Két hét múlva Pannon Bowl! - Miskolcon?

Megvan a hatodik siker a Miskolc American Football Team számára. A tét a továbbiakban a TD Store Divízió 1 aranyérme lesz. A döntőben az idén tavasszal egyszer már legyőzött Budapest Cowbells 2 csapata vár a borsodiakra.

Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2 (7-2, 7-0, 14-0, 14-0)
Hazai pontszerzők: Bese Gergely TD (elkapott, Vasyl Yordan passzából), Szalóki János 2 TD (elkapott, Vasyl Yordan passzából), Vasyl Yordan (irányítófutás), Janocskó Kornél TD (elkapott, Vasyl Yordan passzából), Fenyvesi Csaba TD (elkapott, Vasyl Yordan passzából), Jónás Máté 6 extra pont rúgás.
A meccsen a védelmi teljesítmények között is meg kell említeni Jónás Mátét, aki safetyként három interceptiont gyűjtött be.
Érdekesség, hogy a vendégek a szépítést jelentő két pontot a bíróktól kapták, egy intentional groundingnak ítélt, saját célterületen vétett szabálytalanságnak (céltalan passznak) köszönhetően.

A közös Steelers-Renegades csapat ezzel a százszázalékos alapszakasz után az elődöntőt is letudta, és esélyesként várhatja a két hét múlva esedékes Divízió 1-es finálét, a Pannon Bowlt. Annak helyszíne a tervek szerint Miskolc lesz, minden bizonnyal az egyetemi pálya.


A mérkőzésen készült fotók (Mocsári László képei) a Miskolci napló weboldalának galériájában:
https://minap.hu/galeria/miskolc-american-football-team-budapest-titans#lg=1&slide=0A városi hetilap, a Miskolci Napló weboldala így írt a mérkőzésről:
Cikkében a riporter, Kujan István megszólaltatta a győztes miskolciaktól Szalóki János WR-t, illetve a stábból Farkas Máté támadókoordinátort:
- Kicsit mintha bennmaradtunk volna az öltözőben, fejben össze kellett szednünk magunkat. Ez sikerült is, a második félidőben már tudtuk azt hozni, amit mi valójában tudunk. De látszott, hogy jól felkészültek belőlünk, ránk, elkapókra kifejezetten figyeltek, és az irányítónkat is nagy nyomás alatt tudták tartani. A döntőre még inkább rá kell koncentrálni, hiszen egy jóval összeszedettebb csapattal fogunk találkozni. Az rendben, hogy az alapszakaszban megvertük őket, de minden meccs más és más, főleg, ha egy aranyéremről döntő finálé következik.
- A két szélső védőfalemberük nagyon gyorsan és erősen támadta az irányítónkat. Ezzel az első félidőben gondjaink is akadtak, de szerencsére tudtunk úgy változtatni, hogy a későbbiekben ez már ne jelentsen problémát. Csapatunknak több olyan játékosa is van, aki HFL-, sőt akár válogatott szinten is megállná a helyét. Most is akadt több olyan kulcspillanat, amikor felvállalták a helyzetet és villantak. A döntőben többre lesz szükség, mint most vasárnap. Nyilván a győzelem a cél, nem is lehet kérdés. Az alapszakaszban 55:0-ra nyertünk a Cowbells 2 ellen, de ezt az eredményt el kell felejteni; egy döntő teljesen más kávéház, nyilván ők is maximálisan felkészülnek a derbire. Minden mozdulatunkat ki fogják elemezni, valami váratlant is kell majd húznunk.

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs