Steelers: ismét a HFL-ben! - miskolciak két osztályban

Folytatódik a borsodi megyeszékhely amerikaifutball-klubjainak két éve elindult együttműködése, együtt lépnek pályára a steelersesek és a renegadesesek. Visszatér a Steelers név a Hungarian Football League mezőnyébe. Miskolc Steelers név alatt szerepel a kölcsönjátékosokkal mindkét irányban megerősített keret a kiemelt első osztályban, és Miskolc Renegadesként a Div2-ben, vagyis az idén Redda-Futár Divízió II címen meghirdetett harmadosztályú versenysorozatban. (A tavaly használt Miskolc American Football Team név így idén nem lesz forgalomban.)

A HFL-ben 2019-ben játszott utoljára az Acélcsapat, és mint ismeretes, azt megelőző fél évtizedes extraligás szereplését a 2016-os bajnoki elsőség, majd azt követő két ezüstérmes szezon koronázta meg. A legutóbbi két esztendő kimaradt, a 2021-es másodosztályú bajnoki cím (a Div1-ben) azonban ismét arra predesztinálta az egyesületet, hogy a felső osztály nevezzen. Azt egyébként idén Veolia HFL-nek hívják a főszponzor után. Öt csapat szerepel benne: a Miskolc Steelers mellett a Budapest Wolves, a Budapest Cowbells, a Fehérvár Enthroners és a Győr Sharks.
Utóbbi lesz a borsodiak első ellenfele, jövő vasárnap, április 24-én. Ez a szezon második HFL-es találkozója, miután már előző hétvégén (április 6.) lejátsszák a Koronázók és Kolomposok derbijét.
A győri Cápák tehát másfél hét múlva érkeznek Miskolcra, méghozzá az egyetemi pályára. Ugyanoda, ahol steelersesekkel kiegészítve már egy győztes meccsen túl van a Renegades: a másik miskolci csapat április 3-án lejátszotta nyitó találkozóját a Div2-ben, amelyen 38-6-ra győzött a Wolverines ellen. (A harmadosztályban folytatás: 30-án a Rebels Oldboys vendégeként a fővárosban.)

A Veolia HFL 2022-es kiírása szerint a csapatok négy alapszakaszi mérkőzést játszanak, egy csoportban. Az alapszakaszi sorrend nyomán az elődöntőkben az első helyezett fogadja negyediket, a második a harmadikat. A két elődöntő győztese játssza a Hungarian Bowlt, a nagydöntőt, a menetrend szerint július 16-án.
De mit tudhatunk előzetesen a tavaly a másodosztályban rendkívül sikeresen szereplő, de két év kihagyás után a HFL-ben mégiscsak újoncnak tekinthető Acélcsapatról?
A Győrrel tíz nap múlva megmérkőző gárda irányítója várhatóan továbbra is a magyar válogatott Jordán László, azaz Vasyl Yordan. A támadókat segíti majd két kanadai idegenlégiós: Elijah Fera running back poszton és Carson Ouellette, aki wide receiver. (Szó van még egy további honfitársuk érkezéséről.) Az offense-t s egyúttal az egész csapatot az újonnan szerződtetett head coach, Tim Bishop fogja vezényelni; ő a héten érkezik a városba. Korábbi szakmai karrierje az Egyesült Államokon túl a lengyel elsőosztályba, illetve a németországi GFL-be vitte el.

A Steelers további menetrendje:
2022. május 21. Miskolc Steelers - Budapest Cowbells*
2022. június 11. Miskolc Steelers - Budapest Wolves
2022. június 18. Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers
(* május 21-én felcserélődött a pályaválasztói jog a felek között)





mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs