Hűtőgép- vagy téglagyár?

Merthogy az érintett két városról, illetve településrészről ezekre asszociál elsőként az ember: Jászberényről és Újbudáról van szó. (Noha a legendás téglagyár valójában óbudai volt.) De félre az üres és tévútra vivő képzelgést, a tét sokkal komolyabb: ki lesz a Miskolc ellenfele két-három héten belül.

Mint ismeretes, a Steelers olyan pozícióban zárta a másodosztályú bajnokság alapszakaszát, három héttel ezelőtt, amely még tartogathat folytatást, dacára, hogy a várt rájátszástól messze elmaradt az idén kevésbé „acélos” borsodi gárda. Az idei, három osztályban folyó versenysorozatot ugyanis úgy találták ki a szövetség, avagy a liga illetékesei, hogy a harmadik divízió döntőjének vesztese sem kell hogy lemondjon a feljebb lépés lehetőségéről (amit a finálé győztese természetesen automatikusan elnyer), hanem úgynevezett Wild card mérkőzésre kihívhatja a Div. II megfelelő helyén végzett csapatát. Jelen esetben a Steelerst. És: kihívhatja - ha akarja.

Nos, jelen pillanatig utóbbi tárgyában csak találgatni lehetett, most azonban már felelősséggel kalkulálni is. Eldőlt ugyanis az említett Div. III-as derbi párosítása, tehát az erőviszonyok is adottak, és a két fél részéről a szándék is megtippelhető: aki július 5-én vesztesen hagyja el pályát, szinte biztosra vehetően életben tartja még reményeit a 2010-es másodosztályú indulásra. Azaz: kihívja a Miskolcot.
A magunk mögött hagyott hétvégén eldőlt, ez a Jászberény vagy az Újbuda lehet, előbbi Wolverines vagy utóbbi Rebels elnevezésű csapata. Ilymódon túlhaladottnak bizonyult legutóbbi okoskodásunk végkicsengése, miszerint könnyen előfordulhat, hogy valamikor július második hetében „Titans” aláírású meghívót kézbesít majd a posta Miskolcra - hát azt biztosan nem fog. A feladó tehát vagy az egykor hűtőgépgyáráról ismert alföldi város, vagy a napjainkban dinamikusan váltózó dél-budai kerület csapata lesz. Mit mondjunk, egyik sem ígérkezik könnyű ellenfélnek, sőt...
Talán épp a jászberényi Farkasok/Rozsomákok lesznek a Steelers kihívói alig két hét múlva?... De lehet, hogy a Lázadók/Betyárok jutnak osztályrészünkül Talán épp a jászberényi Farkasok/Rozsomákok lesznek a Steelers kihívói alig két hét múlva?... De lehet, hogy a Lázadók/Betyárok jutnak osztályrészünkül

A legutóbbi szombat és vasárnap eredményeit így alakultak:
Div. III. rájátszás, bajnoki elődöntő:
Jászberény Wolverines - Budapest Titans 2   32-16   (a kickoff.hu beszámolója)
Újbuda Rebels – Budapest Wolves 2   61-10   (az mafl.hu tudósítása)

Akárhogy is, az Acélosok készülnek, várják a kihívást, ami értelemszerűen csak a fenti finálét követően fogalmazódhat meg egyik vagy másik klubnál. A szabályok szerint a július 5-ét követő 8 napon belül kell lezajlania a Wild card meccsnek. Ergó, gyakorlatilag a július 11-12-i hétvégén. Méghozzá a kihívó fél otthonában, és az ellenfél ezzel (az utazással) kapcsolatos költségeit a házigazdák kell hogy állják. Ami, lévén százezres nagyságrendű kiadás, sokakban felveti a kételyt, hogy talán a harmadosztályú második majd nem él a lehetőséggel - ám állítólag egyik lehetséges delikvens sem erre készül, hanem épp ellenkezőleg, tehát szükség esetén arra, hogy a Steelersen keresztül jusson a hőn áhított második ligába.


Ismerjük meg lehetséges riválisainkat - online:
A Jászberény Wolverines American Football Club honlapja
Az Újbuda Rebels, azaz a Budai XI. SE Amerikai Futball Szakosztálya honlapja

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs