Legközelebb jövőre...

2008.2.9.
(Az Index hírportál összefoglalója a vasárnapról hétfőre virradóra játszott Super Bowlról.)
Az ESPN olvasói szerint minden idők öt legjobb meccse között van a Super Bowl XLII. Eli Manning megcsinálta, amit a bátyja tavaly: megnyerte a Super Bowlt és az MVP-címet is. A tökéletes szezon nem jött be az önmagát csúnyán megverő New England Patriotsnak, pedig a szezon közben egyszer már elkapták a New York Giantszet, és most is vezettek sokáig.
Előzetesen csak a legvérmesebb New York Giants-szurkolók mondták volna, hogy az idény elején még összevissza hajigáló Eli Manning hihetetlen játékkal győzelemre vezeti csapatát a tökéletes szezonra hajtó, szuperfavorit New England Patriots ellen. Plusz eszünkbe jut, hogy a 17. héten már megküzdött a két csapat, és akkor a New England nyert 38:35-re, úgyhogy ez igazi visszavágó volt. Az idény első két meccsén a New York-i gárda 80 pontot kapott és 48-at hozott össze, vagyis a lehető legmélyebbről indultak. Amerika imádja az ilyen underdog csapatokat, amelyeknek mitikus ellenfeleket kell legyőzniük, jelen esetben a döntőig 18:0-ás szezont produkáló, touchdownrekordokat döntögető Patriotsot. És még mit szeret Amerika?

A hőst, Eli Manninget mindenki cikizte, hogy csak Peyton bátyja miatt van a ligában, és nem mindig tudja, mit csinál a pályán. A döntő legjobbjának választott irányító (aki ezzel egy Cadillac Escalade [1]-et is nyert) az alapszakasz vége felé valószínűleg új étkezési rendre állhatott át, mert váratlanul csapata kapitányává vált. Nyerőemberré. Be kell látnunk, a meccset eldöntő jelenetben az ő tökössége és keze nélkül semmire sem mentek volna.
A Pats legyőzhetetlennek bizonyult... egészen az utolsó előtti pillanatig/lépcsőfokig - az Óriások elbírtak velük A Pats legyőzhetetlennek bizonyult... egészen az utolsó előtti pillanatig/lépcsőfokig - az Óriások elbírtak velük

A támadófalával mindig megvédett Tom Bradyt ezen az estén ötször sackelték (labdával együtt agyonütötték), és tucatnyiszor siettette Umenyiora és Strahan, akik ezzel megakadályozták gyilkos passzjátékát. Ehhez hozzávehetjük, hogy a Giants teljesen kiiktatta az alapszakaszban touchdownrekordot elérő Randy Mosst, és még a rájátszásban működő futójátékot is megállította. Maradtak a 10-15 yardos passzok, amiket Wes Welker magabiztosan kapdosott el. Mégsem tudtak az edzők erre egy egész játékot felépíteni. Mintha meglepte volna őket a New York játéka és főként védekezése. Vagy a helyszín: az év legjobban várt sporteseményére 71 ezer néző volt kíváncsi a helyszínen, a Phoenix egyetem stadionjában.

A Super Bowl

A meccset a New York Giants kezdte a kick-off után. Eli Manning és Plaxico Burress nagyon erősen kezdett, hozták folyamatosan a first downokat. A New England Patriots védekező egysége legfeljebb csak lassítani tudta a fiatalabbik Manninget, akit a bátyja, a Super Bowl-győztes MVP, Payton Manning csak a szűkös VIP-szobából nézett.

Manningék a Super Bowlok történetének leghosszabb játékát produkálva (9:50) elértek egy field goalt (3:0), ami a kezdeti lendület után elég kevésnek tűnt. A Patriots semmi különlegeset nem tett ezek után, csak azt, amit szokott: a kétszeres Super Bowl-győztes Brady ellenállhatatlanul kezdett, sok rövid passzal és futásokkal haladtak előre az első negyed végéig, a TD-t viszont már csak a 2. negyed elején érték el; egy 1 yardos td-t futott Laurence Maroney (3:7).

Az első félidőben a Pats-dominancia és Manning interceptionérzékeny játéka volt a meghatározó, bár utóbbi a rájátszásban most először adta el a labdát, ami ráadásul inkább volt Steve Smith hibája, mint az övé. De Hobbs örült neki. Brady nem csapott le kegyetlenül, ezért főleg rugdosták egymásnak a csapatok a labdát, majd Eli Manning kezéből Adelius Thomas kiverte a labdát (fumble), de ezzel sem tudott a Pats mit kezdeni. Annyira nem, hogy Bradyt sackelték és kiharcoltak egy fumble-t.

Borzalmas Heartbreakers

A félidőben hatalmas, szív alakú színpadot állítottak fel a Tom Petty and the Heartbreakersnek. Az öreg hippi borzalmas, remegve gondolok azokra a napokra, amikor Justin Timberlake megmutatta nekünk Janet Jackson mellét. De volt itt Michael Jackson, Rolling Stones és sokan mások is [2]. Most meg ez jutott.

Egy félidős statisztika szerint az utolsó tizenkét csapat, amely a nagy szünetben vezetett, nyert. Na, most nem. A második félidőben még kevésbé volt hatékony a Pats, pedig ők kezdték a játékot. Ekkor a bostoniaknak hatalmas szerencséjük volt: már elvesztették a labdát, amikor kiderült, a Giants 11 helyett 12 játékossal állt fel (pontosabban egy még nem ment le cserélni), de az emiatt visszakapott labdával sem tudott semmit se kezdeni a Pats.

A negyedik negyed eleje Tyree TD-je (10:7) és a Patriots könyörtelen támadócsapata miatt marad emlékezetes: egy ötperces és 80 yardos támadás végén Randy Moss kapta el Brady passzát, miután szerencsétlen védője, Webster elcsúszott (10:14). Tehát megint a New England állt győzelemre. A New York 2:42-vel a vége előtt lehetőséget kapott a meccs megnyerésére, de saját 17 yardosáról kellett indulnia. Ekkor jött (3 és 5-nél) a Tyree felé eldobott 32 yardos csodapassz, amit az elkapó gerinctöréstől sem félve mentett meg. Aztán Manning egy 13 yardos átadással Plaxico Burresst kereste és találta meg (17:14). A New York Giants ezzel története hetedik NFL-bajnoki címét nyerte el, de csak a harmadikat a Super Bowlok történetében.

Hajnali 5:40-kor az ESPN.com [3] 49 ezer szavazója szerint az aktuális mérkőzés minden idők öt legjobb Super Bowlja közé tartozik. Nyilvánvaló, a rosszul működő passzvédelem miatt kapott ki a Pats. Szerintem Strahannak kellett volna adni az MVP címet, mert Eli Manning mázlis dobása csodálatos teljesítmény volt, de az eddig átlagosan 36,8 pontot elérő Patset a védelem fogta meg. 14 pont, az semmi egy New Englandtől. Így lett a 18:0-ból 18:1. Tökéletes szezon 1972 óta nincs. Akkor a Miami Dolphins megcsinálta, de kettővel kevesebb meccset kellett hoznia ehhez. Jövőre megint meg lehet próbálni.

(Fotó: NFL.com)

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers

április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers

május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks

június 15-16.:
WILD CARD-MECCSEK

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK

július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
0
0
0:0
Steelers0
0
0:0
Cowbells
0
0
0:0
Enthroners0
0
0:0
Sharks0
0
0:0
Capitals
0
0
0:0
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs