Menekülés a győzelembe?

(Az alábbi beharangozó cikk íródott tegnap az Észak-Magyarország napilap és a Borsod Online hírportál számára.)

Nincs mit tennie az „acélos” amerikaifutballistáknak: csak egy idei második megnyert mérkőzés hozná el a vágyott megnyugvást. Ahogy az újpesti Bulldogokat sikerült idegenben elkapni egy hónapja, ugyanúgy kellene most a dunaújvárosi Gorillákat is. Ám kétszeresen is nehéz lesz: mint emlékezetes, mind egyik, mind másik csoportriválisától (Div. II, Kelet 2) egyszer-egyszer már vereséget szenvedett az Acélcsapat, egyaránt a népkerti Volán-pályán. Közben Újpesten meglett az eddigi egyetlen 2009-es bajnoki győzelem, s most ezt a „sorozatot” kellene folytatni annak a Duna-parti gárdának az otthonában, amely tavaly még újoncként szerepelt a másodosztályban, ám idén sokkal többet lépett előre csoportellenfeleinél, így máris biztos előként várja az alapszakasz végét, számukra nem élet-halál kérdés ez a találkozó. Talán ez billentheti a vendégek javára  mérleget? Mert a miskolciak - híven a sportág általános szellemiségéhez - töretlen hittel vágnak neki a szombati buszútnak, ám tudják, hogy az előjelek többsége nem mellettük szól; hogy mindjárt az április végi „idevágó” 7-27-es eredményét említsük...

A Steelers, azon túl, hogy az idény kezdetére elveszítette több stabil kezdőjátékosát, az amerikaifutballra jellemző nyavalyával, a fontos emberek sérülésével, ennek betudható hiányával küzd. Harda Attila vezetőedző is ezt említette előzetes nyiltakozatában, mellétéve, hogy ő maga nem vevő az alaptalan hurráoptimizmusra, így „elsöprő diadalt” nem ígérhet az utolsó alapszakaszi hétvégére, de felelőssége teljes tudatában még biztos győzelmet sem - azt annál inkább, hogy fiai mindent megtesznek majd (most már így kell mondanunk) a bravúr érdekében. Márpedig egy ilyen bravúr - azaz bármilyen kis különbségű diadal, egyszersmind a második 2009-es pont begyűjtése - tulajdonképpen csak megmentené a szezont a Steelers számára. Hiszen a két pont a csoport második helyét hozná - szemben a vereség esetén kijáró harmadik pozícióval -, ami az év elején minimumként kitűzött cél elérését, playoffba jutást jelent (nem pedig a szezon korai végét), s további meccseket a dívizió döntőjéig. Nem mindegy... A sérülések okozta lyukakat az Acélosok az örvendetesen fejlődő utánpótlás-szakág legtehetségesebb juniorjaival igyekeznek betömni, ugyanakkor visszavetette a gárdát az elmúlt hetek felkészülése során, hogy a felnőtt keret edzéslátogatottsági mutatói változatlanul hagynak maguk után kívánnivalót. (Amatőr sportról van szó, ne feledjük.) „Mindenkinek magában kell eldöntenie, akar-e amerikafocizni, vagy sem” - fogalmazta meg a klub jövőjét is meghatározó dilemmát a szakvezető nemrég játékosai előtt; a választ ha eddig nem adták meg a kérdezettek, most szombaton, nem is szavakban, hanem „élesben”, megtehetik.
A csoportrangadó előtti utolsó napokban sportbemutató, illetve közös videózás is segíteni hivatottak a „mentális csapatépítést” A csoportrangadó előtti utolsó napokban sportbemutató, illetve közös videózás is segíteni hivatottak a „mentális csapatépítést”

A miskolciak egyébként az edzések mellett az utóbbi napokban több bemutatón is részt vettek, így a múlt heti Zsongó Lillafüreden is. A most szombati meccsen egyébként arra is készülnek, hogy részvétüket nyilvánítsák a fogadó klubnak a közelmúltban elhunyt fiatal dunaújvárosi futójátékos, Fügedi János elvesztése kapcsán.

Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers
Május 6., szombat, délután 3 óra, Dunaújváros


Eddig a miskolci híranyag, de a ránk váró derbivel természetesen az ellenfél háza táján is foglalkoznak. Idemásoljuk az újvárosi klub honlapján megjelent előzetes szövegét (és a plakátképet):

A Gorillák csapata hamarosan újra hazai pályán mérkőzik, ezúttal a Miskolc Steelers vendégeskedik nálunk. Idegenben 20 pontos győzelmet arattunk, reméljük, itthon ennél nagyobb arányban győzzük le az acélos gárdát. A mérkőzésnek igazi tétje számunkra nincs, mivel már kiharcoltuk az első helyet csoportunkban. Ezzel szemben a miskolciaknak élet-halál kérdése a mérkőzés, mivel egy esetleges győzelemmel bejutnának a második helyen a rájátszásba, míg vereség esetén búcsúznak az idei szezontól. A Gorillák viszont nem ismerik a kegyelmet, remek közönségünk előtt kötelező a magabiztos győzelem.
Kemény összecsapás várható tehát, minden amerikai foci rajongót szeretettel várunk a 2009.06.06.-án 15:00-tól kezdődő mérkőzésen!



mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs