
Miskolci pontszerzők: Charles Wort 3 TD (mindhárom futott), Szalóki János 1 TD (elkapott), Jónás Máté 3 extrapont-rúgás és 1 mezőnygól.
A mérkőzés felvételének kivonata itt.

Az Absolute Live Divízió 1-es magyar amerikaifutball-bajnokság döntőjét november 28-án a Győr és a Szombathely vívta, Nyíl település sportpályáján:
Győr Sharks - NBA Crushers 32-13
Így bajnokok tehát a kisalföldiek. Videóösszefoglaló itt tekinthető meg.

Egy jelenet a Diósdon november 22-én lejátszott elődöntőről (piros felsőben az Acélosok védői):

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs