Legfrissebb forgatókönyv: se ez, se az...?

(UPDATE 2009.05.07.
Jelen cikkünk néhány nappal ezelőtti megszületése óta annak szövegét átvette, illetve a linkjét ajánlásképpen felhasználta - mindezeket egyébként köszönjük! - több hazai amerikaifocis oldal és hírportál, így a kickoff.hu, a mikom.hu vagy az amerikaifutball.hu. Mindennek nyomán szükséges kijelentenünk, hogy a fenti fejlemények a nem Steelers-honlap közreműködésével következtek be, azokat nem előzte meg semmilyen egyeztetés. A szokásos, az interneten megszokott cikk-átvétellel van dolgunk. Le kell továbbá szögeznünk, megelőzendő mind a cikk gondolatmenetét, mind az előbb jelzett áthallásokat kísérő esetleges összeesküvéselméleteket, hogy a cikk megírásának egyetlen célja volt: aktuálisan tájékoztatni a miskolcsteelers.hu olvasóit, azaz a miskolci amerikaifutball-drukkereket arról, hogyan állnak a dolgok. Mármint a tekintetben, láthatják-e záros határidőn belül csapatukat, avagy sem. És ha igen, illetve ha nem, amögött milyen folyamatok zajlanak. Ettől eltérő célja a cikk megírásának nem volt. Kellemes olvasást kíván a szerző, Balogh Attila aka wmitty)

Lassan szappanoperává dagad (fajul) a Div. II/III wild card meccs sztorija. Ami egyébként is bosszantó volna, hát még hogy a Steelers a „kutyakomédia” egyik - ártatlan és jóhiszemű - szereplője... Jelen állás szerint vagy lesz egy héten belül osztályozó jellegű mérkőzés a harmadosztály e hétvégi döntőjének vesztesével; vagy augusztusban lesz; vagy jövő februárban; vagy egyáltalán nem lesz. (Utóbbi esetben egy Wolverines - Cowboys 2 derbi léphet a helyébe.) Ennyi, ami „biztos”. Képzelheti az olvasó, mi minden bizonytalan.

Kezdjük a hétvége összefoglalóját azzal, ami tényleg tuti (mert ilyen is van a jelenkori hazai amerikaifutball-életben).
A miskolciak csoportjából első helyen rájátszásba jutott dunaújvárosiak meg sem állnak a kategória döntőjéig, ehhez a veszprémieket kellett minimális ponton tartani, s a Gorillák nem is eresztették ki kezükből a kontrollt. (Ilymódon a Steelers továbbra is az egyetlen, amely 2009-ben néven nevezhető támadó teljesítményt tudott felmutatni a Duna-parti defense-zel szemben.)
A másik ágon a tavalyi nagy ellenfél, a Zalaegerszeg került a Divízió II-es fináléba, miután a Szolnok is kevésnek bizonyult a legyőzésükhöz. (A korrektség kedvéért itt is tegyük hozzá: ez 2008-ban, két meccsen, a Steelersnek sem sikerült.)
A másodosztály bajnoki címéért, az általa elnyerhető jövő évi első osztályú tagságért tehát a Gorillaz és a Predators csap majd össze, jövő szombaton, július 11-én.

Ám térjünk vissza a bevezetőben említett anomáliákra. Mint ismeretes, a Miskolc Steelers, némiképp a sajátos bajnoki kiírásnak és csoportbeosztásoknak köszönhetően olyan helyen végzett az idei szezon alapszakaszában - mindössze néhány ponton múlt, hogy nem teljesen máshogy! -, ami nem csak rájátszást nem ért, de egy osztályozónak tekinthető wild card mérkőzés veszélyét is magával hozta, egy alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben. Ez a csapat, mint mára kiderült, a Jászberény Wolverines lehetne, amely vasárnap délután, lényegében egyenlőtlen küzdelemben, alulmaradt az előzetesen is jóval esélyesebbnek tartott Újbuda Rebels elleni küzdelemben. Akik ismerik a jelen esztendőre vonatkozó bajnoki kiírást, tudják, hogy abban az áll: ennek a Div. III-as döntőnek a lejátszását követően nyolc napon belül, praktikusan tehát az előttünk álló héten (hétvégén) kellene/lehetne lebonyolítani a wild card partit. Most már ismert a kihívásra jogosult vesztes személye, akit elnyert jogáról majd ezután kell hogy értesítsen a szövetség, neki döntenie kell, él-e az újabb eséllyel, ezt hivatalosan bejelentenie, akkor értesíteni a másik felet, annak nyilatkozni, hogy kötélnek áll-e - és ekkor megszervezni a találkozót (a kihívó fél otthonában), biztosítani az anyagi fedezetet a vendégek odautazásához... Ugye, hogy elég meredeken hangzik a szűk időkorlát fényében?
Világos, hogy már az előző napokban (hetekben) felmerült, tolódhasson ki ez a dátum valamelyest - mondjuk, augusztus végéig. Addigra minden szervezés megtörténhet, a mai összecsapást is kiheveri az érintett résztvevő, sérültjei felgyógyulhatnak - igen ám, de ez meg a Steelersnek volna előnytelen, hiszen hirtelen nem július 11-12-ig, de újabb másfél hónapig kell(ene) edzésben tartania saját keretét! És a változtatás amúgy is ellentmond az eredeti versenyszabályzatnak.
Lehet, hogy a Steelers végül emiatt „megússza”? Kiradírozzák a miskolciak nevét a wild card sztoriból? Talán helyükre a Cowboys 2-é íratik? Nevezettek „tökutolsók” lettek a Div. II-ben, „egyenes ágon” zuhannának egy osztállyal lejjebb; biztos örülnének, ha kapnának egy nem várt esélyt. A jászberényiek pedig egy (az Acélosoknál) gyengébbre taksált riválist a sorsdöntő derbire. A miskolciak pedig, egy kudarcot jelentő szezon végeztével, végre mehetnének nyaralni...
A végleges forgatókönyv, remélhetőleg, most már napokon belül a kezünkben lesz.
A Gorillák ezt a párosítást is „hozták”, mint korábban a Steelers ellenit; ám hogy a Jászberény - Miskolc párharc idén jön össze vagy jövőre... A Gorillák ezt a párosítást is „hozták”, mint korábban a Steelers ellenit; ám hogy a Jászberény - Miskolc párharc idén jön össze vagy jövőre...

Addig a hétvége eredményei:

Div. II elődöntők:
Dunaújváros Gorillaz - Veszprém Wildfires 28-3 (14-0, 7-0, 7-0, 0-3)
Zala Predators – Szolnok Soldiers 29-18 (0-0, 19-2, 7-8, 3-8)   (a mafl.hu tudósítása)

Div. III döntő:
Újbuda Rebels - Jászberény Wolverines 33-0   (a kickoff.hu élő blogbeszámolója)

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs